Milyen mértékben segítsek a páromnak?
Arról van szó, hogy albérletben lakunk a párommal, de szeretnénk saját lakást. Van egy ingatlan, aminek résztulajdonosa. Ezt szeretné a többi tulajdonossal (akik a rokonai) eladni hónapok óta, ebben megegyeztek, viszont a többiek gyakorlatilag semmit nem tesznek ennek érdekében, csak én próbálok segíteni egyedül a páromnak a hirdetések feladásában. Ha sikerülne eladni, vehetnénk egy lakást, amibe én is beszállnék egy kis összegyűjtött összeggel. Csak az zavar, hogy a többiek semmit nem csinálnak, de a pénz majd jól jön nekik.
Mennyire avatkozzak én ebbe bele?
Ha azt vesszük van is közöm ehhez az egészhez, meg nincs is, mert az ő családja, csinálják ők is, ne csak üljenek ölbe tett kézzel, aztán meg jót röhögnek a markukba, hogy semmit nem csináltak, mégis megkapták a részesedésüket. Másrészt viszont a páromnak szeretnék segíteni. Más is volt hasonló helyzetben?
Persze, hogy segíts.
És számítsatok fel ügyintézési díjat, jutalékot, ahogy egy ingatlanos is tenné.
De furcsa a gondolkodásod azért. Azért nem segítenél, nehogy másnak jó legyen? inkább neked legyen rossz, nehogy másnak "érdemtelenül" haszna legyen. Gratulálok :/
Szia!
Ez nehéz ügy! S kívánom, hogy induljon be a dolog!
Nálunk ez kicsiben megy...
Párom és tesója örökölt egy családi házat, mi Párommal úgy döntöttünk, hogy mivel nem sikerült eladni x év után, hogy megpróbáljuk mi ott, s így végül meg is vásároltuk közösen a tesó részét, ergo miénk a ház. De! Az egyik szoba még tele a sok régi örökséggel, ami ugye a két testvéré, viszont eladni csak mi(Párom és én) igyekszünk a drága tesó, meg eddig mindig csak akadékoskodott, ha nem tetszett neki a vevő, vagy az ár, de eddig ő semmit nem tett a cél érdekében, nyílván neki nincs útban... lecarja...
Én érzékelem, hogy nem dumálhatok bele, csak átvitten, mivel párom tesója reakciója: "azokhoz nincs közöm" - ugye...
Viszont úton van a kisbabánk, most már egyre tényleg útban lesz a cucc, kell a hely... talán most már mocorog a tesó is, mert most már a Párom kiborult neki, hogy nem tesz semmit, csak ígérget, ő meg egyedül nem adhatja ugye el, mert sosem jó semmi...
Szóval, vagy valahogy eléritek, hogy tegyenek valamit ők is, vagy Ti mentek előre, s reméljük mikor sikerül eladni, akkor nem fognak kötöszködni, és szépen alárírják a papírt.
Esetünkben nincs ugye papír, simán eladhattuk volna a bútorokot, aztán tessék itt a pénz fele, de Pároma jó viszony féltése végett természetesen nem meri megtenni.
Szóval reméljük, hogy mivel már sürgetőbb a helyzet, ezt most már tesója is látja... Szóval esetleg próbáljatok odahatni, hogy nektek erre szükségetek, s finoman esetleg mutassatok rá, hogy Ti miattuk nem tudtok haladni! Mi eddig ezt nem tettük meg, csak hallgattunk ha az ígért lépések még sem történtek meg..
Sok sikert!
Köszönöm a bíztatást!
Igazából én is afelé hajlok, hogy segítsek. Csak annyiban bizonytalanodtam el, hogy nem tudom mennyire avatkozhatok ebbe bele, mennyire mondják majd jogosan azt a többiek, hogy nekem ehhez nincs közöm, miért avatkozok bele. Egyáltalán nem hálásak a segítségért..., és nem akarok rosszat senkinek, csak elszomorított és összezavart a helyzet.
Hát ez egy ilyen dolog hogy ha nem most adnátok el hanem várnátok pár évet majdnem bisztos hogy többet érne. Ezért ha nem sürgös a többieknek az eladás, akkor igazából minek segítenetek. Szóval úgy is lehet nézni a dolgot hogy ti örülhettek hogy hagyják hogy eladjátok a lakást.
Szeríntem segítsél a párodnak, de azért hagyjad hogy ő irányítsa a üzletet, te csak a háttérben legyél
A párod hálás lesz - de vele beszéld ezt meg. A többiekkel ne törődj: tenni nem akarnak, de arra is fújnak, aki helyettük energiát fektetne be és kikaparná nekik is a gesztenyét?
Amúgy meg a rokonaival szemben - ha tényleg ez a helyzet, hogy magára hagyták ezzel a dologgal a párodat - a párodnak kellene téged megvédenie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!