Egy új közepes Suzuki áráért vettem egy sportkocsit. Tizenéves, használt, de tény, hogy nagyon feltűnő, szép, dekoratív darab. Nem loptam a rávalót, de nem is került többe, mint a magyar átlag családi kocsik újonnan. A párom eü intézményben dolgozik egy rakás frusztrált háziasszonnyal, akik örökké panaszkodnak és irigykednek mindenkire. És azt kérte a párom, hogy ne menjek a munkahelye elé, mert nem akarja, hogy meglássák a kocsimat. Szerintetek igaza van? Mert szerintem az szégyellje magát, aki nem felvilágosultan gondolkodik. (egy haveron Angliában 911-essel járt teherautósofőrként be a munkahelyére és senkit nem érdekelt, hogy milyen kocsija van)
Sok olyan autó szaladgál az utakon, amik drágának és "luxusnak" tűnnek, de a hozzáértők tudják, hogy régebbi darabok és az áruk nem haladja meg egy átlagautó árát. Ha valaki a pénztárcádban akar turkálni, azt mindenképp meg fogja tenni.
Valaki írt egy sonkás szendvicses dolgot.
A vicc az, hogy én már jártam úgy, hogy a munkahelyemen éhes lettem és mivel nem vittem magammal semmit, a szemközti boltban vettem 500 Ft-ért három darab háromszög szendvicset. Na, én azért kaptam az ívet, hogy "de jól megy". Mert ha pizzát rendelek, az nem kerülne a duplájába? Amúgy igen, belefért egy 500 Ft-os szendvics, nem vettem fel a "kritikát".
2011. jún. 26. 14:27
52/61 anonim válasza:
Te szoktál a porsche-s kérdésekhez beírni kérdező? :) amúgy a Boxster jó kis gép jó áron :)
2011. jún. 26. 16:06
53/61 A kérdező kommentje:
Sajnos nagy az Isten állatkertje, nekem is volt, aki "észrevételezte", hogy hej de jól megy, mert pizzát szoktunk rendelni. Ja, forintra ugyanannyi, mintha valami normálisabb házikosztot eszünk, amivel a lány még vergődik egy sort. Erről ennyit.
A gyk-n sok Porsche témájú kérdés van. Én is írtam ki már ilyet, bár az konkrétan az volt, hogy régi 911-hez milyen szín menne, mivel egyidőben majdnem veterános lettem. (jujj, megint közléskényszerem vagy mi a bánat, bemutatkozásmániám van, megint el lesz hegedűlve a nótám :P )
Én inkább válaszolni szoktam a Porschés kérdésekre, mivel eléggé benne vagyok a témában.
2011. jún. 26. 17:43
54/61 anonim válasza:
ja láttam hogy vágod a témát :)
2011. jún. 26. 18:04
55/61 A kérdező kommentje:
Jaja. Hiszen (de nem akarok letyifetyinek tűnni) mindenkinek lehet olyan hobbija, megszállottsága, amiért "gyermeki lelkesedéssel" tud viseltetni és szívesen cserél eszmét róla. Ez ugyanolyan, mint van, aki a bélyeggyűjtő hobbijáról szeret dumálni, vagy a villanyvasút (modellezés) vagy éppen hobbiból fest vagy kerékpártúrákon vesz részt.
Az érdekes viszont, hogy az olyasmi, ami pszichésen az irigyelt jómódhoz kapcsolódik(ami csak pszeudo jómód sok esetben), az mindig vörösposztó sokak szemében. Tehát ha van egy többmilliós modellvasút szetted, vagy ritka halaid az akváriumban, az nem tabu, de ha egy Rolexed vagy egy sportautód van és nem átallasz róla beszélni, akkor "szembe kell sülni :)" némi rosszindulattal.
2011. jún. 26. 19:17
56/61 anonim válasza:
jah, itt nagyzolsz, hogy csak porschét hajtasz :D nem is baj az, de ha ennyire jól megy, nem itt kéne kiélni hajlamaidat, és talán az asszonyod minimálbérért dolgozik, és azért ciki ott megállni? vagy ha ő is jól keres, és a munkatársai is, akkor miért irigykednek?
2011. jún. 26. 20:06
57/61 A kérdező kommentje:
Kár, hogy nem tanulok pszichológiát. Hihetetlenül sokat lehet okulni a gyk riposztokból. Felröppen egy téma. Jönnek a válaszok, a válaszolók egy nagyobb részének átmegy a kérdés üzenete, néhánynak nem. Vannak jóindulatú válaszolók, akik, még ha más véleményen is vannak (ami nem is baj, sőt! építő is lehet), mégis jóhiszemű stílusban elő tudják adni magukat. Aztán minden sok választ megért kérdésnél van néhány százalék, aki kényszeres szükségét érzi annak, hogy valamivel trollkodjon vagy legalábbis epéskedjen. Kb olyasmi, mint amikor valakit leütnek, kirabolnak, fáj mindene, ott van porig alázva, kisemmizve és még le is barmolják, hogy "miért hagyta magát". Itt nem ilyen súlyos a helyzet, de csírájában felfedezni vélem az antiszociális attitűdöt néhány válaszoló esetében. Ők lennének a kirabolt, megvert ember "FRANKÓT" a szemébe vágó önjelölt "igazságosztók". Van ilyen, nem vagyunk egyformák. Ettől színes a világunk.
2011. jún. 27. 07:14
58/61 anonim válasza:
komolyan gondoltam, amit írtam
főleg ezt
talán az asszonyod minimálbérért dolgozik, és azért ciki ott megállni? vagy ha ő is jól keres, és a munkatársai is, akkor miért irigykednek?
2011. jún. 27. 11:08
59/61 A kérdező kommentje:
Kezdünk ugyan elkanyarodni a témától, de szívesen válaszolok. A párom és a többiek is minimálbér fölött keresnek, de azt azért nem lehetne mondani, hogy "jól". Mivel nekünk nincs gyerekünk, így a párom fizuja arra elég, hogy ő is tankolja a kocsiját, meg a havi kiadásainkban részt vegyen. A kollégái meg idősebbek, családosak és ugyanannyit keresnek, mint ő. Mi bohémabb és konvenciómentes felfogásúak vagyunk (nem gazdagok, csak más fontos nekünk, mint a nagyátlagnak). Ott, a munkahelyén általános beszédtéma a "nehéz az élet és lesz még szarabb is"-típusú megnyilvánulás. Nem, mintha nem lenne sokmindenben igazuk is, de mi nem szeretünk örökké háborogni és panaszkodni. Nyilván az feszélyezné őt, ha a többiek valamilyen formában érzékelnék a mi különbözésünket. Mondom, nem milliárdosok vagyunk, csak különbözünk - ennyit a korábban említett nagyzolásról.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!