Miért utálja ennyi meny az anyóst?
Szia!
Valószínűleg abból indulsz ki, hogy ilyet többször hallasz, főleg az ilyen oldalakon, mint ez. Senki nem fog olyan kérdést kiírni, hogy minden rendben az anyósommal, mit tegyek?
Nekem semmi bajom az anyósommal, szeretjük, tiszteljük egymást, jól kezeljük egymás hülyeségeit, nem szólunk bele a másik dolgába. Nyilván ha nem így lenne, akkor lennének problémáink egymással, szerencsére nem így van.
Szia!
Sokszor az is probléma,hogy anyós nem fogadja el a menyét:(mert Ő azt hiszi ezáltal kiesett a kosárból,és vége.
Meg hát,hogy Ő idősebb,és bölcsebb mind a mennye így Ő neki a mennynek kuss a neve.Sajnos több a konfliktus,mind az egyet értést:(
Szerintem se általános ez az utálat anyós és meny között. Nekem kettő is volt, van, mindegyikükkel jól kijöttem, jóban vagyok az elővel is máig. Pedig csúnya válásunk volt a fiával. Mégis tisztelem benne a lányom nagyanyját.
Ha nem tekintik a másikat riválisnak, képesek kompromisszumokra, és tiszteletben tartják egymás életét, akkor nyugis kapcsolatuk lesz.
Szerintem forditva van hiszen anyos 1látásra itél.
Tapasztalat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Én probáltam közeledni "sikerült" 1sö adando alkalommal hátba szurt, a családomat kritizálja nem is ismeri meg ilyenek engem kur..z pedig nem járok bulizni esélyem nincs megcsalni a fiacskáját de mégis k..va vagyok...
23 éves vagyok a párom mellettem áll 3 éve nem beszélünk
persze nem az én hibámbol.
mondjuk nem is hiányzik.
Azért mert minden meny, kivétel nélkül, elvette a fiát! Ez minden probl alapja, szerintem, tudatosan vagy(és leginkább!) tudatalatt. Ez már az anyós döntésétől, jellemétől függ, hogy ezt hogyan dolgozza fel, kevésbé vagy jobban "sérelmezi", torolja meg a menyén.
Bár én nem tudok olyanról, de biztos vannak "rossz menyek" is, elenyésző %-ban lehet előfordul hogy a meny a hibás (?), anyós meg tökéletes, széles körű pszichológiai ismeretek, önuralom...stb, elméletileg el tudom képzelni.
A megoldás mindkét féltől függ, hiába kezelné helyesen az egyik a dolgot, ha a másik nemcsak hogy nem partner ebben, hanem olyan szinten túlzásba esik... Szerintem inkább anyósokból indul ki, mert egy ártatlan leányzó alapból miért utálná a férje édesanyját, aki felnevelte, sőt ilyen nagyszerű embert nevelt neki? Anyósának viszont már vannak "tapasztalatai", főleg sérelmei az anyósára, sok sok fájdalma, és most még az egyetlen, remekművé nevelt fiát is elveszik...
Vannak extrém esetek, amikor anyóspajtás felhasználja a környezetét, még az unokáit is a saját kis játékainak. Ott mindegy, ki a meny, ez nem személyfüggő, hanem anyós gondolkodásától függ. Vannak ahol váláshoz vezet az anyós hozzáállása.
A rokonságunkban (is) volt emiatt válás.
És biztos vannak jó anyós-meny kapcsolatok, nagyon rendes anyósok is, akik ezt tudomásul veszik, és élik a saját életüket úgy, hogy az ifjú párhoz is normálisak, bárcsak az enyém lenne ilyen! Add meg Istenem, hogy az én anyósom mielőbb eljusson idáig és a történtek után még meg is tudjak benne bízni!
Azért, mert az anyósok féltékenyek a menyekre, amiért elvették a fiacskájukat tőlük, és általában sok mindenbe bele akarnak szólni, amihez semmi közük nincs!
Amúgy én nem mondanám, h utálom az anyósomat, inkább csak örülnék, ha kicsit kevesebbet kapnék belőle és a véleményeiből :S
Az első hozzászólónak igaza van, ezen az oldalon problémamegoldás okán nem ír ki kérdést senki, ha minden rendben. Szerintem épp annyi meny utálja az anyós, ahány anyós a menyét. Minden eset más és mindkettő tud túl akaratos és irányító lenni személytől függően. Sokszor a nők nem tudják belátni, mikor anyák lesznek, hogy a nagyszülő nagyon közeli rokon és joga van látni az unokáját, de a meny meg legszívesebben lekoptatná az anyóst. Sok anyós is erős túlzásba tud esni és át akarja venni a meny szerepét vagy nem tekinti családtagnak sem. Szóval ez tud kétoldalú lenni. Én a családban mindkettőt tapasztaltam. A nagymamámat ok nélkül utálta a menye, pedig csak jót adott, tündéri és roppant segítőkész asszony volt, de soha senki dolgába nem avatkozott bele. Anyukámat meg az anyós (másik nagymamám) nem értékelte, pedig édesanyám 1000-szer dolgosabb, kedvesebb és jobb ember volt nála.
Szóval itt inkább az a kérdés, hogy miért utál bármelyik családtag is mást ok nélkül. Sajnos van ilyen. A válasz egyszerűen az, hogy sok ember hülye és féltékeny akár még a saját családtagja boldogságára is. Az ilyenre nem kell adni, mert csak rosszabb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!