Miért utálja ennyi meny az anyóst?
:) Nem ítélkeznék mások viszonyáról, ugyanis kívülállóként nem látunk bele. Csak azt látjuk, amit mutatnak. Pl én is úgy látom, nagymamám (anyu anyja) jó anyósa volt mindkét menyének, de szerintem ők nem így látják! Ált. elfogultak vagyunk anyukánk, nagymamánk megítélésekor, főleg mert csak az egyik fél érveit ismerjük, a menyeik nem kötik az orrunkra... :))
13:47-es voltam.
10:23 rendben van, más a véleményünk, természetesen elfogadom, mi azért még jól megférünk egymás mellett, nem igaz?
Az anyós-menyeknek is csak ezt kéne, kölcsönösen elfogadni és tiszteletben tartani a másikat, meg persze úgy ált. minden emberi kapcsolatban... (Ahogy sokan ezt is teszik.)
Bántja az anyósokat, hogy a kis fiatal "csitri" elcsalta a szoknyája alól a fiacskáját, pedig milyen jól melegítette... Ekkorra már a férjekkel, kirívó esetekben nem, megfagy a kapcsolat, és a hoztál tejet kenyeret, mit főzzek, éhes vagy, bekapcsolod a tévét-re szorítkozik, és tudja, hogy már nem lesz jobb. A fia, pedig (általában), mint az istenre néz föl. mert ő nevelte, az ő főztjét szokta meg, mert ő ő ő... Aztán emelgetNÉ azt a bizozonyos szoknyát, de már nem nagyon akaródzik visszamenni, főleg ha meleg ölelés várja otthon. Elgondolkozthat az anyós, hogy miért jobb már a menyének a levese, PEDIG ŐŐŐ... Az ő mesterművének őt kell melegítenie, nem a kis fiatal csitrit...
A menyek meg valahol csak összehasonlítják a saját anyukkal, vagy épp saját magukkal. Tény hogy a meny levese a jobb, de ezt az anyós miért nem akarja elfogadni? MERT ŐŐŐ... Ja, és ha egy nüansznyi hibát észlel a gépezetben, pedig mindenkinél van, akkor aztán az ő fia jobbat érdemel. Azt mondta egy ismerősöm, hogy a nők egy bizonyos idővel "elsárkányosodnak". Első plusz fej akkor jelenik meg, amikor kimondják a boldogító igent, az asszony-lét és az anyós miatt. A második fej az első gyermek meszületésével jelentkezik, fiú gyermek esetén rögtön kettő. A hetedik fej pedig... amikor megházasodik a fiú.
A konfliktusok alapvető oka: féltékenység, és a bizonyos női versengés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!