Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit szólnátok, ha bejelentenét...

Mit szólnátok, ha bejelentenétek a férjeteknek, hogy babát vártok, és ő így reagálna?

Figyelt kérdés
2,5 éve élek házasságban, de már 5 éve együtt vagyunk és az utóbbi hónapokban átbeszéltük, hogy hogyan képzeljük el a jövőt, mikor szeretnénk gyereket. Azt mondta a férjem, hogy a gyerek úgyis akkor jön, amikor kell jönnie, tehát ezt nem szabad előre tervezgetni. Hát előbb jött a vártnál, de én addig nem akartam beleélni magamat, amíg nem mondja az orvos biztosra. 5 hetes terhes vagyok, ezt az orvos igazolta. Vettem egy babacipőt, édeset, csináltam vacsit, mire hajazön, hogy ne csak úgy jelentsem be a dolgot, hogx "Hé, mellesleg gyerekünk lesz", hanem emlékezzen rá évek múlva, hogyan történt. Hazajött, vártam még egy kicsit, míg leveszi az öltönyét, leültünk vacsizni, aztán a végén mondtam, hogy van még valami, aminek remélem, örülni fog. Odamentem, a kezébe adtam a kiscipőt, ő pedig elfehéredett, a teljes megdöbbenés ült ki az arcára és már-már a düh észlelhető hevességével szinte rámförmedt, hogy "EZT MOST KOMOLYAN MONDOD??" Majd semmit nem szólt, töltött magának italt és visszaült az asztalhoz. Én pedig néztem rá nagy szemekkel, hogy mi ez a reakció, nem tudtam, hogy ennyire sokkoló lesz a hír negatív értelemben. Majd azt mondta, hogy nincs semmi, együnk tovább. Nekem ez nagyon rosszul esett, elkezdtem sírni, aztán beültem az autóba és elmentem kisszellőztetni a fejemet. Ő meg csak annyit mondott, hogy jaj, ne csináld már. Ezt nem hisztiből csináltam, mindössze azt hittem, megnyílik alattam a föld, és inkább elmentem, nem bírtam volna ottmaradni. Mire hazamentem, már lefeküdt aludni, reggel pedig korán elment egy munkatársához, így nem beszéltünk. Ti mégis hogy reagáltatok volna ilyen helyzetben? Nem tudom, mit kéne ezen megbeszélnünk, készülök megmondani neki ezt a hírt, azon fáradozok, hogy meghitt legyen és akkor ilyen hangnemben beszél velem, meg az örömnek a legkisebb fokát sem mutatja. Még mindig összeszorul a gyomrom, ha a fejére gondolok.
2011. jún. 13. 09:53
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
86%

Én megértelek, hogy most végtelenül csalódott és megbántott vagy. De gondold át, csak neked kell szóbahoznod pár nap múlva, ha addig ő nem kezdeményezi a beszélgetést.

Jobb tisztázni a dolgot, nemcsak a te életed, mostmár a pici életének további alakulása is a tét. (Apával vagy apa nélkül, vagy ... de a másik variáció gondolom fel sem merül benned!)

2011. jún. 13. 10:45
 22/45 anonim ***** válasza:
92%

A férjem nagyon jó apa (előző házasságból van a gyerek, már felnőtt), de ő az alábbiakkal reagált a terhesség hírére, és saját bevallása szerint fogalma sincs, hogy miért mondta:

- Terhes vagyok!

- Tőlem?

Amúgy ő az első egy évben inkább vendégnek tekintette a babát, mint a gyerekének. Utána rázódott bele, most már mintaapa. Szóval nem kell afelett ítélkezni, hogy ki hogyan él meg egy váratlan, sokkoló helyzetet.

Ha egy hónap múlva is így fog reagálni, akkor lehet morgolódni, de szerintem se fogta fel, hogy mi történik.

Edzésen van egy srác, ő két fekvőtámasz között mesélte, hogy valahol van egy jó fagyizó, majd élesváltással, hogy ma tudta meg, hogy apa lesz. Ő se úgy tűnt, mint aki felfogta.

2011. jún. 13. 10:45
 23/45 anonim ***** válasza:
54%
Jó nagy bunkóság volt a férjed részéről. Lehet, h meglepődött, de... hát, nem tudom, szerintem mindenképp beszélgess el vele.
2011. jún. 13. 10:52
 24/45 anonim ***** válasza:
34%
Kérdező, Te egy nagyon értelmes és higgadt nő vagy, és csodállak is, amiért ezt a dolgot ilyen jól viseled. A sírásról nem tehetsz, hiszen egyrészt várandós vagy, másrészt kitettél magadért és ez a hála, harmadrészt pedig nőből vagy, a gyengébbik nem épp attól (is) gyengébb, hogy az érzelmi megpróbáltatásokat nehezebben viseli. Te nem kezelted a helyzetet rosszul, a férjed viszont igen. Akármennyire is "sokkoló", de mégis csak figyelhetett volna a várandós feleségére, megkímélhetett volna egy felesleges stressztől. Ezeket mind férfiként mondom, nem tudom, milyen lehet a Te helyzeted, de a férjed helyébe sem tudom beleképzelni magamat, mert én biztosan nem így reagáltam, mikor megtudtam, hogy apa leszek.
2011. jún. 13. 10:52
 25/45 A kérdező kommentje:
Nem védekeztünk, 2,5 hónapja hagytam abba a tabletta szedését, amit természetesen előre megbeszéltünk.
2011. jún. 13. 11:06
 26/45 anonim ***** válasza:
77%

Akkor meg szerintem nem kell aggódnod! Ha ez valóban "közös elhatározás" volt, akkor legfeljebb azon lepődött meg, hogy ahhoz képest "viszonylag" hamar összejött. De ez csak azt mutatja, hogy mindketten egészségesek vagytok!

Ne keseredj el, rendbejön minden, figyeld meg!

2011. jún. 13. 11:18
 27/45 anonim ***** válasza:
51%

A 10.35-ös kommentedböl ugy tünik, bekemenyitettel, ugy döntöttel, elöveszed a büszkesegedet. (Ha ö nem, hat en sem fogok hozza közeledni...) Igy is lehet, csak kerdes, eredmenyre vezet-e? Neked okoz ez problemat, nem a parodnak, vajon van-e fogalma rola, hogy neki most kerdezni kene valamit? (Tudom, hogy ez furcsan hangzik, de ferfiagybol -nökent- sajnos kinezem...) Vagy szerinted meg akart bantani? Lehet, hogy csak egy felreertes van köztetek?

Na de mindegy, a legföbb kerdes az, hogy milyen hozzaallas vezet megoldasra? Ez a bekemenyites megoldas szerinted? Mi a legjobb, amit tehetsz? (A Te es a benned növekvö elet szempontjabol, es nem a parod szempontjabol!!) Szerintem tedd meg, magadert es a gyermekedert... Szerintem megis jobb lenne közeledni hozza, mert igy megadod az eselyet, hogy egy tisztazo beszelgetes utan jobb erzeseid legyenek, mig ezt kihagyva akar hetekig örlödsz magadban, ami vajon mennyire hatarozza meg a benned növekvö ELET alapjait?

Az is elgondolkodtatott, vajon a parod tenyleg olyan, amilyennek hiszed? Biztos, hogy ö olyan felelössegteljes ember, mint akinek gondolod? "...de eddig minden sokkoló és örömteli pillanatot együtt éltünk meg, éppen azért vele kötöttem össze az életemet, mert a lelkitársam, megvan benne minden, amit egy férfiban kerestem" Vajon ö hogyan elte meg a közös elmenyeket? Beszeltetek rola, vagy csak a Te szempontodbol ugy tünt, es elkönyvelted, hogy ö is igy elte meg? Ha igen, akkor jo...

Amugy meglepödve olvasom a kommenteket, es azon gondolkodom, vajon hol voltak ezek az emotionalisan erett mintaferfiak, akik Neked itt valaszolnak? 30 eves koromig nem talalkoztam egyetlen ilyennel sem (azota a ferjemet megismerve feladtam a kerest :D).

2.old/1.

2011. jún. 13. 11:18
 28/45 anonim ***** válasza:
27%

*keresest

(utolso szo)

2011. jún. 13. 11:21
 29/45 anonim ***** válasza:
39%

Legyen tekintettel a várandós feleségére? Az OK, hogy a nő már sejtette magában, aztán meg is bizonyosodott róla, hogy már 5 hete az, de a férfi ezt fogja fel 0 másodperc alatt, és ennek megfelelően viselkedjen, amikor éppen összeomlott benne az addigi állandóság, ami neki fontos?

A férfi agy az állandóságot szereti, a biztos talajon állást. Hosszú távon persze csak a változás állandó, ezért aztán majd remélhetőleg ehhez is alkalmazkodik, és rendben lesz.

Nem készült fel erre, te pedig még rá is tettél a sokkra a teátrális belépőddel.

Ha olyan reakciót szeretnél, mint apádé, akkor szülj neki gyereket! De kétlem, hogy a te bejelentésednek is úgy örülne. :D

2011. jún. 13. 12:07
 30/45 anonim ***** válasza:
86%

Férfi agy, meg állandóság, és hasonlók. Na nem mondd, kedves 12,07-es!!

Ha ez a igaz lenne, akkor a férfiak hetekig gyötrődnének azon pl. hogy xy-nal megcsaljam-e a feleségem (barátnőm) vagy nem, mert az állandóság stb. stb. És ez csak egy példa! Ez csak szöveg, menteni szeretnéd a férfiak becsületét. Ez dicsérendő benned, csak az a baj, hogy ezt személy szerint nem neked kellene megtenned, hanem elsősorban a férjnek kellene a saját hülyeségét megindokolni, vagy legalábbis megpróbálni a megbocsátást elérni.

2011. jún. 13. 12:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!