Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit tegyek? Teljesen kiüresede...

Mit tegyek? Teljesen kiüresedett az életem.

Figyelt kérdés

Nem is tudom hol kezdjem. Mióta befejeztem a középiskolát 2 éve vegetálok. Az egyetemi felvételik sorra nem sikerülnek. De normális munkát sem találok. Aztán belekóstoltam egy illegális munkába, mert jobban jövedelmezett mint a rendes. De egyszerűen nem vagyok az a típusú ember aki ezt össze tudja egyeztetni az életével. Az a rengeteg pénz sem érte meg a rizikót és a kérdéses jövőt.

Most itt vagyok kb úgy, mint aki folyton a pénz kóddal simsezett, aztán egyszer csak nem használta. De már nem volt kedve rendesen játszani.

Elment a kedvem az élettől. Ettől a pénzsóvár hangya világtól. Nem találom benne a helyem. Tanulni szeretnék de nincs meg a megfelelő családi alapom, hogy egy olyan komoly egyetemen alkalmazkodjak ahova menni szeretnék. Rendes munkával meg csak rabszolgasorban élnék. Nekem ez nem kell. De a másik véglet sem.....

Sajnos nem látok kitörési lehetőséget, az igazán egyedi és kreatív dolgokat is leszarja a többség és az olcsó, sárga, villogó dolgokra kap rá. Nem is értem kik, és hogyan építették fel ezt a pénznyelő világot.

De nekem nem kell pénz, valamiféle szabadság kellene, de elment a kedvem mindentől. Mindig a pénzre és az anyagiakra figyeltem és az emberi kapcsolatokra, egyenes célokra, tanulásra nem. Mindig pattogtam a kitörési lehetőségek között mint a nikkelbolha és most, hogy találtam pár megoldást, már nincs energiám folytatni. Nincs kedvem lemenni az utcára. Vagy ide irogatni, ülni a lakásban, vagy épp kimenni kirándulni. Üres lett számomra az élet. Az egésznek hirtelen nem látom semmi értelmét.

Mi a fenének tanuljak ha azzal sem fogok többet keresni mint egy szélhámos ügyeskedő utcai árus, vagy bármi?

Nem is értem honnan van az embereknek házuk, meg kocsijuk, miből vették? Miből építenek ekkora boldog családokat, hogyan? Nekem mikor lesz akár egy üres telkem is bárhol havi, akár 300 ezres fizetéssel? Hitel?

Nem szeretek piszmogni, számolgatni, aprópénzekért elszúrni az időm. De nem szeretek félretenni sem.

Régebben rengeteg dolog motivált de a mostani helyzethez ez olyan mint amikor a kisgyerek örül a mikulásnak. Én már nem hiszek a mikulasban. Kiölte belőlem a társadalom.

Tulajdonképpen nem is éltem, alig vannak barátaim.

Az öngyilkosság sem megoldás, mert miért lenne az, de nem hiszem, hogy ezen túl bármit is élvezni tudok az eletben. Sorra szégyent hozok a szüleimre is és már nem bírok az emberek szemébe nézni.

Régen a lányok is motiváltak de rájöttem, hogy minden lányhoz kell egy élet. Még ha a legegyszerubbet is választod, és ezzel a hozzáállással leráznak magukról.

Már úgy érzem lenéznek az emberek, sajnos megkomolyodtam és már nem vagyok képes belemenni olyan őrült akciókba amikből akár jől is kijöhetnék. Nem motivál a pénz.....és sajnos az egész élet erről szól.

2011. nov. 12. 07:25
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:

Tulajdonképpen azzal is valami zsírban forgó kövér izzadságszagú perverz nyomoréknak keresek pénzt, hogy ide irogatok..... Az egész oldal a reklámra épül, lassan roszabb mint valami linkfarm......

És egyszeruen elmegy a kedvem mindentol, ha belegondolok. Ebből meg lehet élni? Ez kell az embereknek? Hova halad a társadalom?

2011. nov. 12. 07:30
 2/12 anonim ***** válasza:
Hát senkinek nem abból van háza, hogy szenved és sajnáltatja magát. Őszintén neked mi bajod van? Hogy tenni kell a dolgokért? Igen ez egy pénzközpontú világ és ha érvényesülni akarsz, akkor alkalmazkodni kell. Hidd el nem csak neked nehéz, a siránkozás mégsem fogja megoldani a bajodat. Fiatal vagy, tanulj nyelvet ha még nem tudsz és menj el hajóra. Elég kemény, de jól megszedheted magad. Vagy csak úgy külföldre és költsd el itthon a pénzed, mert jóval többet fog érni mint ott.
2011. nov. 12. 07:33
 3/12 A kérdező kommentje:

Erről persze tehet a gazdasági helyzet is. Nyugaton már le is néznek minket. Múltkor például nem engedtek be egy vonatot ausztriába mert túlságosan tele volt tömve emberekkel. Az osztrákok szerint a mávnak el sem lett volna szabad inditania azt a vonatot.

Lassan olyan mint valami dél-indiai vasúttársaság. Azoknak az embereknek sem lehet boldogabb életük.

Gyerekkorunkban úgy látjuk bármi lehet, de nekem már akkor is gyanús volt, hogy túl sokk az unakmas néni, bácsi, és esélyes, hogy belőlem is ilyen robot lesz..... Hát ez lesz. Vagy nem.... Nem tudom végigcsinálni.

2011. nov. 12. 07:35
 4/12 A kérdező kommentje:
De nekem nem kell pénz..... Nem kell semmi.... Nem tudom..... Nem akarok részt venni ebben az őrületben. Belebetegedtem.
2011. nov. 12. 07:36
 5/12 A kérdező kommentje:
Hányok a társadalomtól.
2011. nov. 12. 07:44
 6/12 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Azt hiszem, teljes mértékben értelek. A céltalanság, a motiválatlanság a legrosszabb, ami történhet egy emberrel. Voltam már így én is. Nálam megoldás volt:

Gondolkodj el, (nézz bele a lelkedbe), valójában mit szeretnél szíved szerint csinálni, mivel szeretnéd tölteni a napjaidat. Ne a vele megkereshető pénz mennyisége legyen benne a motiváló, hanem az, hogy (miközben azt a valamit csinálod), jól érezd magad. Pl. túrázás közben felfedezni a növény- és állatvilágot, vagy kis zala-megyei falucskában festegetni, vagy épppen más (náladnál sokkal rosszabb helyzetben levő) embereken segíteni akármilyen formában. Azt keresd, hogy amit éppen tennél, közben a lelked boldog legyen!!

Gondolkozz el ezen, és keresd azt az elfoglaltságot, ami neked örömet okoz! Keresd azt, amivel másoknak segíteni tudsz! Keresd a mindennnapi élet apró értelmét. Minden nap tégy valami hasznosat, minden nap tégy valamit, ami jólesik, ami örömet hoz az életedbe!

Kezdd el kicsiben, a többi majd alakul magától!

2011. nov. 12. 07:52
 7/12 anonim ***** válasza:

Vagyunk ezzel így egy páran. Sokunkat nem érdekel a pénz, és rosszul vagyunk a hatalmi harcoktól.

Ezért keressük az élet igazi értelmét, amit különböző filozófiákba, ezoterikus életszemléletben találunk meg.

Kell, hogy értelmet adjunk az életünknek.

Kell, hogy tudjuk miért vagyunk itt.

Ahogy rájövünk, hogy az élet egyetlen értelme az, hogy jobb emberré váljunk, hogy megtanuljuk önmagunkat fejleszteni a társadalom helyett, elengedjük a félelmeinket, és szabadnak érezzük magunkat.

Ez nem azt jelenti, hogy nincs szükségünk pénzre, hiszen ebbe a fizikai környezetbe, annak elvárásának megfelelően kell tudni fejlődni.

Kezdj el olvasni, és rá fogsz találni arra a szemléletre, amivel azonosulni tudsz.

Kezdetnek én Az alkimista /- Paulo Coelho / című könyvet ajánlanám.

Kutass, keress, és rátalálsz...... Sok sikert.

2011. nov. 12. 07:57
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszi, olvastam.
2011. nov. 12. 08:00
 9/12 anonim ***** válasza:

7,52-es vagyok.

Az általam ajánlott: Neal-Donald Wals: Beszélgetések Istennel. Első kötet.

Ma reggel kotortam ki a szekrényből, mert úgy érzem, pillanatnyilag nekem is szükségem van az abban szereplő tanításokra. Valamikor régen az alapján tudtam egy holt-pontról túljutni.

Nem gondolod, hogy érdekes egybe-esés, hogy pont ma veszem elő, és pont ma keresi a kiutat más is?

2011. nov. 12. 08:31
 10/12 anonim ***** válasza:

Osztom a véleményed kérdező. Én is vegetáltam jó ideig, próbáltam elhelyezkedni, de nem jött össze. Most jött egy lehetőség (tanulás), amit nem hagyhattam ki, mert fizetnek azért, hogy tanulok így most ezt csinálom, de ezt sem azért, mert érdekel. Nem látom értelmét jelen pillanatban a továbbtanulásnak, mert 4 év tanulás után ugyanott vagy, mint aki egyáltalán nem tanult és te is éhbérért melózol. Szívesen megtapasztalnám azt, hogy milyen az, amikor az embernek van pénze, de gondolom az sem boldogít. Sajnos mivel önbizalomhiányos vagyok és nehezen megy a kommunikáció idegen emberekkel (nehezen nyílok meg), ezért barátaim, haverjaim nincsenek és teljesen üres az életem. Minden nap ugyanazt a monoton tevékenységet csinálom, pedig még sportolok is, de ez sem boldogít. Ahhoz, hogy kitörjön az ember pénzre van szükség, de abból meg nem állok a helyzet magaslatán. Ha ezekbe a dolgokba belegondolok, teljesen nekem is elmegy a kedvem mindentől. Elfogyott az életerőm és látom, hogy ebből nincs kiút.

21/F

2011. nov. 12. 09:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!