Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Dohányosok, hogy tálaljam,...

Dohányosok, hogy tálaljam, hogy ne legyen belőle sértődés?

Figyelt kérdés

A következő a helyzet: a családban anyu, apu, tesó dohányzik, napi egy doboz/fő én pedig nem dohányzó létemre nem tudom elviselni a bűzét, ugyanis előszeretettel dohányoznak a lakásban. Nagy nehezen leszoktattam őket a konyhában való cigizésről, bár apu gyakran a wc-n szívja el és hát akkor olyan mint egy füst kabin, de javarészt rosszabb időben (mikor már nem mennek ki az udvarra) akkor a hátsó kamra helységben szívják, ami a fürdőből közelíthető meg és hát hiába az ajtó, olyan szag van a mosdóban, hogy mindennek érzem magam csak tisztábbnak nem mikor lefürdök.Hogy tálaljam ezt a füst dolgot, mert az a baj, hogy ha valahol a lakásban rágyújtanak én érzem a szobámban, ami a galériában van,sőt itt, a "füstmentes övezetben" még markánsabb az "illata".Amikor csak tudom rájuk szólok, anno még transzparenseket is ragasztottam ki, de nem képesek kimenni az udvarra.Télen a legrosszabb, akkor szinte melegednek a füstben, ugyanis a kamrában található a kazán is. Érzem magamon a büdöst, elég ha csak lemegyek a fürdőszobába és visszajövök a szobámba, a ruhámon már érezni. Szerintetek gáz lenne, ha mondnám, hogy ez az otthonunk és én is itt élek, aki nem dohányzik, és ha havi több mint 50 ezer elmegy bagóra, akkor havi 50 percet is kint tölthetnének dohányzással, akár télen is, vagy ez füstbe ment terv? Jah és terheléses asztmám volt gyerekkoromban, gyenge a tüdőm és évente legalább egyszer szenvedek tüdőgyulladásban.

22 l

2011. aug. 4. 23:05
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
69%
Persze, hogy nem szólhat bele! De megkérheti őket hogy ne füstöljenek az orra alá, ne betegítsék meg!!! Miért kéne ezért elmennie otthonról??!!!
2011. aug. 4. 23:24
 12/23 anonim ***** válasza:
55%

Mekkora t.skó, b.nkó id.óta vagy te, 23.110-es. persze, fogja cak be a száját és k.ssoljon, hadd legyenek mind a 4en tüdőrákosok, nem ?

nem is értem,ekkora agyas IQlények hogy tudnak egyáltalán beregisztrálni ide. komolyan.

2011. aug. 4. 23:25
 13/23 anonim ***** válasza:
78%
Mégis miért a kérdezőnek kellene elköltöznie azért, mert a többiek nem képesek kifáradni a lakásból elszívni egy cigit?? én is dohányzom, mégis veszem a fáradtságot és kimegyek a lakásból cigizni, hogy ne zavarjam a többieket. Nagyon káros a cigi, nem csak arról van szó, hogy zavarják őt, hanem tulajdonképpen mérgezik is.
2011. aug. 4. 23:25
 14/23 anonim ***** válasza:
28%
de itt 3 ember cigizik és 1 nem,nem fordítva.
2011. aug. 4. 23:26
 15/23 anonim ***** válasza:
71%

Mér nem tanácsolod neki inkább, hogy ne vegyen levegőt, aztán majd megfullad és minden megoldódik ?

meg ez a duma, hogy kiskirálykodik meg költözzön el... JÉZUSOM. Ekkora p-rsztot ritkán látok.

2011. aug. 4. 23:27
 16/23 anonim ***** válasza:
73%

Mér, ha 3 ember lövi magát vagy 3 ember , alkoholista, akkor is őneki kell alkalmazkodni vagy elkötözni ?

nem mennyiségre meg kilóra mérik a normál emberi viselkedést, hogy kinek vannak előjogai meg kinek nincsenek.. nem vagyunk az őskorban.

2011. aug. 4. 23:30
 17/23 A kérdező kommentje:

Abban a városban tanulok, ahol lakom.

Valaki egy rendes fizetésből nem tud albérletet fenntartani, nekem pont diákmelóból menne, illetve eladva a lelkem az ördögnek és felvennék diákhitelt, csak azért mert a család dohányzik...Nem pont erre a probléma megoldásra gondoltam.

A másik, hogy nem leszoktatni akarom, őket,nem akarok rájuk erőszakolni semmit, nem én fizetem a cigit.. én csak tanácsot kértem, hogy tálaljam, hogy ne legyen sértődés belőle.

Tudom, hogy az ő házuk is és joguk van dohányozni,de nem hiszem , hogy bárki is jól érezné magát a nemdohányzók közül egy cigi szagú lakásban, főleg, hogy a passzív dohányzás káros is.

2011. aug. 4. 23:30
 18/23 anonim ***** válasza:
93%
Először is próbáld megbeszélni velük.Hátha sikerül. Ha nem sikerült, szólj, írj kommentet és adunk tanácsot.
2011. aug. 4. 23:32
 19/23 anonim ***** válasza:
70%
Jézusom, mi az hogy neki kell alkalmazkodnia, meg hogy nem mondhatja meg mit csináljanak, meg költözzön el? Itt tényleg ennyi idióta van?
2011. aug. 4. 23:35
 20/23 anonim ***** válasza:
62%

Szia!

Gondolom értelmes emberekkel élsz egy fedél alatt. Szépen kérd meg őket, hogy a közös helyiségekben ne dohányozzanak. pl. fürdő, konyha, étkező. Ha van olyan hely ahol lehet rendesen szellőztetni ott még rendben van szerintem, plusz a szobájukban úgy is azt csinálnak amit akarnak. Ha pedig jó idő van menjenek ki az udvarra, nem árt egy kis friss levegő se a cigi mellett. Amúgy meg szerintem, ha tényleg szépen kéred meg őket akkor meg fogják tenni. Én is dohányzom, de ha valaki normálisan szól, hogy "létszíves menj arrébb, mert zavar", vagy "ne haragudj távolabb mennél, mert ez és ez van" akkor megteszem, de ha viszont azt mondja, hogy "menj már arrébb azzal a cigivel" akkor nem fogok csak azért se távolabb állni onnan.

19L

2011. aug. 4. 23:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!