A férjem, ha az anyósom nálunk van, teljesen átveszi anyósom beszédstílusát, téged is idegesítene ennyire, mint engem?
Kedeves kérdező!
A kedves anyósodnak ez a tulajdonsága nem lett tudva a házasság előtt? :D De kérdezz rá a férjedre, miért teszi ezt?
Sok helyen,főleg,ahol svábok is éltek,ez a németes mondat fűzés megszokott. Ebben nincs semmi különös,vagy idegesítő. Olyan,mint a tájszólás.
Valószínű,hogy a férjed gyerekkorában szintén így beszélt,csak később leszokott róla. Amikor ott az anyukája,akkor önkéntelenül is a régi módon beszél.
Anyósod ilyen beszédének semmi köze a lelkibetegséghez vagy önbizalomhiányhoz. Egyszerűen így szokta meg.
Emiatt felesleges idegesíteni magad.
Engem az idegesítene,ha a mai fiatalok többségéhez hasonlóan trágárul beszélne.
Az én párom amerikai, ő is így beszél magyarul. Egyszerűen túl sok passzív szerkezetet használ, mert angolban és németben ez milliószor gyakoribb, mint a magyarban.
Ha valaki ezt így szokja meg, így fog beszélni. Ennek semmi köze az önbizalomhiányhoz. Valószínűleg a párod is így beszélt kiskorában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!