Megvetendő dolog, ha egy családban csak 2-3 naponta szokás fürdeni?
Nálunk is hasonló a helyzet, mint nálatok, Kérdezõ. Nem volt szokás naponta fürdeni. Ha szükséges, ha megizzadunk, nyilván lefürdünk, de amúgy 2-3 naponta szoktunk.
Volt emiatt kellemetlenségem kiskoromban, nem mert koszos voltam, hanem mert beszélgetéskor ugyanúgy nekem esetek, mint néhányan itt a kérdezőnek. Azóta nem hangoztatom, ennyi.
Hát nálunk a mindennapi fürdés/zuhanyzás egy alap dolog, viszont nem kapok hülyét attól, ha egyik nap kimarad, mert mondjuk csak éjjel jutok el odáig, hogy beüljek a kádba, és már álmos vagyok. Ilyen azért megesik egyszer-egyszer.
És való igaz, hogy attól az ember - normál körülmények között - nem lesz koszos, büdös, hogy egy napig nem fürdik, csak Magyarországon nem ezt szoktuk meg, nem erre lettünk szoktatva, legalább is manapság. Amikor még nem volt minden lakáshoz fürdőszoba, nem ez volt a rendszer.
Nem csak azért kell fürödni, mert az ember retkes, büdös, izzadt stb. hanem az altesti higiénia végett, és ezt a nedves törlőkendő csak részben pótolja.
Ha egy ilyen családból való emberrel járnék, mellettem nagyon sürgősen változtatnia kellene a szokásain, az biztos. De nem támadt még ilyen gondom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!