Hogy segítsek a páromnak?
Mindketten most végeztünk az egyetemen. Én folyamatosan munkát keresek, a páromnak viszont végzettségének megfelelően szeptemberig van lehetősége dolgozni egy multinál, ahol már korábban is dolgozott suli mellett. Ez mind szép és jó, de úgy látom, a párom kezd depressziós lenni, sőt ezt ő is mondja. Nem érzi ott jól magát, úgy érzi, mindenki mást jobban elfogadnak a kollégái, nem érzi jól magát abban a légkörben, pedig minden feladatot maximálisan elvégez, sőt van, hogy panaszkodik, hogy nincs mit csinálni, elmondásai alapján, ahogy én kiveszem a szavaiból, jó kapcsolata van az ott dolgozókkal, jó fizetése van, mégsem szeretni. Tudja nagyon jól, hogy más összetenné a két kezét, ha hasonló munkája lenne, de úgy érzi, én meg látom rajta, hogy lelkileg nem bírja. Van rajta egy súly az anyuja révén, aki állandóan azt szajkózza neki, hogy hova adja be az önéletrajzát, szó szerint próbálja a szájába rágni, mit mondjon állásinterjún...stb, ami nem egyszer veszekedéshez vezetett közöttük. Mindez odáig vezetett, hogy nincs meg benne az a lelkesedés, hogy munkát keressen, szinte már belefásult mindenbe. Mindemellett rendkívül érzékeny lelki világa is van.
Nagyon sokat beszélgetünk, ész érveket elmondom neki, ő is látja, de az érzésein nem tud változtatni, közben én is a munkakereséssel kínlódok.
Hogy segítsek neki? Menjünk pszichológushoz? Vonjam be a barátokat?
Szerintem nem kéne rögtön szakemberhez fordulni :) Elhiszem, hogy nagyon nehéz a mostani időszak, de esetleg megpróbálhatnátok egy-két feszültség levezető programot. Például sport, séta a parkban.. itt a jó idő lehet menni strandra is.
Aztán a munkakörhöz majd szépen lassan hozzászokik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!