Szerintetek korai 20 évesen szülni?
Szia!
Én 21 évesen szültem, most 23 vagyok. A főiskola 2. évében jött a baba. (Nem direkt,véletlenül. Védekeztünk és még antibébi tablettát is vettem be.) Örülök, hogy megtartottuk a babát, a párommal( Ő egyébként 23 volt, amikor megszületett a gyerek) együtt vagyunk, szeretjük egymást. A suliban nem hagytam ki egy félévet sem, nagyon nehéz volt egy újszülöttel a vizsgaidőszak és később az államvizsga is, de meg lehet csinálni, csak jól kell szervezni a dolgokat. Anyagilag kijövünk, fenntartunk egy házat, és egy kocsit is. Nem azt mondom, hogy milliomosok vagyunk, de a gyedemből és a párom fizetéséből megélünk, nem nélkülözünk. A friss diplomámmal el tudtam helyezkedni egy cégnél, a gyerek ősztől bölcsis lesz.
Igen, egy gyerek megnehezíti az életet, de tényleg meg lehet csinálni, csak nagyon kell akarni. Szerintem 30 fölött gyereket vállalni ugyanolyan kockázatos, mint fiatalon. Nem azt mondom, hogy 20 évesen kell szülni, de nem is 35-40 évesen. Valahol a kettő között. Szóval diplomázz le, dolgozz egy-két évet, aztán -szerintem- jöhet a gyerek! Kb. 25 éves korod körül.
Attól függ. A nagymamám 26 éves volt, amikor először szült. Anyukám 19, a nővérem pedig 36, és még nincs gyereke. Rólam nem is beszélve. Sajnos nagyon eltolódik már a házasságkötés/gyerekvállalás, mert a nők nem találnak normális pasikat. (Tisztelet a kivételnek!)
Szóval ha ti úgy érzitek, nyugodtan házasodjatok össze!
ma 14:41-nek üzenem, h ha olyan a téma (mint pl ez is:) ) akk az ellentétes véleményt is pozitívra értékelem ha hasznos
am tényleg változó h ki vállaljon gyereket meg ki ne 20 évesen... és gondolj bele, a fiúk azok fiúk... lehet h most azt mondja eltart titeket meg tartsátok meg a babát, szeretni fog benneteket örökké... néhány hónap babázás után ráunhat az egészre és leléphet egy olyan csajjal akivel élheti a felelősség mentes életét :S te meg ott maradsz kettesbe a gyerkőccel minden pénz nélkül :S
én "hasznos"t nyomtam rád :)
Nagyon tetszik a kitartásotok és a terveitek! És nektek tényleg megérte vállalni a babszit :D
18:54-es, szerintem a te válaszoddal nincs is semmi baj. Inkább ott a gond, hogy sokan a maguk egyéni tapasztalatai alapján jelentik ki, hogy korai-e vagy sem.
Amikor valaki azt írja, hogy ő 18-20 évesen szült, vagy az anyukája ennyi idősen szült TEHÁT nem korai, az minden, csak nem indok vagy érv. De itt sokan saját magukat etalonnak tekintik, más kérdésekben is. Pl. ha valakinek valami tetszik, sokan csak annyit írnak, hogy ők bezzeg nem csinálják ezt vagy azt, szóval az a valami rossz.
Itt sem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy a kérdező jó vagy rossz döntést hozna-e, hiszen minden ember más, minden leendő család más, és minden élethelyzet is más.
Itt sokan nagyon felelőtlenül osztanak tanácsokat, nem gondolva abba bele, hogy milyen nagy horderejű kérdésekről van szó némely esetben.
mindamellett amit leírtak h mitől függ... az is számít hogy milyen védekezés mellett estél teherbe... mert ha gumival védekeztek és úgy esel teherbe akk végül is ha gondoljátok megtarthatjátok.
DE! ha tablettával védekeztek és úgy esel teherbe, akkor a magzatnak/babának baja lehet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!