Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miben különbözik egy református és egy katolikus esküvő? Melyik a gyakoribb?
hát az hogy melyik gyakoribb, az vidékenként változik. nálunk gyakoribb a katolikus...habár én református vagyok...a párom katolikus
a katolikus pap csak úgy ad össze ha megigéritek, hogy gyerekeitek katolkus szellemben nevelkednek majd. a református is megigérteti, de úgymond "nem kötelező"...
ha majd egyszer összeházasodunk a párommal dupla esküvőt szeretnék, vagyis mindkét templomban esküdni...üdv
elvileg a katolikus esküvö a református meg csak egy istentisztelet az esküvötökkor.
vagy is a református esküvön nincs ´gyürühúzás és nincs igenelés "igaz a pap megkérdezi, mert mostanában nagy divat, de nem lenne a szertartás része", egy fogadalmat kell elmondani, hogy jóban rosszban. a katolikusban meg minden van.
református esküvö csak a polgári után lehet, mert ök hivatalosan a polgárit tartják elsöbbnek. míg a katolikusok "azt gondolják" az övéké a "hivatalos".
akkor kérdezzétek meg a lelkészeteket hogy rész-e igazábol a református esküvönek vagy nem? mert tuti 100 % hogy nem. egy fogadalom van. ez nem esküvö. a reformátusok azt vallják hivatalosan a hivatalban kell esküdni, a templomban, áldást kapsz rá. ezért 100 % hogy a hivatali után lehet.
DE a manapság olyan kevesen esküdnek templomba hogy a parókiák bármit elvállalnak csak becsábítsák a népet. vagy is elvileg a templomban lehetne csak az esküvö, de ki is mennek bárhova most már. nálunk külön megkérdezte a tiszteletes hogy akarunk e gyürühúzást, meg csókot. de ö is akkor elmondta és rendszeres templomba járóként tudom hogy amúgy sem része.
ezért mi nem is kértük.
de mivel a csók és gyürühúzás látványossá teszi a dolgot és ha a tiszteletes vissza utasítaná akkor tuti a katolikust választaná sok ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!