Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek korai 20 évesen...

Szerintetek korai 20 évesen szülni?

Figyelt kérdés
20 éves lány vagyok, párommal 16 hónapja vagyunk együtt. Ő 23 éves, már évek óta dolgozik. Én viszont eddig még csak tanultam/tanulok. Ha véletlenül teherbe esnék(védekezünk persze, de ha esetleg mégis)akkor felelőtlenség lenne megtartani?
2011. jún. 24. 13:06
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
78%
Én 30 vagyok, de most sem érzem magam érettnek az anyaságra... Ezt te érzed. De azért a megélhetésetek legyen biztosítva, egy gyerek sok pénzbe kerül...
2011. jún. 24. 13:16
 12/40 anonim ***** válasza:
84%
Alig egy éves kapcsolatba, tanulás közben, nulla bejelentett munkaviszonnyal felelőtlenség. Ha 20 éves vagy ha 30...
2011. jún. 24. 13:17
 13/40 anonim ***** válasza:
82%

Nem minden esetben korai, bár a helyedben még várnék vele. Mondjuk én pl. 20 évesen szültem, nem bántam meg (bár ki az, aki azt mondaná, hogy megbánta?), de szerintem sok szempontból is fontos, hogy pl. dolgozz előtte. Anyagiak terén is fontos, hiszen ha nem dolgoztál, csak gyes-t kapsz, de ha van munkaviszonyod, akkor gyed-et, nézz utána, az nagyságrendekkel több lehet. Na meg ez általában magában foglalja azt is, hogy 2-3 év után van hova visszamenned dolgozni (törvény szerint vissza kell venniük), nem egy pici gyerekkel kell munkát keresned. Na jó, ezt sokszor kijátsszák, de azért mégis biztonságosabb így.

Szerintem egy 16 hónapos kapcsolat is általában fiatal még a gyerekvállaláshoz. Együtt éltek már pl? Megvan a saját, külön otthonotok? Nem úgy értem, hogy saját lakás, hanem egy hely, ahol TI éltek, együtt. Végül is mindegy, hogy albérlet vagy saját, csak szerintem nem szerencsés úgy gyereket vállalni, hogy még nem is éltek együtt, vagy a szülőknél laktok.

Persze más kérdés, ha az ember így tervezi a gyerekvállalást, vagy ha adott a helyzet, és arról kell dönteni, hogy megtartsák-e a babát, vagy se. Csak szerintem elég nagy lutri ilyen esetben a dolog. Lehet olvasni sok "sikersztorit", hogy 20-30-40 éve élnek együtt, mint boldog család, pedig amikor terhes lett a lány, még nagyon fiatalok voltak, nem is éltek együtt, stb., aztán azóta mindenük meglett, és így tovább. De sok olyat is hallani, hogy nem bírtak együtt élni, állandósult a veszekedés, 1-2 éven belül szétmentek.

2011. jún. 24. 13:17
 14/40 anonim válasza:
85%
Én is 20 évesen szültem, és nagyon sok dolog kimaradt emiatt az életemből...még egyszer nem tenném!
2011. jún. 24. 13:19
 15/40 napietus ***** válasza:
57%

szerintem az, és nem csak az anyagiak miatt. nekem amikor 20 voltam, azt mondta apám, nem akar meglátni otthon szombat este, mert egy 20 évesnek nem az a dolga, hogy otthon üljön, hanem hogy élvezze a fiatalságát. pedig apám akár 5 gyerekemmel együtt is el tudott volna tartani, akkor is, ha az apjuk lelép. Neked meg semmi munkatapasztalatod, ás pályákezdő kisgyerekesként elég nehéz lesz majd szerezni, mikor a gyakorlott Veled egyidősek is nehezen találnak munkát (ismétlem, nem csak a pénz, maga a szakmai gyakorlat miatt).

szóval tartsátok be a sorrendet, megéri: együtt járás, eljegyzés, összeköltözés, házasság, és utána agyerek, már tiszta, rendezett viszonyok és megállapodott szülők közé. addig meg tessék védekezni!

29/N

2011. jún. 24. 13:19
 16/40 anonim ***** válasza:
53%

Milyen életet szeretnél? Ha most szülnél, nem tudnád befezezni a tanulmányaidat, nem tudnál tapasztatalatot szerezni a friss diplomáddal, és gyerek után már nem alkalmaznának sehova, hiszen pályakezdőként számtalan egyetemről frissen kikerült kisgyerek nélküli jelentkező közül válogathatnak. Tehát jöhetne a következő gyerek, hogy legyen mivel elfoglalnod magad, esetleg egy olyan munka, amire így is alkalmaznak..

Lesz viszont fiatalon családod. Ezzel csak az a baj, hogy az ilyen fiatalon kötött házasságok nagy része rövid időn belül tropára megy, főleg ha ilyen helyzettel kerülnek szembe a felek, mint gyerek, munkanélküliség.

Biztosan vannak ellenpéldák, de az mindig mással történik meg.. Arányaiban a 90% így jár azok közül, aki fiatalon, tanulás közben vállal gyereket.

Mi a fontosabb neked, a jövőd, amire készülsz, vagy hogy fiatalon anya legyél? Szerintem nem is hogy felelőtlenség lenne megtartani, de csak a saját életeteket tennétek tönkre vele. (Főleg a tiedet, a párodéban nem sok dolog változna akár együtt vagytok, akár külön)

2011. jún. 24. 13:21
 17/40 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Élj még egy kicsit, bulizz, most jön a legjobb korszak, a babázás gyönyörű, és imádok anyának lenni de 27 évesen szültem és egyáltalán nem bánom, voltam fiatal, jártam ide-oda utazgattam, nyaraltam, csak úgy elvoltam a barátnőimmel, gyönyörű korszak volt az is, és ez a mostani is, de jó így hogy nem maradt ki a fiatalság az életemből, mert ha 20 éves szülsz nagyon nagyon gyorsan fel kell nőni!! ne akarj még ilyen felelősség teljes életet, inkább örülj hogy fiatal vagy!
2011. jún. 24. 13:30
 18/40 anonim ***** válasza:
47%
Szia! Nem korai,attól függ mennyire vagy érett,mennyire szereted a párod,együtt maradnátok-e folytatnád-e az iskolát,támogatnának-e a szülők,meg tudnátok-e oldani.20 évesen lettem terhes védekezés mellett,igen ahogy az első mondja nincsenek véletlenek,minden okkal történik, megtartottuk a babát,mindketten főiskolás,2. évesek vagyunk.Anyagi problémánk nincs,férjem dolgozik suli mellett, folytatjuk a sulit,most 2 hónapos a kisfiunk,mellette levizsgáztam,már csak 1 évem van majd gyakorlat,akkor Ő megy majd bölcsibe,jövőre kezdek majd két szakképzést is.Nagyobb felelőtlenségnek tartom,ha nem vállalják a következményeket az emberek tetteikért,ráadásul a kisbaba nem tehet arról,hogy megfogant.Nem bántuk meg,hogy megtartottuk ő a mindenünk,nem volt könnyű,továbbra sem lesz egyszerű,de hát megoldjuk, az élet nem könnyű,viszont izgalmas :D
2011. jún. 24. 13:42
 19/40 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem tegyél meg mindent, hogy ne csússzon be.

Először is próbáld meg kiszámolni, mennyibe kerülne, akár bizományiból is a babacucc, a pelenka, aztán rémüljél jól el. A gyes nem elég semmire, a párodnak 3 embert kellene eltartania a fizetéséből. Aztán: mennyire segítenének a szüleid? Ha anyagilag és érzelmileg is melletted állnak, akkor ok, tartsd meg, ha becsúszik, de ha nincs így, akkor inkább ne.

2011. jún. 24. 13:45
 20/40 anonim ***** válasza:
76%
Korai. Én legkorábban 25 évesen vállalnék, de csak a barátnőm (talán addigra feleségem) miatt, ő szeretne kissé korábban szülni, de nem hagynám, ha nem olyanok a körülmények. Én szívem szerint 30-32 éves koromban szeretnék gyereket. Viszont ha nincs munka, és csak 16 hónapos a kapcsolat, semmiképpen, plusz még csak 20 éves vagy, bulizz, utazz, építs karriert, aztán szülj.
2011. jún. 24. 13:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!