Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha a férjed az Édesanyja...

Ha a férjed az Édesanyja nélkül nem akar külföldre költözni, de az Édesanyja nem akar költözni, mit tennél? (alul)

Figyelt kérdés

Szóval, van lehetőségünk kiköltözni a Kanári-szigetekre, nem csak most, akár néhány év múlva is! Tetszik a gondolat a férjemnek is, Nekem meg főleg, de Ő az anyukája nélkül nem akar! Az anyukája meg kiköltözni nem akar, mondván Neki itt vannak a gyökerei.. :S

Igazából ha Mi kiköltöznénk senkije sem maradna itt..

Tehát az a kérdésem, hogy abban az esetben, ha a férjem nem akar költözni, Én meg nagyon, akkor mi a teendő? Én nem szeretnék itt maradni, de azt sem szeretném, ha szétmennénk esetleg! Állítsam választás elé? Vagy Mi( van egy kislányunk is) vagy az anyukája? Normális egyáltalán, hogy ha a férjem inkább a maradást választaná az anyja miatt, és nem a Mi jólétünk a fontos(abb)???

2011. júl. 13. 13:10
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
100%
A mama kicsit ellentmondásos. Nem akar költözni, mert itt vannak a gyökerei, de senkije sincs, rajtatok kívül? Hát, döntse el, h a halottakhoz akar kötődni és merengeni a múlton v veletek akar maradni és a jelenben élni.
2011. júl. 13. 13:27
 12/41 anonim ***** válasza:
54%

az anyja az viszont szinte már a szemétség határát súrolja

érzelmileg zsarolja a saját gyerekét, indok csak annyi: önző.

Ez ugyan igaz, de az igaz, a kérdező választás elé állítja,akkor az szintén érzelmi zsarolás.

2011. júl. 13. 13:29
 13/41 anonim ***** válasza:
54%

öreg fát már nem lehet átültetni.

én se mennék anyukám nélkül,ha tudnám,h akkor ő teljesen egyedül marad idős korára. mi fiatalok ezeket nehezen érthetjük meg,de én együtt éltem a nagymamámmal a haláláig,és láttam,h sokkal érzékenyebben érintette minden. nem tudom a mama mennyi idős,de azt igen,h egy magára maradt ember kétszer olyan gyorsan öregszik ha boldogtalan,ha egyedül van.

a családodnak nem az az érdeke h külföldön éljetek,hanem h összetartson,h egyek legyetek.

ne a mamát vagy a férjedet akard meggyőzni,hanem te mondj le erről. a jólét nem minden-már ha ezen a pénzt érted- hozz te áldozatot. ez lenne a legjobb-legszebb dolog tőled.

A mamák sajnos nem élnek örökké. Amíg még veletek van,arra törekedj,h mindenki boldog legyen,ez egy anya,egy feleség feladata.

2011. júl. 13. 13:30
 14/41 anonim ***** válasza:
34%

Ha csak a kiírt kérdést nézem, szerintem nincs teljesen rendben, ha egy felnőtt férni, akinek felesége és gyereke van, az anyját fontosabbnak tartja, mint őket. Az élet rendje az, hogy az ember, miután családot alapított, "leválik" az anyjáról, bár tény, hogy sok férfinak ez soha életében nem sikerül. Ez esetben a választás a tiéd.

Ugyanakkor elgondolkodnék azon is, nem csak ürügy-e ez a férjed részéről? Nagy divat most mindenkinek külföldre rohangálni és ott keresni a boldogulást, van akinek be is jön, de sok embernek nem. A gyökerektől elszakadni, és másodrendű jövevényként egy idegen országban élni nem is olyan könnyű, mint első hevületünkben talán gondolnánk. Lehet, hogy a férjed inkább ettől fél, esetleg ezért szeretné anyukát is vinni, vagy maradni. És lehet, hogy nem mer neked beszélni a félelmeiről, mert látja, hogy te viszont nagyon menni akarsz.

Persze a fejekbe nem látok, nem tudom kitalálni a férjed gondolatait sem. De mielőtt azon kezdesz agyalni, hogy emiatt szétmentek-e, lehet érdemes volna nagyon őszintén és nyugodt légkörben tisztázni a motivációkat. Aztán dönteni.

Akárhogy is alakul, sok szerencsét kívánok mindannyiótoknak! :)

N32

2011. júl. 13. 13:31
 15/41 anonim ***** válasza:
61%
Kedves utolsó. Tudod nem minden mama egyforma. Én már pl nem bánnám ha az én nagyanyám elmenne, mert megkeseríti az egész család életét. Főleg édesanyámét. Mindenki csak azért viseli el, mert édesanyámat imádjuk, és az ő anyja. Hozzám évek óta egy jó szava nem volt. Nem kell mindenkinek egy önző öregasszonyhoz alkalmazkodni.
2011. júl. 13. 13:33
 16/41 anonim ***** válasza:
34%
utolsó előttinek ment
2011. júl. 13. 13:34
 17/41 anonim ***** válasza:
64%

"Az élet rendje az, hogy az ember, miután családot alapított, "leválik" az anyjáról, bár tény, hogy sok férfinak ez soha életében nem sikerül."

AZ, hogy vki egyedül hagyja e az édesanyját, nem leválási kérdés. Egyszerűen ha felnevelt, annyival tartozol neki, hogy nem hagyod magára. Milyen dolog lenne pl. az, ha mondjuk 10 évig kinn élnének, alig tartanák a kapcsolatot, majd jönne egy telefon, hogy 1 hete meghalt a mami. Rohadt dolog, hogy az utolsó 10 évben magára hagyta az ember,nemde? De persze mindezt kárpótolja a bankban lévő 20000 €, így van ez. Nagy baj van ezzel a világgal...

2011. júl. 13. 13:37
 18/41 anonim ***** válasza:
100%

Felesleges úgy beállítani a mamát, mintha visszatartaná a fiát, mert nem is biztos, hogy így van. Lehet, hogy a férj nem akar menni, és könnyebb az anyjára fogni.

Ezt nem írta a kérdező.

Lehet, nem is csinálna belőle nagy ügyet, ha a fia kiköltözne.

2011. júl. 13. 13:37
 19/41 A kérdező kommentje:

Anyósom úgy áll a dologhoz, hogy az első mondata az volt amikor felvetettük, hogy abba Ő belehalna, ha Mi elmennénk! Tényleg nem tudom mi volna a megoldás.. Persze, ezt mindenképpen meg kell előtte alaposan beszélni hiszen nagy horderejű a dolog!

Viszont lehet, hogy önzőség, de Én nem szeretném elrontani az életem az anyósom miatt, és ekkora áldozatot nem szeretnék hozni a férjem miatt, hogy kihagyok egy ekkora lehetőséget!! Már csak azért sem, mert elsősorban a kislányom érdekeit nézem, aki ha minden jól megy akár az általános iskolát már ott végezhetné el! Lehet, hogy ez sokaknak elítélendő, de ha választanom kell a gyerekem jövője, és a férjem boldogsága között, akkor a gyerekemet választom! Mellesleg az Én anyukám is itthon maradna, de Neki eszébe sem jutott visszatartani minket, sőt..

2011. júl. 13. 13:43
 20/41 anonim ***** válasza:
71%
13.37-es! Miért hagyná magára valaki az anyját azzal, h elköltözik külföldre? Én is külföldön lakom, naponta beszélek anyámmal, de évente csak egyszer megyek haza. Neki sincs nagyon senkije, mert a nővéremet is havonta egyszer látja. Ennek ellenére van kapcsolatfenntartás és ott segítjük, ahol tudjuk. Ha Mo-on maradok, akkor ketten pusztultunk volna éhen. Így meg büszkélkedhet a külföldről kapott dolgaival. Sőt, nekünk még a kapcsolatunk is jobb lett azután, h eljöttem, nem marjuk egymást mindenért.
2011. júl. 13. 13:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!