Akinek német férja/barátja van, sokban különbözik egy magyartól?
nekem külföldi párom van (igaz nem német) de itt élünk most németországban. nekem úgy tűnik, hogy a németek nem másabbak mint a magyarok.legalábbis nincs az a hűű de nagy különbség. sokszor nem is tűnik fel , hogy nem magyarországon vagyok.
amúgy meg persze enyhe kultúrális különbségek lehetnek, nálunk is vannak, pedig mindketten európaiak vagyunk.
Évekig volt német párom, én nem láttam kultúrális különbséget.
Az viszont igaz, hogy egy ilyen, működő kapcsolathoz (akár német, angol, francia, vagy más férfivel jársz) nagyon jól - szinte tökéletesen - beszélt közös nyelv kell, hogy mindent meg tudjatok beszélni. Az elején a rózsaszín ködben még nem is olyan gond, de később, amikor nyomja valami a lelkedet és nem tudod a párodnak úgy, olyan részletességgel, színesen elmesélni, ahogyan az anyanyelveden tennéd, az előbb-utóbb nagyon frusztráló lehet.
14:25 vagyok
a "mert" helyett "mint"-et akartam írni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!