Lányok/asszonyok! Titeket mennyire zavar, ha párotokat/férjeteket uratoknak hívják, "titulálják"?
Biztos előfordult már veletek olyan, hogy valaki megkérdezte tőletek, hogy hogy van az uratok, merre jár, mit csinál, stb... Hogyan reagáltok az ilyen szituációkra? Esetleg ti magatok is uratoknak hívjátok olykor a szerelmeteket?
Kíváncsian várom a válaszokat! :)
Engem egyáltalán nem zavar. Sőt még én magam is úgy hivatkozok rá hogy "az uram", főleg ha nem ismeri valaki személyesen. De "az ember"-nek is szoktam hívni, ebből meg arra lehet következtetni hogy csak egy ember van a családba, a többi állat, egy kutya, meg egy asszonyállat :D
A férjem is szokta nekem mondani hogy "asszony", de én csak röhögök rajta.
De nem csak egymásközt használjuk, kollégák is szoktak így érdeklődni, (hol az urad/embered/asszony?) meg mi is viszont, az ő családjuk felől.
Sőt, van olyan szituáció amikor (pl. el akarnak rángatni valami termékbemutatóra) akkor úgy adom elő hogy az uram nem enged, mintha tényleg uram, és parancsolóm lenne :D Pedig általában nem is tud róla.
Attól függetlenül hogy mit mondunk egymásnak, vagy mások mit mondanak ránk, mi teljesen egyenlő partnerként tekintjük egymást. Én ezt senki felé nem bizonygatom, aki azt hiszi a férjem uralkodik rajtam, higgye azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!