Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan segítsek a páromnak?

Hogyan segítsek a páromnak?

Figyelt kérdés
A történet röviden. Adott volt egy nagyobb baráti társaság, együtt voltak 15 éve szinte minden nap. Az élet rendje és módja szerint az idő múlásával mindenki élte a saját életét, van aki külföldön dolgozik, elköltözött stb. DE a kapcsolatot mind a mai napig tartják. Most megtudtuk, hogy az egyik legjobb barát, megnősül. A lánynak, akit elvesz nem sikerült beilleszkedni ebbe a társaságba- véleményem szerint antiszociális :). Az esküvő kevesebb mint egy hónap múlva lesz, és a "barát" még csak fel sem hozta. Egyszer rákérdezett a párom, mert már nem bírta elviselni, hogy nem mondta el, akkor azt mondta, hogy persze, majd visszük a meghívót. Azóta semmi. Ez a páromat nagyon zavarja. Én próbálom mondogatni neki, hogy nem valószínű hogy minket meghívnak, de ő még mindig várja. És látom, hogy annyira rosszul esik neki. Mit mondjak neki? Ja és a baráttal azóta is egy helyen laknak!!
2011. jún. 15. 09:36
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Azért a fejleményekre kiváncsi lennék majd írd meg légyszi:)
2011. jún. 20. 16:04
 12/17 anonim ***** válasza:
ti már eleve elutasítottátok a lányt. ilyen mentalitással,inkább te vagy antiszociális. így megértem h nem hívnak meg
2011. jún. 20. 16:35
 13/17 anonim válasza:
64%

Ti miért vagytok mások dolgával elfoglalva? Miért nem a sajátotokkal foglalkoztok?

Mindenki a mag háza táját tartsa rendbe!

Igen, az aki elutasít másokat ugyanezt kapja vissza. Teljesen jogos! Min csodálkoztok?

Még akkor is, ha tegyük fel valóban ő lenne antiszociális. De mi is az antiszociális? Az, aki helyesen és jól látja a világot? Ugyan már, hogyan lehetne ma mindenki szép és jó? Tehát inkább ő látja helyesen, hogy a 15 fős "baráti társaság" csak színház és látszat, amit az is igazol, hogy Ti is képtelen vagytok elfogadni bármit is, csak elvárásaitok vannak.

Milyen alapon vártok Ti el bármit is?

Miért nem tisztelitek mások döntését?

Miért akartok beavatkozni? ű

Kik vagytok ti?

Miért lennétek Ti többek náluk?

Milyen jogon bírálod felül az ő döntésüket?

Miért nem tudja megérteni????

Miért esik rosszul?

Lehet, hogy nem akarják, hogy más rossznyelvű, nyavajgó emberek a nekik legszentebb napon rossz érzést okozzon?

Igen biztosan!

Nektek inkább tükörbe kellene nézni.

Szerintem sem a lány az antiszociális a valódi - és nem kiforgatott - értelmébe, hanem Ti.

Sajnos a mai világ olyan, hogy a jót rossznak állítják be és a rosszat jónak. Ma az a beteg, aki egészséges és az a bolond, aki bölcs. Az az Istentagadó, aki valóban Istenben hisz. Az a terrorista, aki az emberekért és az Igazságért küzd. Az alantas prostituált, aki eladja magát pénzért a médiának, az ördögnek azt itt istennek kezelik. Bármit mond, azt a buta emberek szentírásnak, igazságnak kezelik...

Ideje lenne gondolkozzatok és magatokba fordulni egy kicsit...

Ti megérdemelnétek, hogy egy óriási botrány - és rengeteg kellemetlenség - legyen az esküvőtökön, ahova mindenkit MEGSZOKÁSBÓL, válogatás nélkül meghívtok, még az ellenségetek is, aki rossz érzést okoz a jelenlétükkel.

Bocs, de tudom, hogy az igazság fájni szokott...

2011. jún. 21. 06:58
 14/17 A kérdező kommentje:

Azt hiszem pár embernek a szövegértelmezéssel gondjai vannak...akkor még egyszer neki futok. Én abban kértem volna ötleteket, hogy mit is mondhatnék a PÁROMNAK, miért ilyen a barátja, hogy kizárja élete legfontosabb napjából. Én nem azon nyavajgok, vagy hisztizek, hogy nem hívnak meg. Tiszteletben tartom a döntést igaz, nem értem.

Felmerült, hogy elutasítottuk a lányt. Ez így nem igaz. A legnagyobb jóindulattal fordultunk felé, de ő csípőből azt mondta, hogy nem alacsonyodik le a szintünkre (szó szerint a telefonba Nekem, mikor meghívtuk egy kis szalonnasütésre). Kérdezem én, a kijelentés után ki próbálna meg vele barátkozni?

És kérték írjam meg mi történt. A hétvégén eljött hozzánk a srác, beszélgettünk, egy szót sem szól az esküvőről. Pedig két hét múlva lesz...

2011. jún. 21. 07:54
 15/17 A kérdező kommentje:
"vagyok, aki vagyok"-nak pedig hasonló jókat kívánok az életben. És javaslom olvasson többet, mert a szövegértelmezéssel bajok vannak, de köszönöm, hogy építő jelleggel igyekeztél segíteni :))
2011. jún. 21. 07:58
 16/17 anonim válasza:

Én már értem, hogy miért mondta, hogy nem alacsonyodik le a Ti szintetekre. Kicsit durván mondta, de igaza volt.

Most én is mondhatnám azt megsértődve - és jogosan -, hogy én sem alacsonyodom le a Te szintedre...

Nem biztos, hogy a szalonnasütéssel lett volna baja, hanem inkább az ilyen cinikus beszólásokkal.

Egy értelmes - szellemileg fejlett - ember, aki boldog szeretne lenni, minden ilyen cinikus, látszattársaságot elkerül, mert tudja, hogy az ilyenek minden jónak az elrontói. Nekik semmi sem szép és semmi sem jó, ami a másé. Ők persze állítólag nagyon csodálatosak, sőt már-már angyalokká, istenekké avanzsálnak...

Ugye ismerős?

Én nem voltam cinikus és szövegértelmezési gondjaim sem szoktak lenni és ez Te is tudod pontosan...;)

Ezért majd biztos kapod fentről a büntetésed...

Vannak akik átgondolják mások véleményét, vannak akik cinikusan törleszteni próbálnak, ha igazságot olvasnak, mert az fáj.

Rendben. Tudomásul veszem és mosolygok..:)

Neked a látszat a legfontosabb és sohasem gondolsz bele mások helyzetébe és a lelki dolgokba, ez a nagy helyzet.

Amúgy én köszönöm szépen jól vagyok, házas, megataláltam az Igazit, és meg is tartottam, mert nem hagytam - amit mások tesznek -, hogy minden buta ember beleszóljon az életünkbe, pont az ilyen kicsinyes beszólós megjegyzésekkel. Én is leépítettem minden ilyet. És nem bántam meg. Mindenkinek ajánlom.

Ezért és csakis ezért 4. éve szerelmesek is vagyunk, de én nem vártam a sülgalambra és 1,5 hónap után elvettem szívem választottját.

Te mire vársz? Nem az igazi van melletted? Gondolod, hogy később jobb lesz, ami most sem tökéletes? Vagy azt várod, hátha jön esetleg egy jobb parti, de addig ez is jó? Vagy őneki nem kellesz? Egyik sem valami jó.

Majd, ha te is itt tartasz, egyeztessük a tapasztalatainkat. Oké?

Ezzel a hozzálással, hogy Ti mindig csak másokban keresitek a hibát, nem magatokba és tele vagytok mindenki iránt elvárásokkal nagyon nehéz lesz a dolgotok...

Mondhatnám reménytelen, kezdj inkább egy új életet, már ha fent megengedik majd...:)

2011. jún. 22. 23:48
 17/17 klixa ***** válasza:

Kicsit túl nagyok az elvárásaid!!! Ha valaki nem akar meghívni az esküvőjére, hát nem teszi! Az az ő kizárólagos magánügye! Előfordul, hogy az a lány egyáltalán nem antiszociális ahogyan azt te állítod, pusztán a Párja és Ő kinőtte az efféle gyermeteg csapatokat, és inkább csak együtt kívánnak lenni.

De az is lehet, hogy Te és a pasid vagytok unszinpatikusak mind a fiúnak, mind a lánynak, és nem szeretnék, ha ott rontanátok a levegőt az ő legszebb napjukon.

A barátodnak hogyan segíts? Kicsit nézzen magába, hogy nem ő sz...ta a spanyolviasz!!! Fogadja el, hogy bizony nem ő dönti el, és semmi köze hozzá, hogy kit mikor hogyan hív meg az illető a saját esküvőjére! Mit képzel magáról a barátod? Ki ő???? Vagy talán ő fizeti az esküvőt? Szerintem valóban segítségre szorultok mindketten!!! Nem ártana kissé magatokba nézni, és leszállni a magas lóról! Fogadjátok el, elment ez a vonat.... De még az is lehet, hogy ha egy ideig könyörögtök, még meg is hívnak titeket, pusztán azért hogy megszánjanak...:)

2011. jún. 23. 01:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!