Apa nagyon lusta! Köteles vagyok megtenni, amiket kér?
Mert ha nem teszem meg, kiabál velem, hogy milyen sz@r vagyok.
Ma például ül az ágyon, kb 1 karnyújtásnyira van a villanykapcsoló. Kiabál nekem, hogy menjek le a földszintre, akar valamit mondani. Lemegyek, megkérdezem, hogy "mi az?".. Erre: "kapcsold már le a villanyt". -.- És halál komolyan 1 karnyújtásnyira van!
Képes perceket várni arra, amit ő 2 mp-en belül meg tudna tenni. Pl kivenni az üdítőt a hűtőből. Inkább megvárja, míg mondjuk wc-zek, vagy bármi...
Köteles vagyok én ezeket megtenni?
16/L
Na megpróbálom összefoglalni, beleszámítva a túlzásaidat is:
Apuci gürcölt, mint barom, kétemeletes házatok van;
Te vagy tanultál rendesen, vagy nem;
Gondolom zsebpénzt kaptál bőven;
13 évesen fellázadtál, ellógtál -talán még piáltál, bagózol, pasiztál, kábszereztél is- , mert hát nem olyan jó, ha mindent megkapsz;
Most, vagy valamivel korábban, észbekaptál, hogy jobb ha apuci mindent a seggedkéd alá tol;
Bödös, hogy neki is vannak elvárásai.
A hugnak uzenem:
Ha alberletben is laktok mar 2 csajjal es 'kicsit' javult a helyzet az meg nem oldta meg a problemat.
Ne elegedj meg kevessel!
Hagyd hisztizzen, hagyd ehezzen, hagyd zsaroljon! Szard le! Ne erdekeljen, hogy leribancoz, azt mondja hogy nem szereted meg hogy nem evett miattad. Mondd meg neki, hogy egy budos lusta dog es nem erdekel teged mit mond. De tenyleg ne erdekeljen es ne hagyd hogy latszodjon hogy erdekel (ha erdekel). Nagyon fontos!
Legy hatarozott, szigoru hozza! Szerintem menne ez, ha ugy teszel, ahogy leirtam! Lepd meg ezzel a viselkedeseddel mire hazaer.
Tuti lesz eredmenye. De ha eredmenye lesz, akkor ne ugy tegyel, hogy egy darabig teszed a kemenyt, majd ujra puhany leszel, mert akkor megy a francba az egesz es minden a regi lesz. Legy kitarto!
Ha veletlenul ez nem jonne be, koltozz el azt ajanlom.
Ne legyel egy szerencsetlen, iranyihato, kis butus hugica.
Mert hulyenek nez teged.
Sok sikert!
26L
Egyátalán nincs igaza annak aki azt mondja hogy a kérdzeő könnyen elnyomható.
Csak tudod nem minden család olyan szerencsés hogy mindíg béke és nyugalom van, ezért ha megadatik nem ilyen apróságok miatt kell felrúgni hanem élvezni azt a ki tudja meddig tartó nyugalmat.
Ez nem könnyen elnyomhatóság hanem ÉRETTSÉG, amiért jobb pillanatokban tök fölösleges dolgok miatt nem rúgja fel a békét.
Nálunk is ez van, én megteszem apának amit kér, mert úgy gondolom hogy sokszor olyan dolgokat is megadott nekem amit egy hozzánk hasonló anyagi helyzetű apa nem adott volna meg a lányának, úgy gondolom ennyi munka után az hogy kapcsoljam fel a villanyt igazán semmiség. Az más kérdés, hogy ezt a férjemnél nem türném el.
Szerintem ez akkor sem ÉRETTSÉG, hanem ELNYOMÁS.
Épp azért, mert ilyen dolgokra kéri meg. Ha azt kérné, hogy mosogasson el, rakjon rendet, vigye le a kutyát, tartsa a létrát, az mind normális.
De kapcsolja fel a villanyt? Ha a lány kérné az apját, hogy pattanjon, ha csettint, akkor bezzeg mindenki megőrülne, hogy mégis hogy képzeli. De a ház urának mindent lehet? Nem. Hatalmi harcokat folytat. Szerintem megalázó. Nem az, hogy le kell jönnie az emeletről, hanem hogy valaki ennyire lusta disznó legyen.
Nagyim 92 éves, de még nagyon friss, vagány. Egy hétvégére megkértek, hogy viseljem gondját. Reggel megmelegítettem a kakaóját. Azt mondta, hogy túl meleg. Meghűtöttem. Azt mondta, hogy most már jó, de nem ebben a pohárban szokta... Amikor borulni kezdett az agyam, eszembe jutott, hogy milyen rengeteg sütit sütött, és nem volt soha, egyetlen olyan kívánságom sem, amit ne teljesített volna, ha késő délután estem be, éhesen.
Ha megkér, hogy takard be, esetleg mellé is ülhetnél, kicsit beszélgetni, vagy csak adni neki egy puszit.
Apám már nem él, nemrég, mikor szereltem otthon a vizet, szinte hallottam, ahogy leszól, "hogy fogod azt a fogót, fordítsd meg"... fölnéztem, morogtam, hogy b+, aztán megfordítottam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!