Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem értem a egyes emberek...

Nem értem a egyes emberek akik a szakmunkásokat elítélik. Vagyis azt hiszik hogy nem lehetnek okosak, műveltek. Stb Sokan észre vettétek?

Figyelt kérdés
Én is szakmunkás vagyok színházba járok, szeretek olvasni stb.. Múltkor a bátyám elvitt egy partyra.. Csak diplomások voltak megkérdezték mi szakmám.elmondtam onnantól befejezték velem a társalgást. Megalázóan éreztem magamat.Köszönöm a válaszokat. 27N
2011. júl. 16. 20:31
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
35%
A diplomások többsége csak a szakmájához ért.ha ahhoz is ért egyáltalán. Az általános műveltsége nulla. Nagyon sok szakmunkást ismerek,akik sokkal műveltebbek,mint némelyik diplomás. Csak ma divat lenézni a szakmunkásokat.
2011. júl. 16. 20:52
 12/45 anonim ***** válasza:
56%
nekem sincs diplomám,jól el vagyok nélküle,a munkámat imádom,a fizetésemmel elégedett vagyok. Még soha nem kaptam rosszalló megjegyzést,lehet ,hogy azért mert a masszázst mindenki szereti:)
2011. júl. 16. 20:52
 13/45 anonim ***** válasza:
28%

nem elítélik, hanem inkább ha valaki mondja hogy szakmunkás akkor az be van állítva csóró embernek, mert hogy milyen keveset keres és hogy milyen sz.rul élhet. Ez itt a baj.

Felsőbbrendűnek hiszik magukat, mert sok esetben valóban jóval többet keresnek mint egy átlag ember.

2011. júl. 16. 20:53
 14/45 anonim ***** válasza:
37%
Nemrég volt itt egy kérdés, amiben ki lett fejtve, hogy a diplomások nem nézik le a szakmunkásokat. Említettem, hogy esetleg talán téved?! Le lettem szólva :)
2011. júl. 16. 20:55
 15/45 anonim ***** válasza:
87%
Ahhoz, hogy egy társadalom müködöképes legyen, kellenek szakmunkások és diplomások is - külön egyik sem jut semmire.
2011. júl. 16. 20:55
 16/45 A kérdező kommentje:
Minap felhívott az unokatesóm hogy nem e tudnék neki munkát ajánlani bármi jó neki... ő is bölcsésznek ment és már 1 éve munka nélküli nem kell senkinek sem. Azért sajnálom mert keményen tanult.. magolt.. és még így sem
2011. júl. 16. 20:56
 17/45 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló én is ezen a véleményen vagyok.. De sajnos a tisztelet nincsen meg sok mindenkiben.
2011. júl. 16. 20:58
 18/45 anonim ***** válasza:
75%

én nem tudom mért van ez így,de én is szoktam rajta sokat gondolkodni

én még a tesos dolgozókat,műkörmösöket meg ilyesmiket se becsülöm le.Amíg dolgozik vki vmi a társadalom számára hasznosat addig szerintem nem kellene senkit se lebecsülni.Különben meg a diploma sokszor nem takar valódi tudást.Én pl. úgy érzem hogy egyetemen kevesebbet kell tanulnom mint a gimiben kellett.Nagyban megy a láblógatás... Én biztos nem fogok senkit se lebecsülni akinek nincs diplomája.

2011. júl. 16. 20:58
 19/45 anonim ***** válasza:
100%
Én egyetemista vagyok, és undorítónak találom, hogy a szakmája, végzettsége alapján ítélik el az embert. Apukám villanyszerelő, és nem sok nála műveltebb embert ismerek, viccen kívül, minden témához hozzá tud szólni, főleg történelmi és fizikai dolgokban van otthon. Amúgy én ennek a fordítottját is tapasztalom, ami szintén ugyanilyen szemét dolog, mikor megszólnak engem, hogy minek járok egyetemre, úgyis munkanélküli leszek. Azért járok egyetemre, mert azt a szakmát, amit szeretnék csinálni, egyetemen tanítják, nem azért mert menő.
2011. júl. 16. 21:00
 20/45 anonim ***** válasza:
80%

"Csak diplomások voltak megkérdezték mi szakmám.elmondtam onnantól befejezték velem a társalgást."

a diplomások között is vannak bunkók

ennyi a történet és nem több

igazi értelmiségi nem néz le senkit a szakmája miatt

2011. júl. 16. 21:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!