Mennyire gyakori az hogy egy családban a vér szerinti testvérek szemszíne különbözik?
Figyelt kérdés
2011. júl. 23. 13:39
2/23 anonim válasza:
Szerintem elég gyakori. Egyik unokaöcsém kék, a másik barna színű, pedig testvérek. Attól, hogy testvérek, nem szükségszerűen azonos a szemszínük.
3/23 anonim válasza:
Nagyon gyakori, a szemszínt a szülőkben domináns és lappangó gének határozzák meg, így ha valamelyik szülőnek barna a szeme, akkor gyakorlatilag szinte bármilyen szemszín előfordulhat a gyerekek között. Két kék szemű szülő esetében viszont csak a kék (esetleg egyéb színvariánsa) öröklődhet.
4/23 anonim válasza:
Eléggé. Az enyém kék, a húgomé barna, pedig édestestvérek vagyunk :)
Unokatesóméknál 4 gyerek van, 3 barna szemű fiú és egy kék szemű kislány.
5/23 anonim válasza:
Nemhogy a szemszín, nálunk mindenki fehér bőrű, anyunak zöld, bátyámnak kék, apámnak barna. Én meg barna szemű kreol bőrű, már mindenki röhög, hogy el lettem cserélve a kórházban.
6/23 anonim válasza:
Nagyon gyakori, hisz két külön emberről beszélünk. Ilyen alapon nem csak a szemszínnek, de a külsőnek is teljességgel azonosnak kellene lennie.
A szülőktől különböző tulajdonságokat öröklünk, nem mindig ugyanazokat.
7/23 anonim válasza:
Szerintem is gyakori. Az enyém barna, nővéremé zöld.
8/23 anonim válasza:
Az enyém barna, öcsémé kék :)
Nálunk anyunak van barna szeme, és apunak kék
9/23 anonim válasza:
Gyakori. Mi pl. 3man vagyunk testvérek. Anyámnak szürkés-kék, apámnak színtiszta barna. A nővéremnek barna, egy ici-pici zölddel, bátyámnak kékes-szürkés, nekem meg tiszta vegyes. :D (meghatározhatatlan színű. A pupilla körül barna, az jól látszik de körülötte zöldes-kékes-szürkés... :S)
10/23 anonim válasza:
az én szemem kék, a húgomé barna, elég gyakori...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!