Ezt sértődés nélkül hogy oldjam meg?
Barátnőm a férjét rajtam keresztül ismerte meg, nekem munkakapcsolatom volt vele. Ritka idegesítő (durván infantilis és nem veszi észre magát) természete van,de a havi 5 perc kontaktot kibírtam vele.
Nemrég elhívtak engem és pár embert vidékre. Egy barátom jött velem, ő még a kocsiból se szállt ki (indult volna bemutatkozni), a fickó már akkor két beszólással felnyomta az agyvizét. Később többször összevesztek, mert a fickó utasítgatta a haveromat, mintha az apja lenne.
Az asztalnál ülve én is néha rámarkoltam a hamutartóra és csak a barátnőmre való tekintettel nem vágtam hozzá.
Egy hasonló vidéki összeröffenést szervezek, ahová az említett barát jönne, illetve két külföldi, itt élő barátom is. Mindenki más nagyon jó fej a társaságból, de a barátnőm férjének nagyon nem örülnék. A barátnőm megörült a lehetőségnek és mondta, hogy jönnek. A lánynak nagyon örülnék, de ha jön a férje, félek, hogy valaki kiviszi az erdőbe, lelövi és elássa...
Mit tegyek? Azt mégse mondhatom, hogy "Mari, te gyere, de Bélát ne hozd légyszi, mert nem tud viselkedni".
Dehogynem, én meg pont hogy mondanám. Mari, téged nagyon szívesen látunk, de a férjed, úgy vettük észre, nem nagyon érzi jól magát a társaságunkban. Ezért inkább gyere Béla nélkül, ha meg tudod oldani.
Nekem volt egy ugyanilyen kolleganőm, a férje olyan volt, mint a falhoz vert lóf.sz... Megmondtuk neki, mondta, hogy tudja, és igyekszik ezentúl otthon hagyni. Megjegyzem, a pasas is fellélegzett, hogy nem kell velünk tölteni a drága idejét...:))
Mit tegyek? Azt mégse mondhatom, hogy "Mari, te gyere, de Bélát ne hozd légyszi, mert nem tud viselkedni".
Pedig ez a legegyenesebb legegyszeűbb megoldás,ha én nem akarok valakivel együtt lenni,nem hívom meg és lekakilom ki mit gondol,közlöm is vele,meg lehet sértődni azt könnyebb,mint viselkedni,kontrolálni magunkat, de egy ember miatt nem kell a többi ember kiruccanást is tönkre vágni,
De ha nem akarsz egyenes lenni szórd el pár helyen hogy Béla is jön a többiek modják vissza majd lehet a meghívást,hogy ha Béla jön ők nem.Utána meg lehet újra szervezni nem szólni barátnődéknek,bár abból még nagyobb botrány lenne,szóval az első megoldást javaslom inkább,mindig a sárga úton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!