Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit szolnál ha párod hazaállít...

Lalu480 kérdése:

Mit szolnál ha párod hazaállítani 1 kutyával vagy 1 macskával h o lesz a benti állat?

Figyelt kérdés
2011. aug. 4. 21:44
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%

Kivágni a kutyát vagy a macskát??? Mintha ők tehetnének róla, hogy odakerültek. Nem maguktól mennének oda...

Én pl. nagyon örülnék neki! És igencsak meglepődnék, mert van egy talált, mentett cicám, de a párom a mai napig nincs elragadtatva... :)

2011. aug. 5. 12:08
 22/34 anonim ***** válasza:
24%

Privát e-mail a válasz írójának

"A kutyát tuti kivágnám, nem való lakásba!

A macskát meg ha emberhez szokott, elvinném anyukámékhoz, mert egy pici gyerek mellett az sem szerencsés"

Na az ilyen anyukák gyerekei lesznek asztmásak és vagy 50 dologra allergiásak. Nem bántásból, ez tény. Semmi jóra nem vezet, az, hogy burokban akarod tartani a gyerekedet, de a te dolgod.

Szóval szerinted 45 négyzetméterre egy 3 hónapos pici mellé abszolút ideális egy kutya vagy egy macska... Elsőrangú gratulációm!

2011. aug. 5. 12:31
 23/34 anonim ***** válasza:
63%

Képzeld, igen. Szerintem 45 nm-re is való állat, csak nem mindegy mekkora. Egy óriástestű kutya nyilván nem, de egy 5-10 kg-os kistestű vagy egy macska simán elfér.

Mindegy, ezt úgysem érted meg, hiszen hárpia vagy.

2011. aug. 5. 13:10
 24/34 anonim ***** válasza:
79%
Csatlakozom, tényleg való, sőt kell egy gyerek mellé, részint a bacik miatt, amik mondjuk egy benti cicán nem igen vannak, mert ugye honnan, de mindegy, részint h szokja, h az állatokat szeretni/tisztelni kell, részint, h megtanulja általatok, h az állattartás felelősség, részint, h ne legyen természettől elrugaszkodott panelpatkány, részint, h legyen egy játszótársa, és úristen sorolhatnám még! :D
2011. aug. 5. 13:17
 25/34 anonim ***** válasza:
26%
Akkor tenyésszetek állatokat a 45 négyzetméteres albérletetekbe, szívetek joga, engem meg ne nevezzetek azért hárpiának, mert a 3 hónapos kislányom mellé nem akarok háziállatot...
2011. aug. 5. 13:26
 26/34 anonim ***** válasza:
9%

Kivágnám állatostul, hogy a lába se érné a földet!

A pofátlanságot még lehet tolerálni, de ezt már nem! Mi az, hogy nem beszéljük meg? (Én mondjuk akkor se egyeznék bele allergia és veszett félelem miatt, de a gesztus számítana, és ha nemet mondtam, a fenti eset nem fordulna elő.)

Meg aztán, oké, hogy hazahozza, de:

- ő fogja sétáltatni? - mert én biztos hogy soha

- ő finanszírozza a tartását - mert én nem költök egy korcsra

- ő ganajozza ki? Felporszívóz minden nap, ha vedlik a dög? Kisikálja a kádat minden egyes alkalommal, ha megmosta a kutya lábát (amit ugye minden séta után meg kéne tennie...)? Vesz új bútort, lefesteti a falat és az ajtót, ha a dög tönkreteszi? Elmossa a tányérját? Tesz róla, hogy ne legyen tetves, bolhás és a többi? Sterilizálja a padlót és elviszi tisztítóba a szőnyeget, ha a korcs rácsinált?

Mert én - ha nem lenne fóbiába hajló félelmem a kutyáktól, és nem rettegnék a macskáktól, és nem lennék allergiás a szőrükre - csak ilyen feltételekkel lennék hajlandó állatot elviselni a lakásban.

Ha az állat meglenne, nem költöznék össze a pasival, illetve a kutyatartókat eleve kerülöm, nem akarom senki boldogságát tönkretenni azzal, hogy a háziállata ellen hangolom, választásra kényszerítem.

2011. aug. 5. 17:10
 27/34 anonim ***** válasza:
96%

13:26! Nem tudod, mitől fosztod meg a gyermekedet. A mi picilányunk imádja őket, és nem is tápos, nem kell minden porszemtől félteni őt.

Persze nyilván, ha te nem igazán szeretnél gondoskodni egy állatról, nem tudnád fizetni az egészségügyi dolgokat, megértjük, de ne mondj hülyeségeket, hogy a gyermeknek árthat egy állat jelenléte.

A tenyésztés pedig hogyan jött szóba?

Csak a kis lakás sem lehet kifogás. (Ha valaki egyszerűen nem szeretne állatot tartani, az érthető, nem mindenki van oda értük..) 3 dobermannunk van, van nagy kertünk, de szinte egész nap csak alszanak bent a házban (a sok foglalkozásnak, sétáltatásnak köszönhetően - amiben a picilányunk is aktívan részt vesz), összebújva. Nem sok helyet foglalnak el, észre sem lehet őket venni! :)

2011. aug. 5. 17:20
 28/34 anonim ***** válasza:
26%

Elnézést, azonnal beszerzek 3 dobbermant a 45 négyzetméteres albérletbe, mert rossz anyának tituláltok... -_- Nanee!

Kezdjük ott, hogy a kérdés szerint egy kóbor állatról van szó. Honnan tudjam, hogy nem férges, vagy bolhás, vagy ki tudja, mennyire lehet beteg! Jaaaa, de le kell nyalatnom a lányommal a szőréről a bolhaürüléket, mert "igenis szokja meg" eddig oké!

Továbbá egészen egyszerűen nem férne bele az életünkbe egy háziállat. Sem anyagilag, sem az időmbe, sem az energiámba. (A férjem taxis, keveset van itthon.)

Hogyha meg a kislányom cicázni akar, átviszem anyámékhoz, a 3 cicushoz. És akkor lesz "játszótársa". Egyébként szerintem erre a funkcióra a későbbiekben, és a továbbiakban egy kistesó jobban megfelel majd.

És ha még ennyi sem lenne elég, ráadásként nem is szeretem a kutyákat.

Szóval továbbra is kiállok a véleményem mellett, de semmi gond, aki okosabb, az csinálja nálam jobban, hisz én már megkaptam, mennyire hárpia vagyok :)

2011. aug. 5. 23:13
 29/34 anonim ***** válasza:
96%

Egy kóbor állat befogadása esetében az az első, hogy állatorvoshoz viszem, ahol kivizsgálják, adnak féreghajtót és megkapja a kötelező oltásokat. Utána következik az állat alapos fürdetése, majd rá lehet adni egy bolha-kullancs elleni nyakörvet. Innentől kezdve biztos lehetsz benne, hogy nem kaptok el semmilyen fertőzést. Ha nem értesz hozzá, ne okoskodj.

Az anyagi része egy külön dolog, ugyanis valóban aki nagyon rosszul áll anyagilag, ne vállaljon semmilyen állatot. De a kérdésben nem erről volt szó.

Senki nem mondta, hogy egy testvért helyettesít egy kutya, de sok minden megtanulható egy kisállat tartása esetében. Az állatok szeretete, a gondoskodás, a felelősség.

És amúgy igen, hárpia vagy. Ismét beigazolódott az a feltevésem, hogy aki nem szereti az állatokat, jó ember nem lehet. Csak kár, hogy a gyereked a te idióta hozzáállásodat látva fog felnőni...

2011. aug. 5. 23:24
 30/34 anonim ***** válasza:
100%

Hű, de kötözködő vagy. Férjed hogy bírja? :)

Nem tudom, hogy nem akarod, vagy nem tudod megérteni a lényeget.

Szó sem volt arról, hogy szerezz be 3 dobit.

Mint írtam, teljesen elfogadható, ha valaki nem szereti az állatokat, nincs ideje, akarata, pénze tartani.

De, te azt írtad, hogy nem való gyerek mellé állat, mert nem egészséges és a további kommentelők ezért írták neked, hogy nem helytálló, amit írtál, de te továbbra is csak a saját igazadat hajtottad.

Röviden megfogalmazva, hogy megértsd: Teljesen elfogadható, ha valaki nem akar állatot tartani. De az állattal felnőtt gyermekek sokkal egészségesebbek, gyakran szociálisabbak. Ezt nem tudod megcáfolni.

További írásaidra nem reagálnék, mert úgy látom csak kifordítod más emberek szavát.

Ajánlom a MagneB6Feminát, reklámban láttam, egy próbát megér.

2011. aug. 5. 23:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!