Mennyi pénzt szoktatok adni a szüleiteknek? Ők kérik vagy magatoktól adjátok?
Persze,csak akkor,ha már van önálló keresetetek.
Eddig havonta adtam a szüleimnek 10 e-t,de anyukám már szinte hetente kér ennyit.
Pedig ők sem élnek rosszul,nem tudom,hogy hová teszik a pénzt.
18 évesen költöztem el, de már azelőtt is dolgoztam és volt saját keresetem. Soha nem adtam le semennyit. Viszont magam oldottam meg a ruházkodásomat és a szórakozásomat. Kaja adott volt, mivel az utolsó években már csak apámmal ketten éltünk a házban.
Amúgy én ezt sosem értettem: attól, hogy a gyereknek lett fizetése, minek kéne a szülőknek lehúzniuk? Az egy dolog, hogy 19-20 éves, attól még nem eszik, fürdik, kapcsolgatja a villanyt többet, mint 14 évesen. Ha eddig is el tudták tartani, akkor ezután is tegyék azt. Vagy ne csodálkozzanak, ha sosem tudnak elköltözni a gyerekek, mert a fizetésük javát le kell adniuk.
Én sosem fogom ezt tenni a gyerekeimmel. Bevállaltam őket, anyagilag is, nem fogom sosem visszaszívni. Nem szólal meg a csengő, amikor elkezdenek dolgozni, hogy na, most már nekem is adhatnak. Eléggé önző dolognak tartom.
Anyukámnál élünk, akinek annyi a nyugdíja, mint az én fizetésem. Ebbe a hónapba 50 ezret adtunk oda neki, hogy fizesse be a számlákat, ami kb 75.000.- volt. Ebbe az 50.000-be nincs kaja, azt magunknak intézzük. 3-an lakunk egy házban, (meg néha tesóm) (ő a gyógyszerek megvételében segít neki) így harmadoljuk a számlákat. Igaz, hogy mi csak este 7 után vagyunk otthon, amikor is eszünk alszunk, fürdünk, ez kb 2-3- óra, meg a hétvége, akkor is inkább csak este vagyunk otthon. (Bánt a dologban, hogy mindemellett anyukám a multkor kijelentette, hogy a fél házat tesómra akarja íratni, mert ő mennyit segít neki.)
Mindemellet lakáshitelünk van, csak még nem tudtunk beköltözni.
Tőlem soha nem kérnének egy fillért sem. Anyukám azt mondta a szülő feladata gondoskodni a gyerekéről.
Nekem sem lenne pofám pénzt kérni a gyerekemtől.
A válasz írója 74%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 10:56
Teljesen egyet értek!! Illetve az utolsó kommentezővel is!
Én is anyuka vagyok, de nem lenne arcom a gyerekeimtől elkérni a pénzüket! Soha nem fogom megérteni azokat a büszke szülőket, akik mesélik, hogy a gyerekeik beleadnak a rezsibe, és még örülnek is (a gyerekek) hogy olcsóbban kijönnek, mintha albérletbe mennének... Hát ez valami eszméletlen rosszul hangzik.
És tényleg csodálkoznak ezek a szülők, hogy a gyerekeik miért nem tudják elkezdeni a saját életüket, egy saját ingatlanban még 30 évesen sem. Hát azért mert 40 ezreket elkérnek. S nem, hogy ők támogatnák a gyereküket, s ők gyűjtögetnének a gyereknek, hogy legalább valami kezdő tőkével hozzá tudjanak járulni a saját lakáshoz, hanem még el is kérik azt, amiből talpra tudnának állni...
Bocsi, nem az utolsóval értek egyet még hanem vele :
A válasz írója 76%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 12:26
szerintem amelyik család nem olyan tehetős, gondolok itt a 100 ezer környékén kereső szülőkre, ott igen is a gyerek is beláthatná, hogy segítse a szüleit egy kicsit. Ha pedig annyira nem tetszik a dolog, akkor menjen el otthonról, vegyen lakást hitelre vagy menjen albérletbe, és majd észre veszi, hogy nem is olyan sok az a 10 ezer.
Addig tűnik soknak a szülők fizetése, amíg nem nekünk kell megdolgozni érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!