Felhozni a múltat vagy tovább szenvedni, hagyni az egészet?
Szeretnék egy kis "közvélemény-kutatást" csinálni. Ti mit tennétek az adott esetben: van A személy, aki évekkel ezelőtt elég komoly érzelmi válságba került B személy miatt (B személy tudtán kívül). Ez az érzelmi válság nem múlt el nyom nélkül, mai napig rengeteg kérdést vet fel A személyben, konkrétan egy kész lavina indult el az életében.
Ebben az esetben mit tehet A személy? Hagyja, hogy valahogy majd csak kikopik belőle az emlék, majd csak lecsöndesedik benne minden, de a kérdéseire nem kap választ. Vagy választ kaphat a kérdéseire, pontot tehet a dolog végére, továbbléphet a fejlődés útján amennyiben felkeresi B személyt (aki akaratlanul és tudatlanul indította el évekkel azelőtt az érzelmi lavinát A személyben). Ez az opció viszont igencsak aggályos. Egyrészt A személynek, másrészt B személynek, akinek ez sokkot okozhat (és nem csak a felkeresés, hanem sokkal inkább a nyers valóság és az évekkel azelőtti dolgok, amikről B személy valószínűleg mit sem tudott).
Ti mit tennétek ebben a helyzetben? Megkímélnétek magatokat és a másikat egy ilyen szembesítéstől (komoly és elég különc történet), vagy meglépnétek az önmagatok fejlődése érdekében, úgy, hogy beláthatatlan következményei lehetnek mindkét félre nézve, talán a "tudatlanabbikra" még inkább, hatványozottan igaz ez a beláthatatlan következmény (hogyan reagál, képes-e túltenni magát stb.)?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Ezen így nagyon nehéz segíteni. Mondhatnál pár konkrét dolgot.
Amennyit megértettem belőle és összeraktam, az elég kevés, de annyit mondhatok, hogy tényleg nehéz fellejteni. Egy kapcsolatba úgy elindulni újra, hogy a régi sebek megmaradtak, nem szerencsés dolog, valószínűleg nem működne.
Utolsó két válaszoló, szerintem ti félreértettétek a dolgot, mert a lány nem akar semmit a fiútól, nem akar semmit újrakezdeni (mert valószínű soha semmi nem is volt) max megosztani az érzéseit vele.
Hát, ez egy tipikus játszma (Emberi játszmák, Eric Berne), nem változtat semmin, de magán segít.
Az a furcsa, hogy szerintem B személy nem tudna mit kezdeni az infóval, zavarba jönne, és inkább kerülné A-t.
Egyértelmű és nem kérdés, hogy beszélniük kell! Ha képes volt B ilyen lavinát indítani A-ban, akkor B egy normális ember kell hogy legyen és lesz benne annyi szeretet, hogy tisztáz mindent és egy szuper jó kis kapcsolat vagy barátság legyen a doogból. Vagy pedig tisztázott körülmények között mindkettő mehet a maga útján.
Ne habozz, lépj kapcsolatba az illetővel. Ha nem egy vadállat, akkor megéri.
Én teljesen így vagyok, mint a kérdező. Csak én a B-személybe is beleillenék. De akár az A-ba is.
Nálam így:
Az "A" személy egy férfi "B"-személy egy nő, aki én vagyok.
Az "A" személyhez köt egy nagyon erős vonzalom (szerelemnek azért nem nevezném, mert nem teljesült be), szintén évek óta őrlődöm ezen, amikor találkozom vele, felnyílnak a sebek. Mindig rájövök, hogy ugyanott vagyok, egy helyben... de ez már sok-sok évre rúg ki.
Én azt ajánlom, hogy keresd fel "B" személyt. Mert ha nem történik semmi, akkor továbbra sem tudsz "lecsendesedni".
Nem tudom milyen a kapcsolatotok, vagy milyen volt akkor, de szerintem nem fog sokkot kapni. Ki tudja, ő hogy vélekedik erről? Lehet, hogy ő is ugyanezt érzi.
"Felhozni a múltat vagy tovább szenvedni, hagyni az egészet?"
Hozd fel a múltat! Ne szenvedj tovább! Nem tudod ezt hagyni mert kísérteni fog!!!
Hívd fel vagy keresd fel a célszemélyt és beszélj vele. Bátraké a szerencse.
Mit teszel?
Hülyeség A-nak orvoshoz kéne mennie nem B-től várni a csodát, ha jól értem évekkel ezelött A visszonzatlan szerelembe esett B személyében és évek múltán is B-től várja hogy kimagyaráza mért nem szerete
ez hü'eség nem jött be neki tovább kell lépni B-nek
A és B közt évek óta nincs kapcsolat ezért érné sokként B-t A vallomása bár évek távlatából nem hiszem hogy B megrendülne A önértékelési bajain.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!