Lányok/asszonyok! Titeket mennyire zavar, ha párotokat/férjeteket uratoknak hívják, "titulálják"?
Biztos előfordult már veletek olyan, hogy valaki megkérdezte tőletek, hogy hogy van az uratok, merre jár, mit csinál, stb... Hogyan reagáltok az ilyen szituációkra? Esetleg ti magatok is uratoknak hívjátok olykor a szerelmeteket?
Kíváncsian várom a válaszokat! :)
Szokták kérdezni,válaszolok a kérdésre nem ragadok le a jelzőnél.Engem asszonynak hivnak a párom munkahelyén,ez sem izgat.
Nem szoktam különösképp ezen fennakadni.
semmi kivetnivaló nincs benne szerintem.
az a furcsa, hogy az én esetemben az előző barátomnál teljesen megszokott volt, hogy "urad"-nak emlegették, a jelenlegi barátomat viszont ha valaki így szólítja, azért harapok (mind2 hosszú kapcs.)
18L :)
Engem zavar. Ilyenkor azt mondom, hogy nekem nincs uram. Vagy azt, kiről beszél, mert nekem nincs uram. Vagy azt, hogy nekem csupán férjem van, de uram nincs. egyetlen helyen használom ezt a szót, nem is tudom, hogy miért, a pedikűrösnél, mikor lebeszélem, hogy ekkor, vagy akkor jó lesz-e, ha jön az uracskám, leszedetni a bőrkeményedéseit.
Az viszont nem bánt, ha meghallom, hogy azt mondja rám: az asszony. Hiszen az vagyok: az ő kis asszonykája.
Zavar. Mindig szépen rendre is utasítom azt, aki ezzel szívózik. Ha megkérdezi, hogy hogy van az uram, akkor felmutatok az égre (vagy csak teszek egy fejmozdulatot felfelé) és azt válaszolom, hogy bizonyára jól. :)
Ha mégsem akarja megérteni, akkor hozzáteszem: nekem csak egy Uram van, és egy férjem. Ez mindig hat.
Volt egy idősebb nő, aki mindig ezzel szenyázott, mert piszkosult irigyelt a jó házasságom és a szerető férjem miatt (ezt mindig a tudomásomra is hozta). Minden egyes alkalommal kijavítottam a fenti módom, és egy idő után szépen leszállt róla - meg rólam is.
Amire allergiás lennék: az az "uram" kifejezés. Olyan ovissá varázsolja a nőt, mintha uralkodni kellene rajta. Ennyi erővel a nő is lehetne "úrnőd". Mondjuk az undorító "asszony" helyett.
Különbség az asszony és az úrnő között:
Asszony= legyőzött, megöregedett, lestrapált, buta, cseléd, alacsony, kövér nagy csöcsökkel és buta csúnya beszéddel, mint a Böbi a Jóban rosszbanban:D.
Úrnő= fiatal v. fiatalos, szép, magas, karcsú, szép arcú, hajú, tiszta fehér bőrű, tekintélyt parancsoló, okos, intelligens, kicsit tartózkodó, de mégis kedves.
Így van, Urunk csak az Isten, de az is nőnemű:D
Csak a hímsoviniszták nevezték magukat uraknak, mintha ők lennének az istenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!