Mit tanácsolnátok egy teljesen padlón lévő embernek?
hogy szedje össze magát.
szerintem az ilyen embereket többnyire csak seggbe kell rúgni kicsit. képletesen persze.
Hát szakmailag nyilatkozva...Ez attól függ mekkora, milyen jellegű a probléma...
Van amikor mondani sem kell semmit, csak meghallgatni az is rendeteget segít ha kibeszélheti magából...
Aztán... a 3. válaszolónak is igaza van, sokszor nem azzal tesz jót az ember ha simogatja a másik vállát és "igen igazad van minden rossz, te egy áldozat vagy", hanem felrázza, felnyitja a szemét... nekem adott esettben többet segített ha jól letoltak, mert valóban elgondolkodtam, hogy mit tehetek, hogy ne így leygen.
Ám vannak olyan helyzetek amikor valóban a vigaszra van szükség...ilyenkor a legfontosabb "kirángatni" az "itt és most"-ból, elvonatkoztatni ezektől a dolgoktól, aztán így tovább segíteni neki feldolgozni a történteket...
nekem is volt egy ilyen időszakom 1 évig.
és most jöttem rá hogy csak azért, mert próbáltam megfelelni az embereknek. mostmár az van hogy bemegyek az osztályterembe lepakolom a táskám egy forró teával kezdek, és mások jönnek oda hogy miújság. így rájön az ember, hogy eddig feleslegesen szenvedtél.
az igazat az emberekről, a világról és Istenről. bőven elég lenne, ha az ember szívből keresi a kiutat a szenvedéséből. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!