Teljesen padlón vagyok, nem tudom mit tegyek?
nagyon valószínű,hogy jövőre csak kölstégk, jogi szakra vesznek fel,minden vágyam hogy jogot tanuljak,más nem is érdekel igazán,más szakmában nem tudom elképzelni magam.
a családom leszar,nem támogat anyámat nem érdekli hogy egyetemre akarok menni,és a sok pénz!Mindig azt sorolják hogy mi lesz,ha nem vesznek fel????hogy a mennyire sok pénz,hogy fogják gyözni!!!
A "korrekt" az inkább a 3-as, 4-es. Vagy amit nem szégyellsz majd megmutatni az unokáidnak.:-))))
Ne haragudj, hogy ezt mondom, de borzasztó nagy csacsiság olyasmi miatt "padlón lenni", és már most parázni, és a családot stresszelni, amire még egy egész éved van.
A jogi karokra magyar és töri a felvételi tárgy. Ha jól gondolom, a +40 pontod, nyelvvizsgából van meg. Kizárt dolognak tartom, hogy aki idegen nyelvből képes vizsgázni, az a saját anyanyelvének a szabályait ne tudná megtanulni egy év alatt. Főleg úgy, hogy a netről egy óra alatt letöltheted, és kinyomtathatod az összes létező feladatsort, és meg tudod szerezni a szóbeli tételeket is. Ha tudod, hogy a nyelvtan a "gyengéd", akkor azt kell gyötörni, akár már az idei nyári szünetben elkezdve... De ha ennyire biztos vagy abban, hogy az gyenge lesz, akkor készülj eleve emelt szintűre töriből. A nyelvtanon "elveszíthető" pontszámokat, azon vissza lehet szerezni.
A lényeg: magyarból és töriből kell a legtöbbet kihozni. Tudod, hogy mit szeretnél, tudod, hogy ehhez mit kell tenned, és tudod, hogy erre mennyi időd van. Fel kell kászálódni a "padlóról", és neki kell állni, hogy mire tétje lesz a dolognak, a maximumot hozd ki magadból.
Akkor miből lesz a plusz 40 pontod? Emelt szintűzöl? Akármennyire nem megy a nyelv, és a nyelvtan, az érettségi követelményt egy év alatt bemagolni szerintem nem egy teljesíthetetlen "mutatvány". Főleg akkor, ha valóban csak jogászként tudod elképzelni magadat, és tudod, hogy ez a feltétele az álmod elérésének.
Az írásbelin ráadásul "csak" a helyesírással veszíthetsz pontot. Az pedig egy leendő diplomásnak, a saját anyanyelvén, szerintem alap 18 éves korban. És megtanulható, gyakorolható is.
én azt is hallottam hogy ha olyan az átlagom az első év után átvesznek államira.
meg olyat is mondtak hogy lehet kérni ilyen költst. csökkentést, csak ezt nem mindenkinek itélik meg!
én is azon vagyok,hogy jó érettségim legyen legalább a 2 felvételi tárgyból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!