Jogos a sértődés és a következmények?
A sztori hosszú lenne, így dióhéjban: 5,5 éve vagyok együtt a párommal, most 20 hós a Lányunk. Anyóssal az első évben jó volt a viszony, aztán elkezdett hazudozni Anyuról, párom neki hitt, majdnem szétmentünk emiatt. Megbékéltünk, de 1 év múlva megint belém kötött, volt olyan, hogy mikor mentünk hozzá (akkor már együtt élünk a párommal), szó szerint levegőnek nézett, nem is köszönt. Párom soha nem csinált semmit. Aztán az első babát elvesztettem, sokáig kivoltam bukva, neki akkor is az volt a baja, hogy én hogy viselkedem. Aztán megszületett a Lányunk, de előtte már fél évet nem beszéltünk, de a Lányomra való tekintettel kibékültem vele. Bocsánatot nem kért semmiért, pedig nagyon megbántott. Aztán kórházba kerültem, közben Anyunak elmondta, hogy én mennyire megváltoztattam a fiát és hogy szeretné visszakapni. A gyereket ugyanannyit látta, mint Anyu, erre nagyon figyeltem ,nehogy belekössön. Mégis belekötött mindenbe, aztán az első szülinapon robbant a bomba, azóta (9 hónapja) megint nem beszélünk egymással. Párommal megint majdnem szétmentünk.
Most a legújabb agyrém: én csak azért szültem a gyerekt, mert így akartam megfogni a fiát... Erre közöltem a párommal, hogy oké, oda többet nem viszi a gyereket, mert azért már mindennek van határa! Ő persze most sem védett meg...
Mit tehetnék még??
Mielőtt még azt hinnétek, hogy szent vagyok, nem, nem vagyok az. DE! Soha nem bántottam meg anyóst és pont a párom mondta az első évben, hogy kíváncsi mikor fog majd az anyja kikezdeni. A volt barátnője 6 évig bírta...
Én nem kérném rá a párom,hogy védjen meg. Nehéz helyzet ez neki, mert ő nevelte fel és nyilván szereti, de nehéz azért is, mert te vagy a felesége,akit ő választott. Iszonyú nehéz annak az embernek ellent mondani, aki egész életünkön át nevelt és feltétlenül szeret,nincs ártó szándéka.
Viszont szerintem az anyját sem fogja megvédeni, szóval oszd le nyugodtan és akkor rendben lesz minden, ne hagyd veszni a kapcsolatod.
Nyugodtan mondd a véleményed az anyósod szemébe.
Ha azt gondolja hogy csak ezért szülted a picit akkor nem kell most vele törődnie.Nem ő körülötte forog a világ.Ha ennyire unatkozik az anyósod találja fel magát.
Amúgy érdekes hogy nem védett meg a párod, tudom hogy az édes anyja meg minden, de akkor is ez egy alap dolog lenne.Én is szembeszállok a szüleimmel ha a páromat szapulják.
Ismerős helyzet.:S
Az exanyósom is ilyen volt,10 évig bírtam.
Sosem volt jó semmi neki.
A tiednek sem lesz,hiszen te vagy az a nő aki elveszi tőle a fiacskáját.
Megszoksz vagy megszöksz más nincs.
De a gyerek miatt inkább szokd meg.
Ami nem tetszik az a párod.Mert ha tényleg szeret miért engedi addig fajulni a dolgokat hogy majdnem szétmentek?
Neki kellene úgy viselkedni az anyjával,hogy megértse mostmár ti vagytok neki az elsők.Én ultimátumot adnék a páromnak,mert ebbe ki lehet készülni idegileg.
Adtam ultimátot, többször is. Csak az a baj, hogy itthon mindig elmondja, hogy nekem van igazam, de értsem meg, hogy nem fog változni attól semmi, ha elmondja ezt az anyjának is... Tudom én is, hogy ez így nem jó, felőrli az idegeimet teljesen, viszont egyszerűen úgy érzem, nem tudok és nem is akarok kibékülni velük. Viszont így pl. karácsonykor 2 délutánt egyedül voltam, mert a párom elment az anyjához és apjához is (elváltak a szülők), ahol viszont ott volt sógorom is (ő csak a büdös pi..ába küldött el), tehát én nem mentem. Annál jobban szeretem apósomékat, mint hogy kínos helyzetbe hozzam őket...
Úgy érzem, hogy nem érdemlik meg, hogy lássák a Lányunkat, mert ő annyira jó, annyira tiszta! Ráadásul a párom is tart attól, hogy esetleg majd az anyja megpróbálja ellenem hangolni.
Köszi a válaszokat, várom a többit!
"de értsem meg, hogy nem fog változni attól semmi, ha elmondja ezt az anyjának is... "
Ez butaság. A te önbecsülésed, a kapcsolatotok erőssége és az összetartásotok mint család (párod, lányod és te) igenis változni fog, méghozzá jó irányba, ha kiáll melletted. Még akkor is, ha az anyósra nem lesz hatással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!