Mit tegyek ha a barátom anyja olyan ételt tesz az asztalra, amit én nem szeretek?
Én is laktózérzékeny vagyok és számos egyéb ételallergiával megáldva - aki ezt kényességnek fogja fel, az nagyon tájékozatlan. (Csak azért írom, mert másik laktózérzékeny válaszadó le lett pontozva)
Nem volt soha olyan gondom, hogy ne értették volna meg, ha elmagyaráztam.
De ha csak arról van szó, hogy valami nem a fogamra való (de rosszul nem leszek tőle), azért próbálok udvarias lenni, szerintem ez így illik. Egyszer vendégségben kelbimbó volt - óvatosan, jó képet vágva falatoztam belőle, és bőszen nyakaltam hozzá az őszilét :D
Pacalt én se ennék meg - de a vendéglátó részéről sem udvarias, ha ilyen speckó étellel kínálja a vendéget, amit sok ember szeret, de köztudott, hogy sokan meg nem.
Én nagyon válogatós vagyok, a salátát meg zöldséget se szeretem, de ha a barátnőmnél vagyok akkor azért meg szoktam enni. Viszont van amitől konkrétan hányingerem támad, pl a kelkáposzta meg egyéb ilyen büdös dolgok... na olyankor már küzködök az öklendezéssel és amikor elémrakták h "de legalább kóstold meg!" akkor eltoltam és kész :D
Amúgy csak ezt a "kóstold meg" dumát utálom nem értem miért nem fogják fel h öklendezem tőle. tudom h válogatós vagyok dehát ez van, nem kötelező kelbimbót zabálni akkor már inkább elélek száraz kenyéren. én is biztos találnék vmi fekete büdös tengeri herkentyűt amitől elhánynák magukat (najó én is), nem értem mire fel ez a nagy "válogatós vagy" meg "ha meg se kóstolod sose tudod meg mi a jó"...
Szerintem nem megkóstolni valamit tiszteletlenség. Ha van is valami, amit nem szeretek, akkor kevesebbet merek belőle. Ha megkérdezik, hogy szeretem -e, akkor pedig megmondom, hogy nem a kedvenc ételeim közé tartozik.
De én nehezen viselem az olyan embereket, akik meg sem kóstolják, amivel a házigazda esetleg órákig foglalkozott.
Oké, hogy nem szereti azt az ételt és van egy-két dolog, amit egyáltalán nem eszik meg, de megkóstolni picit mindent meg lehet. Abba még senki sem halt bele...
Húgom barátja nagyon válogatós, nagyon sok dolgot nem evett meg az elején és mindent szagolgatott meg húzogatott a tányérján. Ez annyira bántó tud lenni annak, aki készült a kajával. Igenis szerintem meg kell tisztelni a másikat azzal, hogy legalább megkóstolóm.
Én pl. nem szeretem a rizsfelfújtat, vagy az ecettel készített leveseket, de eddig még mindig megettem és megkóstoltam. És ha anyóséknál főzök, ők is mindent megkóstolnak és megesznek. Akkor is, ha az ízlésükhöz annyira nem illeszkedik.
Nálunk is volt érdeklődés mit nem szeretek, hála a jó égnek hasonlítok párom öccsére, ugyanazokat nem szeretjük, így nekünk mindig van valami más. (én is szoktam náluk főzni, mielőtt jön valaki, hogy etetem magam...)
Meg kell beszélni, és akkor te külön kaját csinálsz magadnak.
Pl. ha itt tökfőzelék van, akkor a hozzá való húshoz kifőzök rizst, ha máj van, akkor meg valamilyen husit csinálok hozzá. (vagy az anyukája, attól függ ki a gyorsabb :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!