Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan vegyem rá magam, hogy...

Hogyan vegyem rá magam, hogy segítsek a páromnak?

Figyelt kérdés
Alapvetően jó barátnőnek tartom magam. Nem vagyok féltékeny, szeretek főzni, nem hiszizek és morgolódom állandóan, nem kérem számon a párom..viszont nem szeretek takarítani..és ritkán is szoktam. A párom csinálja meg és néha megkér, hogy segítsek neki..annyira szeretnék rendmániás lenni..vagy olyan lenni mint az anyukám, aki imád takarítani..de nem megy. Nálatok ki takarít? Vannak ebből viták? Hogy vegyem rá magam?
2009. máj. 29. 22:34
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

En sem szeretek de muszaly mert en vagyok tobbet otthon a parom este jon haza majdnem mindig, igy nem foghatom be a hazi munkaba de szerencsem van mert van egy 12 eves lanyom aki besegit nekem :)

Ha neki kezdek akkor hamar bele jovok, csak addig van gond amig neki fogok.

Tegyel valami jo kellemes zenet es hamarabb megjon a kedved!

32\L

2009. máj. 29. 22:45
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, háziállatot tartottál-e már valaha, akivel egy szobában éltél, na, az rákényszerít és megtanít a rendre, ezt tapasztalatból mondom :-) Nekem madaraim vannak, meg halak, de voltak már teknősök, hörcsög, és időnként hívatlan rovarok, amiket ha lefújok a rovarirtóval, pillanatok alatt rovartemető lesz a padlóm, és nem túl kellemes a talpamnak a mocsokban taposni, így akárhogy is, de szoktam takarítani, és nem esik nehezemre. Én se vagyok ám rendmániás, ezt jegyezzük meg, és a káoszban is megtalálok bármit, de jobb, ha átlátom, és később se lesz gond.
2009. máj. 29. 22:45
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Próbáljatok meg vidám, éneklős-táncos-zenés programot csinálni belőle, nekem kiskoromban ezzel ment a rászoktatás a takarításra :)
2009. máj. 29. 22:47
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Én a főzéssel vagyok így. Egyszerűen nem tud motiválni a kaja. No, persze van néha olyan kedvem és akkor főzök valami finomat, amit megkívánok/nunk , de ez nem gyakori Pontosabban : nagyon RITKA). A párom viszont szeret és tud is főzni, így őt sokkal gyakrabban elkapja a harctéri hangulat és főz ránk. Mondjuk enni is ő szeret jobban, én amíg egyedül voltam, hónapokig elvoltam a munkahelyi menzán, itthonra tejen kívül semmit sem vettem, azt is csak 3 havonta tartósat. És ez jó is volt nekem így, elég sok dolgot adtam fel, hogy hozzám költözött. Felborult az itthoni rend, mert ő meg nem vigyáz semmire, rendetlen és kíméletlen a konyhával, fürdővel stb. Szóval én még azt sem érzem, hogy nem lennénk egálban. Én mosogatni azt szeretek, rendet rakni azt nem, de azt meg muszáj takarítás előtt, amit meg megintcsak szeretek. Szóval a főzésen kívül mindent én csinálok. Jah és a vasaláshoz is hangulat kell és ihlet, no én meg ezt a fertőzést szeretném az anyukámtól elkapni, mert ő még azt is szeret. Annyira érdekes volt, most, hogy ezt leírtam, érzem az orromban az otthoni régi vasalás illatot, amikor anyukám vasalt, én meg meséltem, vagy olvastam neki közben... honvágyam lett, de nem baj, holnap hazalátogatunk a hosszú hétvégére.. el is mondom neki! :)

Nálunk időnként vannak viták, amikor kiborulok a munkám hiábavalóságán, de az ő konyhaművészete azért el van ismerve. Mi még nem találtunk megoldást rá, hiába tudja az agyával, hogy egy csomó mindennel az őrületbe kerget, nagyjából leszarja.

Ne legyen lelkifurid attól, hogy ő is kiveszi a részét a házimunkából, jól van ez így, különösen, ha mindketten dolgoztok, vagy ha kisgyerekkel vagy otthon.

2009. máj. 29. 22:53
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Na én meg föznék a nap 24 orájában, takaritás, csak hétvégén, olyan melom vagy hogy késön érek haza , ott van 2 gyerek, tanulás, kikérdezés stbb. vacsi stb, nincs idö, de hétvégén szombaton igen , nálunk párom is besegit, akkor ö fröz, én takaritok !!
2009. máj. 29. 23:00
 6/10 A kérdező kommentje:
nincs felmentésem:( hétvégén dolgozom..és nagyjából mindig ő takarít..de jó hallani, hogy ettől még nő vagyok:) annyira belénk nevelték, hogy a nő takarít, vezeti a háztartást..stb.
2009. máj. 29. 23:03
 7/10 anonim ***** válasza:
65%

Elöbb utobb rá leszel kényszerülve, ha nem is takaritasz, akkorsz fogsz késöbb, amugy baj lesz!!

Amugy hány évesek vagytok???

2009. máj. 29. 23:05
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Valóban azzal van a gond, ahogy egy előző válaszoló írta, hogy elkezdeni a takarítást. Ha egyszer neki kezdtél, akkor rendben van.

Én sem vagyok nagyon oda érte, nálunk van egy hallgatólagos megállapodás a háztartásról.

Én főzök, enyém a fürdőszoba, a szekrények lemosása (konyhában is), hűtő, törölgetés, polcok, ágy rendben tartása, hajtogatás, vasalás, mosás, macska étkészletének tisztán tartása. Ő mosogat, porszívózik, sepreget, felmos, macskaalmot takarít, pókhálót szed a plafonról, tereget. A fennmaradó dolgok általában ahogy esik úgy puffan elven vannak elosztva, bár jobbára együtt csináljuk meg. Soha nem beszéltük meg, így alakult, kivéve a macska almot, mert mondtam neki, hogy ő simán kitakarítja, de én öklendezek tőle, így szívesen venném, ha elvállalná mindig mikor kell.

Egyébként én borzasztó lomos vagyok, mindent szétdobálok, nehezen tartok rendet, de nem vagyok koszos, tisztaság az van. Szóval nem tartom olyan tragikusnak, mert hiába néz ki úgy néha a szoba, mint a katasztrófa sújtotta övezet, az nem a kosztól van, hanem attól, hogy annyi cuccom van. :)

2009. máj. 30. 01:29
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egyáltalán nem az a jó kapcsolat, nem attól működik valami jól, mert a hagyományos életvitel az alapja. Ha nálatok ebből nincs probléma (mert miért is lenne?) akkor tök felesleges ezen aggódnod. Manapság már teljesen összemosódnak a szerepek, a férfi főzhet, moshat, takaríthat, ettől nem billen meg a koronája, ha közben a feleség meg pl dolgozik. Egy a lényeg, hogy Ti egyetértsetek és egyikőtöket se zavarja a kialakult helyzet. Általában ez a felállás akkor borul meg, amikor baba születik, de az egy új helyzet, gyakran krízishelyzet, de ha ügyesek vagytok, meg fogjátok oldani. Az a lényeg, hogy tudjátok, mi fontos, mi nem. Hülyeségeken, kicsinyes dolgokon nem érdemes vitázni, márpedig az, hogy momentán ki takarít, nem a legfontosabb egy párkapcsolatban. Az takarít, aki jobban ráér, nemde?:)
2009. máj. 30. 07:27
 10/10 anonim ***** válasza:
én sem vagyok a takarítás mintaszobra de szeretem a rendet.Ém mindíg úgy csinálom hogy nem gyszerre esem neki az egésznek hanem csak mindíg egy egy dolgot csinálok meg, jó ötlet közben a zene vagy egy jó film(nállam ez működik és csak rápillantok) Igazság szerint mi mindenből közösen vesszük ki a részünket! Ha én később érek haza akkor ő főz ha én takarítok akkor besegít! szerintem ez így természetes mert attól hogy nő vagyok nem vagyok takarítógép sem bejárónő! Próbáldd ki nem nagy dolog pl. először csak portalaníts és utánna porszívozz ez egy napi feladat. Másnap a fűrdőt takarítod...stb. Hajrá!
2009. máj. 30. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!