Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha a férjed az Édesanyja...

Ha a férjed az Édesanyja nélkül nem akar külföldre költözni, de az Édesanyja nem akar költözni, mit tennél? (alul)

Figyelt kérdés

Szóval, van lehetőségünk kiköltözni a Kanári-szigetekre, nem csak most, akár néhány év múlva is! Tetszik a gondolat a férjemnek is, Nekem meg főleg, de Ő az anyukája nélkül nem akar! Az anyukája meg kiköltözni nem akar, mondván Neki itt vannak a gyökerei.. :S

Igazából ha Mi kiköltöznénk senkije sem maradna itt..

Tehát az a kérdésem, hogy abban az esetben, ha a férjem nem akar költözni, Én meg nagyon, akkor mi a teendő? Én nem szeretnék itt maradni, de azt sem szeretném, ha szétmennénk esetleg! Állítsam választás elé? Vagy Mi( van egy kislányunk is) vagy az anyukája? Normális egyáltalán, hogy ha a férjem inkább a maradást választaná az anyja miatt, és nem a Mi jólétünk a fontos(abb)???

2011. júl. 13. 13:10
1 2 3 4 5
 31/41 A kérdező kommentje:
Azt tudni kell, hogy a mama nem egy 80 éves, beteg néni, hanem egy 60 éves egészséges tanárnő, aki még dolgozik, és van Neki "párja", akivel majd 20 éve együtt vannak, de Ő meg Németországban dolgozik, mert a sok adósságot csak így tudják fizetni! Szóval egyszer Ő is nyugdíjas lesz, és akkor nem marad egyedül a mama!
2011. júl. 13. 14:51
 32/41 anonim ***** válasza:

Így meg végképp nem értem!

Jöjjön haza a párja. Tipikus önző nő aki nem akar megválni a fiacskájától, mert nem lenne kit ugráltatni. Minek szül az ilyen gyereket?

2011. júl. 13. 14:54
 33/41 anonim ***** válasza:
55%
Ideje lenne leszakadni családos ember létére az anyja szoknyájáról. Ha meg nem tud minek nősült meg? Igen állísd választás elé nem kell az anyjával össze veszni de most már ti vagytok a családja. Eljön az idő hogy le kell szakadni a ciciről.
2011. júl. 13. 16:22
 34/41 anonim ***** válasza:
66%
Miért, az anyukája már nem a családja? Úgy mondjátok, mintha az, hogy valaki megházasodik, valami olyan lenne, hogy neki az anyukája, apukája már senki. Az a természetes, hogy ragaszkodik hozzá is, hiszen ő szülte és nevelete fel. És párja akárhány lehet az embernek, de anyja/apja csak 1.
2011. júl. 13. 17:23
 35/41 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kazyy!

Köszönöm az építő jellegű privát üzeneted.

Nem áll szándékomban eldönteni ki szüljön és ki nem, bár sokan vannak akiknek nem kellett volna. Úgy gondolom, a jó szülő akkor boldog, ha a gyereke boldog. ehhez pedig el kell tudni engedni. Ez nagyon nehéz, de aki erre nem képes, az tönkreteszi a gyereke életét. Nem tisztességes egy szülőtől, ha zsarolással akarja magához kötni a gyerekeét. És ha valaki családot alapít, akkor igenis a családja, és elsősorban a gyermeke érdekeit kell szem előtt tartani. Nem azt mondom hogy nem kell foglalkozni a szülővel, de nem azzal lesz jó gyereke, ha az anyja szoknyája mellett ül, míg a mama meg nem hal. És az sem jó szülő aki ezt elvárja.

2011. júl. 13. 18:35
 36/41 A kérdező kommentje:

Nah, az utolsó válaszoló fogalmazta meg legjobban amit gondolok, mintha Én mondtam volna! Eleinte az is furcsa volt Nekem, hogy naponta 3-4x beszélnek telefonon, idegesített is egy időben, de mára megszoktam! Lehet, hogy tényleg anyafüggő?? Pff..

Én is anya vagyok, de tudom, hogy ha a lányom felnő semmiben sem szeretném Őt korlátozni, persze ésszerű határokon belül, hanem inkább segítem, hogy elérje a céljait, és boldog, elégedett, kiegyensúlyozott ember legyen, aki nem retteg attól, hogy jaj, mi lesz, anyuval ha Én ezt vagy azt teszek. Mert akkor vagyok boldog, ha a gyerekem is az!

2011. júl. 13. 21:40
 37/41 anonim ***** válasza:

tegnap 14:24-nek írnám, aki kérdezte hol van a zsarolás:

hát itt:

"Anyósom úgy áll a dologhoz, hogy az első mondata az volt amikor felvetettük, hogy abba Ő belehalna, ha Mi elmennénk!"

és szerintem ha lenne mellette egy nagypapa, vagy férfi, nemhiszem hogy akkor is olyan hű de fontosak lennének a gyerekek, hogy nem költözhetnének el...

én nemhiszem, hogy szeretetből lenne ilyen

önző.

a párod meg két tűz között van.

a mamától kellene megkérdezni, miért is halna bele abba, ha fejlődik a család, a gyereke, az unokái?

2011. júl. 14. 12:04
 38/41 anonim ***** válasza:
De igen a családja és az is marad örökre de vannak bizonyos határok amiket meg kell szabni és eljön az idő mikor az ember családod alapít hogy önállóan hozza a döntéseit a szüleitől függetlenül. Ez nem jelenti azt hogy el kell dobni őket de meg kell tanulni különbséget tenni a két dolog között. Ha már családom van férjem feleségem gyerekeim akkor ők számomra a legfontosabbak és nem akarok örökre anyámék szoknyája mellett ülni. Ki kéne mennetek legalább egy kis időre próba ként hogy meglássa milyen lenne. A kapcsolatot tudná tartani neten telefonon keresztül is.
2011. júl. 14. 12:20
 39/41 anonim ***** válasza:
Én is a családom és a gyerekem érdekeit nézném nem pedig a 60 éves anyósomat! Az én édesanyám bármikor elengedne, mert tudja hogy nekem sokkal jobb lesz az életem külföldön(esetleg velem is jönne) Bezzeg a párom anyja már egyből azzal jött hogy VELE mi lesz, mert neki az rossz.(teszem hozzá, most is messze lakik tőlünk)Ez az önzés, mert tudja hogy a házunkat nem tudjuk felújítani, hogy lakható legyen, a párom meg szakad a munkába de sehova nem jutunk és tanulok. Nem jutunk egyről a kettőre, és azt nem kérdezi meg hogy a páromnak van e mit ennie,(persze van, mert anyum kisegít ha úgy alakul, főzni pedig mindig szokott)de az anyósomat ez nem érdekli, csak hogy vele mi lesz! Azért mert valaki elköltözik még nem szakad meg a kapcsolat, DE nem fogok lemondani életem lehetőségeiről, hogy az én és a gyerekem élete jobb legyen azért mert a 60éves anyósomnak ez nem tetszik. Ő legszívesebben oda költöztetné magához a fiát és se gyerek se család ne legyen mindezt azért mert Ő Felnevelte! Könyörgöm, nem én kértem hogy megszülessek egy szülő sose hánytorgassa azt fel hogy mert felnevelt, ezért magamtól is hálás vagyok és ahol tudom segítem, de azért ne láncoljon magához élete végéig önző érdekek miatt!
2011. aug. 1. 15:44
 40/41 anonim ***** válasza:

annyit megjegyeznék az anyai önzőségről, hogy nagyon sokan azért vállalnak gyereket, hogy öregen legyen aki segítse őt.

nos öregen ez ki is derül.

2011. aug. 1. 20:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!