Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit szólnátok, ha bejelentenét...

Mit szólnátok, ha bejelentenétek a férjeteknek, hogy babát vártok, és ő így reagálna?

Figyelt kérdés
2,5 éve élek házasságban, de már 5 éve együtt vagyunk és az utóbbi hónapokban átbeszéltük, hogy hogyan képzeljük el a jövőt, mikor szeretnénk gyereket. Azt mondta a férjem, hogy a gyerek úgyis akkor jön, amikor kell jönnie, tehát ezt nem szabad előre tervezgetni. Hát előbb jött a vártnál, de én addig nem akartam beleélni magamat, amíg nem mondja az orvos biztosra. 5 hetes terhes vagyok, ezt az orvos igazolta. Vettem egy babacipőt, édeset, csináltam vacsit, mire hajazön, hogy ne csak úgy jelentsem be a dolgot, hogx "Hé, mellesleg gyerekünk lesz", hanem emlékezzen rá évek múlva, hogyan történt. Hazajött, vártam még egy kicsit, míg leveszi az öltönyét, leültünk vacsizni, aztán a végén mondtam, hogy van még valami, aminek remélem, örülni fog. Odamentem, a kezébe adtam a kiscipőt, ő pedig elfehéredett, a teljes megdöbbenés ült ki az arcára és már-már a düh észlelhető hevességével szinte rámförmedt, hogy "EZT MOST KOMOLYAN MONDOD??" Majd semmit nem szólt, töltött magának italt és visszaült az asztalhoz. Én pedig néztem rá nagy szemekkel, hogy mi ez a reakció, nem tudtam, hogy ennyire sokkoló lesz a hír negatív értelemben. Majd azt mondta, hogy nincs semmi, együnk tovább. Nekem ez nagyon rosszul esett, elkezdtem sírni, aztán beültem az autóba és elmentem kisszellőztetni a fejemet. Ő meg csak annyit mondott, hogy jaj, ne csináld már. Ezt nem hisztiből csináltam, mindössze azt hittem, megnyílik alattam a föld, és inkább elmentem, nem bírtam volna ottmaradni. Mire hazamentem, már lefeküdt aludni, reggel pedig korán elment egy munkatársához, így nem beszéltünk. Ti mégis hogy reagáltatok volna ilyen helyzetben? Nem tudom, mit kéne ezen megbeszélnünk, készülök megmondani neki ezt a hírt, azon fáradozok, hogy meghitt legyen és akkor ilyen hangnemben beszél velem, meg az örömnek a legkisebb fokát sem mutatja. Még mindig összeszorul a gyomrom, ha a fejére gondolok.
2011. jún. 13. 09:53
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
37%

És akkor mi van, te nő és anya ?? :DDDD

Amúgy azzal, hogy anya vagy és nő, nem biztos, hogy bölcsebb vagy akár nálam....vagy nem tudom miért emelted ki...

Aki meg tudja mire céloztam vele annak nem számít h csöpögős..

De bakker...itt mindebe bele kell kötni ?? viccesek vagtok komolyan monodm :DDDDXDDDDDD

2011. jún. 13. 15:30
 42/45 anonim ***** válasza:
11%

A válasz írója 77%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 14:10

Te kinek képzeled magad, hogy bíráskodsz?

Nem a te feladatod megítélni mások válaszát.

A kérdésre maximálisan megfelelő választ adtam, az, hogy te nem értesz vele egyet, vagy hogy neked más a véleményed, szíved joga, de megtarthatod magadnak, mert nem kíváncsi senki rá.

Nem azért vagyunk itt, hogy minősítsük egymás válaszát.

Ha megfelel a kritériumoknak, amik támasztva vannak, onnantól kezdve semmi jogod lepontozni.

Kívánom, hogy ennyi boldogságod legyen az életedben.

Részemről ennyi.

2011. jún. 13. 15:52
 43/45 anonim ***** válasza:
29%

De az én tisztem is:

"Mások válaszáról a véleményed a lefelé és felfelé mutató nyilak segítségével (azaz a válasz értékelésével) közölheted!"

Viszont szégyellem magam, hogy nem a kérdésre válaszolok éppen.

2011. jún. 13. 16:07
 44/45 anonim ***** válasza:
na hazaért? megbeszéltétek?
2011. jún. 13. 19:54
 45/45 anonim ***** válasza:

2.old./1. vagyok, ugy is mondhatnam, hogy a "Jozan Eszed". :) Na jo, ez csak vicc volt. :)

Igazad van, minden nöt bantana ilyen reakcio, erthetö, hogy MOST igy erzel. Hiszen, ha mar ferfiagyrol esett szo, a nök meg erzelmesek, masik agyfeltekesek. De az itt a kerdes: mi vezet megoldasra? Mi a legjobb, amit tehetsz? Nem lenne jobb mielöbb mögötted hagyni ezt a bizonytalansagot es tisztazni, tulajdonkeppen mit is akar?

"az a szép ebben az egészben, hogy míg ő nyilvánosan kimutatta nem tetszését és nem érdekelte, hogy megbánt, nem volt rám tekintettel, addig én visszafogtam magam, nem szóltam egy szót sem, inkább elmentem."

Szerintem itt van egy felreertes: ö akaratlanul reagalt igy, mig Te felkeszültel, tervezted. Olyasmi a különbseg, mint a megijedni es a felni között: amitöl elöre felsz, arra lehet felkeszülni, lehet valmennyire magadat visszafogni, de a megijedes egy automatikus reakcio, nem tudsz mit tenni ellene.

Persze tenyleg szebb lenne, ha ö akarna tisztazni a helyzetet, megbeszelni, de vajon van-e fogalma rola, hogy akkor elfeheredett?

A 12.07-es ferfiagyrol irtjait en sem ertem, de amiket en irtam a ferfiagyrol, azoknak tenyleg utananezhetsz, miert nem gyözödsz meg rola szemelyesen?

Egy biztos, a parodnak egy ujabb tulajdonsagat ismerted meg: nem kezeli tul jol a varatlan esemenyeket, valoszinüleg az allandosagot szereti, ahogy ferfiben-nöben is van ilyen-olyan is.

12.50 :XD "Mikor en bejelentettem csak annyi volt a reakcio: mar megint?" Ertekelem a humorodat, mennyivel jobb humorosan felfogni!

Jo esetben: lehet, hogy evek mulva, egy jo atbeszeles utan a Kerdezö is viccesen fog visszaemlekezni arra az arcra? Nem egyszerre, hanem miutan Te is elmondod, mit ereztel, miutan igazan atbeszeltetek, kicsit megnyugszol, es idövel talan karpotol mindent...?

Majd ird meg, mi volt utana!

Szep varandossagot es sok boldogsagot!

2.old./1.

2011. jún. 14. 18:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!