A TELC német középfokú nyelvvizsga miben különbözik az EMELT SZINTŰ ÉRETTSÉGIVEL szerzett középfokú nyelvvizsgától?
Egy emelt szintű német érettséginél, ha elérem a 60%-ot, akkor elvileg megkapom a középfokú nyelvvizsgát.
Ha a 80%-ot elérem, akkor felsőfokú nyelvvizsgát kapok.
Igazából azt nem tudom, hogy ez államilag elismert-e?
A TELC-ről tudom, hogy az államilag elismert nyelvvizsga.
Ha az emelt szintű érettségit csinálom, azért nem kell fizetnem, a TELC-ért pedig igen.
Szóval melyiket érdemesebb csinálni? Ti mit javasoltok?
Mi a lényeges különbség a kettő között?
Én is hasonló kérdést akartam írni, mert a diplomámhoz kellene egy középfokú. Szlovákból szeretném megcsinálni és nem tudom, hogy egy emelt érettségi lenne könnyebb vagy a középfokú nyelvvizsga valahol?
Remélem válaszolnak neked.
az most 100% hogy felsőfokút nem kapsz érte! köze sincs az emeltszintnek a C1es szinthez! jóval könnyebbb, mint a középfokú nyelvvizsga, pedig B2 mind a kettő.
amúgy 2.nál a pont :D ha sok pont kell felvételihez, akkor külön nyelvvizsgázz, mert akkor jó %-ot érsz el középszintű érettségin és a nyv-ért kapsz 35 pontot. Ha mind1, akkor pedig emelt érettségi, ami lehet hogy kevesebb % ami nem jó a pontszámításnál, de megkapod a pluszpontot. viszont ha emeltezel, akkor 40 pontot kapsz, és akk az abból származó nyelvvizsgáért már nem kapod meg a +35öt. szóval te tudod.
amúgy egyértelmű hogy egy Magyarországon letett angol érettségi nem fog neked nemzetközi bizonyítványt adni.. csak államit. TELC mindkettőt ad. mérlegelj
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
Elég meggyőző volt az utolsó hozzászóló, úgyhogy szerintem akkor TELC-et fogom választani.
Épp most néztem meg egy tavalyi középszintű érettségit, és hát tényleg nem nehéz, könnyen lehet jó %-ot elérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!