Hogyan kezeljem ezt a helyzetet, hogy ne legyen belőle sértődés?
Hát, nagyon nehéz. Többféle lehetőséged is van.
Mellékesen nagyon rendesek ezek a szülők, aranyszívük van, hogy ilyenek veled. Ezzel él vissza a nagylány. Kevés a szabadidejük, és mindent megkap. Hát először nagyon finoman, tapintatosan beszélnék az anyukával, és elmondanám a problémát. Megkérdezném, nem bántja-e, hogy így beszél velük a lánya? Milyen lesz később, amikor - nem is soká - jön a kemény kamaszkor? Szerintem most kéne pszichológushoz vinni, de ezt ne hozd szóba, csak ha ő kérdezi, mi lenne a megoldás. (És akkor a pszichológus mondaná el azokat a dolgokat, ami probléma). Ha anyuka veled ért egyet, lehetne beszélni apukával. Együtt szankciókat lehetne hozni.
A másik, (hogy ha nem mersz beszélni valamelyik szülővel, akkor azt ne hagyd, hogy veled így beszéljen. Ne beszélj csúnyán, csak határozottan utasítsd vissza ezeket a megnyilvánulásait. Esetleg van valami, amit szeret veled csinálni? Mert azzal fenyegethetnéd, hogy ha így beszélsz velem, többé nem .... m ezt veled.
Esetleg megnézném vele a Charlie és a csokigyár című filmet (mellesleg jó film, felnőttnek, gyereknek egyaránt való), és megkérdezném a végén, hogy melyik szereplőben ismer magára? (Vagy filmezés közben nézném az arcát, hogy esetleg magára ismer-e) Van abban egy elkényeztetett kislány, Veruka, hát az dirigál így az apjának, mint ez a kislány. Majd meglátod, ha még te se láttad. Ez a Veruka pórul is jár a filmben. És jókat lehet nevetni rajta.
Sok sikert, bár nem lesz könnyű harc!
Párom húga ugyanez, mióta csak ismerem... Én ugyan nem szólhatok, mert akkor én lennék a rossz ember... 14 évesen már pasizott, 13 évesen meg bagózott (csinálja a mai napig egyébként). A szüleivel úgy beszél, ahogy én a kutyámmal se tenném, közben meg teljesen el van kényeztetve. Van egy olyan tippem, hogy már nem is szűz. Én meg le vagyok szólva, hogy a 21 éves fejemmel rá merek gyújtani...
Te talán még nagyobb eséllyel indulhatsz, hiszen a rokonod. Szólj a nagynénédnek ezügyben szerintem.
Itt a jelenet Veruskáról, biztos ráismersz a bájos 12 évesre:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!