Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lányok/asszonyok! Titeket...

Lányok/asszonyok! Titeket mennyire zavar, ha párotokat/férjeteket uratoknak hívják, "titulálják"?

Figyelt kérdés

Biztos előfordult már veletek olyan, hogy valaki megkérdezte tőletek, hogy hogy van az uratok, merre jár, mit csinál, stb... Hogyan reagáltok az ilyen szituációkra? Esetleg ti magatok is uratoknak hívjátok olykor a szerelmeteket?

Kíváncsian várom a válaszokat! :)

2011. aug. 3. 15:12
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
34%
El kell keserítselek: ez messze nem feminizmus.
2012. szept. 6. 00:08
 32/41 anonim ***** válasza:
100%
ez csak egy szófordulat. a nyelv változik, és az "uram" kifejezés már rég nem jelenti azt mint rég. fölösleges, majdhogynem nevetséges túlpörgés egy ilyenen fennakadni, megsértődni, holott aki ilyet mond, az nyilvánvalóan hogy nem gondolja úgy, hogy alá-fölé rendeltségi viszonyról beszél.
2012. szept. 6. 01:20
 33/41 anonim ***** válasza:
100%
én szoktam néha uramnak hívni, és képzeljétek: nem uralkodik felettem, egyenrangú felek vagyunk. hűha. ez csak egy kifejezés.
2012. szept. 6. 01:23
 34/41 anonim ***** válasza:
65%
Én rendszeresen "Zuramnak" hívom a barátomat. Ebben semmi sértőt vagy kivetnivalót nem látok, főleg, hogy én 18 vagyok, ő 24, házasságtól még távol vagyunk, azt pedig az ismerőseink nagyon jól tudják, hogy elég akaratos és önálló vagyok ahhoz, hogy nekem ne legyen olyan értelembe véve senki az uram, és parancsolóm. Szóval ez a megszólítás nálunk csak egy vicces név. Szoktam mondani, hogy "megyek az uramhoz", szokták kérdezni, hogy "mi újság az uraddal". De engem is asszonynak hívnak a haverjai, soha nem éreztem bántásnak, lenézőnek, és nem vagyok kövér alpári nő sem nagy csöcsökkel a név ellenére... Szóval én úgy gondolom, hogy aki ebbe a dologba ennyire belemegy, hogy sértőnek találja, és napokig képes kattogni, hogy neki márpedig nincsen ura, csak szerelme, az meg is érdemli, hogy ilyeneken rágódjon, és remélem életében ez lesz a legnagyobb problémája.
2012. szept. 6. 02:48
 35/41 anonim ***** válasza:
31-es: de, ez pontosan a feminizmus lényege, hogy nem akarjuk, hogy bárki komolyan úgy gondolja, hogy a férjünk az urunk. Más kérdés, hogy már senki nem gondolja így, poénnak meg elmegy, úgy én is szoktam mondani :)
2012. szept. 6. 04:27
 36/41 anonim ***** válasza:
Abszolút hidegen hagy, hogy hogyan mondják mások. Attól még nem lesz a szó szoros értelmében az uram, már ha erre célzol.
2012. szept. 6. 06:56
 37/41 anonim ***** válasza:
61%
Hát tudjátok, inkább lennék otthon, és szülném a gyerekeket sorra, és várnám otthon az uram, aki egy keresetből el tud tartani minket, minthogy 34 évesen azért ne tudjak egy gyereket se szülni, mert a saját létfenntartásunkhoz szükség van az én keresetemre is. Szerintem aki itt hirdeti a nagy feminista igét az otthon nagyon is el van nyomva. Vagy még nagyon fiatal (25 alatt), fogalma sincs arról, h mit beszél. Tessék, nesze nektek feminizmus, dolgozhattok 12 órát multinál, lehettek vezetők, aztán meg csodálkoztok, h az uratok megcsal,mert nem érzi férfinak magát mellettetek, a gyereketek meg nem ismer meg, mert alig vagy otthon, és a bébiszitter, jobb esetben a Nagyi a bizalmasa. Na, de nem offolok, ez egy másik téma.
2012. szept. 6. 06:57
 38/41 anonim ***** válasza:
Zuramról jut eszembe. :) Nekem a telefonomban úgy van benn, hogy Zuracskám. :)
2012. szept. 6. 06:57
 39/41 anonim ***** válasza:
69%
Rosszul vagyok tőle! Még poénból sem szeretem, ha valaki így nevezi! Imádom a férjem, tényleg egy kincs az életemben, de akkor sem szeretem ezt az uramozást. Mi egyenrangú felek vagyunk.
2012. szept. 6. 07:32
 40/41 anonim ***** válasza:
71%

Engem egyáltalán nem zavar. Sőt még én magam is úgy hivatkozok rá hogy "az uram", főleg ha nem ismeri valaki személyesen. De "az ember"-nek is szoktam hívni, ebből meg arra lehet következtetni hogy csak egy ember van a családba, a többi állat, egy kutya, meg egy asszonyállat :D

A férjem is szokta nekem mondani hogy "asszony", de én csak röhögök rajta.

De nem csak egymásközt használjuk, kollégák is szoktak így érdeklődni, (hol az urad/embered/asszony?) meg mi is viszont, az ő családjuk felől.

Sőt, van olyan szituáció amikor (pl. el akarnak rángatni valami termékbemutatóra) akkor úgy adom elő hogy az uram nem enged, mintha tényleg uram, és parancsolóm lenne :D Pedig általában nem is tud róla.

Attól függetlenül hogy mit mondunk egymásnak, vagy mások mit mondanak ránk, mi teljesen egyenlő partnerként tekintjük egymást. Én ezt senki felé nem bizonygatom, aki azt hiszi a férjem uralkodik rajtam, higgye azt.

2012. szept. 6. 07:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!