Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit tanácsolnátok egy teljesen...

Mit tanácsolnátok egy teljesen padlón lévő embernek?

Figyelt kérdés
tegyük fel,hogy kapnátok egy olyan feladatot,hogy egy teljesen ismeretlen embert-akinek most gondok vannak a családjával,munkájával,barátaival,szerelmével és a külsejével-kellene kihoznotok a mélységből,hogy újra szépnek lássa az életet.Mivel érnétek ezt el?Mit mondanátok neki?
2010. okt. 10. 19:24
 1/8 anonim ***** válasza:
Azt mondanám neki, hogy én is ugyanígy voltam ezzel, már az öngyilkosságra is sokszor gondoltam, de segítséget csak a közeli barátoktól várhatsz, mivel bennük bízol meg gondolom annyira, hogy a problémáidról is beszélj velük. Ha nem így volna, akkor írhatsz nekem is.
2010. okt. 10. 19:45
 2/8 anonim ***** válasza:
pszichológus, nála jobban még a barátok sem tudnak segíteni
2010. okt. 10. 19:49
 3/8 anonim ***** válasza:

hogy szedje össze magát.

szerintem az ilyen embereket többnyire csak seggbe kell rúgni kicsit. képletesen persze.

2010. okt. 10. 20:01
 4/8 anonim ***** válasza:
Azt, hogy nem érdemes kiakadni. Ha valaki szépnek AKARJA látni magát, akkor az szép is. Mindenkez csak akarat erő kell. És ezt jegyezze meg!
2010. okt. 10. 20:23
 5/8 anonim válasza:

Hát szakmailag nyilatkozva...Ez attól függ mekkora, milyen jellegű a probléma...

Van amikor mondani sem kell semmit, csak meghallgatni az is rendeteget segít ha kibeszélheti magából...

Aztán... a 3. válaszolónak is igaza van, sokszor nem azzal tesz jót az ember ha simogatja a másik vállát és "igen igazad van minden rossz, te egy áldozat vagy", hanem felrázza, felnyitja a szemét... nekem adott esettben többet segített ha jól letoltak, mert valóban elgondolkodtam, hogy mit tehetek, hogy ne így leygen.

Ám vannak olyan helyzetek amikor valóban a vigaszra van szükség...ilyenkor a legfontosabb "kirángatni" az "itt és most"-ból, elvonatkoztatni ezektől a dolgoktól, aztán így tovább segíteni neki feldolgozni a történteket...

2010. okt. 10. 20:45
 6/8 anonim ***** válasza:
megmondanám neki, hogy ez tényleg szar, de próbálja meg MINDEN erelyével összesedni magát ahogy csak tudja mert minden pillanattal csak lejjeb zuhan egyébként...
2010. okt. 10. 21:25
 7/8 anonim ***** válasza:

nekem is volt egy ilyen időszakom 1 évig.

és most jöttem rá hogy csak azért, mert próbáltam megfelelni az embereknek. mostmár az van hogy bemegyek az osztályterembe lepakolom a táskám egy forró teával kezdek, és mások jönnek oda hogy miújság. így rájön az ember, hogy eddig feleslegesen szenvedtél.

2010. okt. 10. 21:33
 8/8 anonim ***** válasza:

az igazat az emberekről, a világról és Istenről. bőven elég lenne, ha az ember szívből keresi a kiutat a szenvedéséből. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. okt. 11. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!