Mit tegyek ha a barátom anyja olyan ételt tesz az asztalra, amit én nem szeretek?
Azért egy vicc, hogy egyek olyanból, amitől hánynom kell. Nem túlzás, van olyan étel, aminek a szagától rosszul leszek, amikor ettem belőle hányás lett a vége. (pl. máj) Aki ezt nem hiszi el, így járt, de nem fogok azért valamibe udvariasan beleenni, mert sokat dolgoztak vele.
Szakács tanuló vagyok és én se várom el a barátaimtól, mikor jönnek át hozzám és főzök, hogy abból egyenek, amit nem bírnak.
Pláne mondjuk egy laktóz, liszt, vagy egyéb érzékenytől!
17:38
Olvasd el a belinkelt kérdésem. Hozzád sem mennék vendégségbe. Inkább hányjon a vendéged, vagy szenvedjen, csak hogy bebizonyítsa mennyire értékeli, hogy főztél neki?!
"Igenis szerintem meg kell tisztelni a másikat azzal, hogy legalább megkóstolóm. "
Igenis meg kell tisztelni a vendéged azzal, hogy nem erőszakolsz bele mindenfélét, csak mert te főztél. És??? Ő kérte??
Komolyan mondom, valami baj lehet azoknak a fejével, aki megsértődik azon, hogy nem eszik meg forgó gyomorral, amit összekotyvasztottak. Ha lennék olyan, hogy lesüllyedjek erre a szintre, 100% hogy ezeket az embereket meghívnám valamire, amitől hányingerük van és pattognék, hogy kóstolják meg, mert ha nem, milyen bunkók. Biztos élveznék nagyon!
Egyes emberekben semmi jó érzés nincs.
Szerintem a "nem szeretem" kategória 95%-a rinyálás. Én se szeretek pár dolgot, nem szeretem a kelkáposzta főzeléket, a káposztás kockát, a paradicsomos káposztát, a spenótot és a sertésből készült ételeket. Vendégségben viszont nem lenne képem visszautasítani, mert oltári bunkóság és nagyon rossz benyomást kelt. 1 dolog van, amit tényleg nem ennék meg soha és asztalra kerülhet: rántott velő. Egyébként soha nem utasítottam vissza ételt vendégségben, se a barátoméknál, se az exeknél, se máshol, pedig természetesen nem mindig volt minden fogamra való. Mondjuk ez is mint oly sok minden nevelés kérdése, ki mit hozott otthonról...
25 N
"Vendégségben viszont nem lenne képem visszautasítani, mert oltári bunkóság és nagyon rossz benyomást kelt."
Remélem, hogy hozzám nem jössz vendégségbe, mert ha megtudom, hogy úgy ettél meg valamit, hogy csak illendőségből, hát eléggé megharagudnék, hogy olyan korlátoltnak nézel, hogy nem tudom elfogadni a "nem szeretem, nem kérem" választ.
Ez egyébként vajon IQ vagy EQ hiány lehet?
Remélem, hogy hozzám nem jössz vendégségbe, mert ha megtudom, hogy úgy ettél meg valamit, hogy csak illendőségből, hát eléggé megharagudnék, hogy olyan korlátoltnak nézel, hogy nem tudom elfogadni a "nem szeretem, nem kérem" választ.
Ez egyébként vajon IQ vagy EQ hiány lehet?
Engem úgy neveltek, hogy ne válogassak és húzzam a számat az ételekre. Ezt nem úgy érték el, hogy addig fel se állhattam az asztaltól, amíg meg nem ettem ezt vagy azt, hanem folyamatosan kóstoltattak velem mindenfélét egészen kicsi korom óta. Persze így is van pár étel, amit nem szeretek, de egy kezemen meg tudom számolni, hány ilyen van, és ha történetesen nem arról az egyetlen ételről van szó, amitől tényleg a hányinger környékez, akkor megeszem a vendégségben és nem kényszerből.
08:28
Edd. De ez nem udvariasság, hanem mártírkodás. De oltári nagy bunkóság - ahogy te fogalmaztál - elvárni a vendégtől, hogy megegyen bármit, amit nem akar. Az olyan embert nem vendéglátónak hívnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!