Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit szólnátok, ha bejelentenét...

Mit szólnátok, ha bejelentenétek a férjeteknek, hogy babát vártok, és ő így reagálna?

Figyelt kérdés
2,5 éve élek házasságban, de már 5 éve együtt vagyunk és az utóbbi hónapokban átbeszéltük, hogy hogyan képzeljük el a jövőt, mikor szeretnénk gyereket. Azt mondta a férjem, hogy a gyerek úgyis akkor jön, amikor kell jönnie, tehát ezt nem szabad előre tervezgetni. Hát előbb jött a vártnál, de én addig nem akartam beleélni magamat, amíg nem mondja az orvos biztosra. 5 hetes terhes vagyok, ezt az orvos igazolta. Vettem egy babacipőt, édeset, csináltam vacsit, mire hajazön, hogy ne csak úgy jelentsem be a dolgot, hogx "Hé, mellesleg gyerekünk lesz", hanem emlékezzen rá évek múlva, hogyan történt. Hazajött, vártam még egy kicsit, míg leveszi az öltönyét, leültünk vacsizni, aztán a végén mondtam, hogy van még valami, aminek remélem, örülni fog. Odamentem, a kezébe adtam a kiscipőt, ő pedig elfehéredett, a teljes megdöbbenés ült ki az arcára és már-már a düh észlelhető hevességével szinte rámförmedt, hogy "EZT MOST KOMOLYAN MONDOD??" Majd semmit nem szólt, töltött magának italt és visszaült az asztalhoz. Én pedig néztem rá nagy szemekkel, hogy mi ez a reakció, nem tudtam, hogy ennyire sokkoló lesz a hír negatív értelemben. Majd azt mondta, hogy nincs semmi, együnk tovább. Nekem ez nagyon rosszul esett, elkezdtem sírni, aztán beültem az autóba és elmentem kisszellőztetni a fejemet. Ő meg csak annyit mondott, hogy jaj, ne csináld már. Ezt nem hisztiből csináltam, mindössze azt hittem, megnyílik alattam a föld, és inkább elmentem, nem bírtam volna ottmaradni. Mire hazamentem, már lefeküdt aludni, reggel pedig korán elment egy munkatársához, így nem beszéltünk. Ti mégis hogy reagáltatok volna ilyen helyzetben? Nem tudom, mit kéne ezen megbeszélnünk, készülök megmondani neki ezt a hírt, azon fáradozok, hogy meghitt legyen és akkor ilyen hangnemben beszél velem, meg az örömnek a legkisebb fokát sem mutatja. Még mindig összeszorul a gyomrom, ha a fejére gondolok.
2011. jún. 13. 09:53
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
54%
De itt nem véletlen "balesetről" van szó,hanem tervezett gyermekről...
2011. jún. 13. 12:14
 32/45 A kérdező kommentje:
Kedves 12:07-es: Nem hiszem, hogy "rátámadtam" volna a bejelentéssel, ugyanis nem odadobtam neki egy mondatot minden előzmény nélkül, hanem szép lassan rávezettem, tudta, hogy a vacsinak jelentősége van, mert már az elején megkérdezte, hogy mi történt, amiért a kedvenc kajáját főztem és gyertyákat is tettem az asztalra. Én tolerálok mindent, megértem, hogy talán váratlan volt, és hogy kell idő a megszokáshoz, de azt nem, hogy mikor látta, hogy megbántott, miért nem tett olyat, amivel elrendezhette volna a dolgot. Könnyebb persze a férfiagyra fogni, de ennyi erővel az én női mivoltomra is hivatkozhatnék, hogy de hát a nővel nem kéne így beszélni, hisztizhetek, ha akarok, hiszen nő vagyok, ha már a férjem is úgy reagál dolgokra, ahogy. De az a szép ebben az egészben, hogy míg ő nyilvánosan kimutatta nem tetszését és nem érdekelte, hogy megbánt, nem volt rám tekintettel, addig én visszafogtam magam, nem szóltam egy szót sem, inkább elmentem.
2011. jún. 13. 12:29
 33/45 anonim ***** válasza:
90%

Helyrejon minden meglatod...

Megertelek,elkepzeltel egy szitut es nem ugy sult el mint a filmeken vagy ahogy apukadeknal,sajnos van ez igy.

Mikor en bejelentettem csak annyi volt a reakcio

"mar megint"?(elotte volt 4vetelesem)leultunk ettunk es ment az elet tovabb,2het kellet meg egy orvosi Uh kep hogy felfogja es a nyakamba boruljon.

2011. jún. 13. 12:50
 34/45 anonim ***** válasza:
73%
Én megvárnám, hogy legközelebb, amikor találkoztok, és elkerülhetetlen a beszélgetés, mit mond a párod, hogyan reagál... egyáltalán bocsánatot kér-e, és megpróbálja-e megmagyarázni. Ha nem, és tök normálisnak tartja ezt a bunkó megnyilvánulást, és szte te spilázod túl, ott nagy bajok vannak. Én sem éreznék másként ezután a helyedben, azért remélem, az én férjem nem így fog reagálni. Azért ha még meg is van lepődve, meg szíve szt nem mostanra tervezi a babát, akkor sem kéne dühösen leordítani a fejemet, mintha csak rajtam múlott volna a dolog -.-... ha meg máshol van gondja (munkahely, bank), azt ne rajtam vezesse már le. De ha átgondolja, és rájön, hogy megbántott, és bocsánatot kér, akkor sztem rendben lesz...
2011. jún. 13. 13:28
 35/45 anonim ***** válasza:
26%

A megcsalás nem változás, hiszen a szexuális izgalom, és annak levezetése állandó része a férfi életének.

Na de a kérdéshez: nagy sokk egy ilyen bejelentés, még ha tervezett is volt. Eljött a nagy pillanat, ahonnan nincs visszaút (kivéve, ha elvetélsz, vagy elveteted). Ha szeret és tényleg akar gyereket, akkor úgyis rendben lesz minden.

Illetve még félhet/megisjedhet az eljövendő dolgoktól, jó apa lesz-e, meg tudja-e teremteni a feltételeket a gyerek(ek)nek, te mennyire fogsz megváltozni, milyen lesz a gyerek...

Adj neki időt, és lásd be, hogy rossz döntés volt ez a teátrális bejelentés. Valószínűleg ő végig valami másra gondolt, nem a várandósságodra.

2011. jún. 13. 13:36
 36/45 anonim ***** válasza:
51%

Előbb, utóbb meg kell beszélnetek, de szerintem ne te legyél az, aki megy utána.

Tartsd meg vele a 3 lépés távolságot, amíg ő nem nyit feléd.

Fontos a büszkeséged megtartása, SZERINTEM.

Ő menjen oda hozzád.

Ma még nem is beszéltetek?

2011. jún. 13. 13:52
 37/45 anonim ***** válasza:
36%

Látom itt is megy a lepontozósdi.

Ez olyan gyerekes rosszindulat.

Válaszoltam a kérdésre, amit a kérdező kérdezett, erre lepontoznak.

Miért?

Mert nem ért velem egyet az illető?

És?

Mindenkinek mindenben egyet kell érteni?

Elég érdekes lenne a világ, ha így működne.

Akinek inge, vegye magára, és szégyellje el magát mélyen!

2011. jún. 13. 13:54
 38/45 anonim ***** válasza:
48%
Talán mert általánosító és agresszív volt a válaszod, és ráadásul nem is hasznos? Mire számítottál mégis?
2011. jún. 13. 14:10
 39/45 anonim ***** válasza:
27%

[link]

nem vírus, csak egy sztori ...

2011. jún. 13. 14:33
 40/45 anonim ***** válasza:
50%
14:33 - meglehetősen csöpögős, mondom ezt nőként és anyaként!
2011. jún. 13. 15:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!