Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit szólnátok, ha bejelentenét...

Mit szólnátok, ha bejelentenétek a férjeteknek, hogy babát vártok, és ő így reagálna?

Figyelt kérdés
2,5 éve élek házasságban, de már 5 éve együtt vagyunk és az utóbbi hónapokban átbeszéltük, hogy hogyan képzeljük el a jövőt, mikor szeretnénk gyereket. Azt mondta a férjem, hogy a gyerek úgyis akkor jön, amikor kell jönnie, tehát ezt nem szabad előre tervezgetni. Hát előbb jött a vártnál, de én addig nem akartam beleélni magamat, amíg nem mondja az orvos biztosra. 5 hetes terhes vagyok, ezt az orvos igazolta. Vettem egy babacipőt, édeset, csináltam vacsit, mire hajazön, hogy ne csak úgy jelentsem be a dolgot, hogx "Hé, mellesleg gyerekünk lesz", hanem emlékezzen rá évek múlva, hogyan történt. Hazajött, vártam még egy kicsit, míg leveszi az öltönyét, leültünk vacsizni, aztán a végén mondtam, hogy van még valami, aminek remélem, örülni fog. Odamentem, a kezébe adtam a kiscipőt, ő pedig elfehéredett, a teljes megdöbbenés ült ki az arcára és már-már a düh észlelhető hevességével szinte rámförmedt, hogy "EZT MOST KOMOLYAN MONDOD??" Majd semmit nem szólt, töltött magának italt és visszaült az asztalhoz. Én pedig néztem rá nagy szemekkel, hogy mi ez a reakció, nem tudtam, hogy ennyire sokkoló lesz a hír negatív értelemben. Majd azt mondta, hogy nincs semmi, együnk tovább. Nekem ez nagyon rosszul esett, elkezdtem sírni, aztán beültem az autóba és elmentem kisszellőztetni a fejemet. Ő meg csak annyit mondott, hogy jaj, ne csináld már. Ezt nem hisztiből csináltam, mindössze azt hittem, megnyílik alattam a föld, és inkább elmentem, nem bírtam volna ottmaradni. Mire hazamentem, már lefeküdt aludni, reggel pedig korán elment egy munkatársához, így nem beszéltünk. Ti mégis hogy reagáltatok volna ilyen helyzetben? Nem tudom, mit kéne ezen megbeszélnünk, készülök megmondani neki ezt a hírt, azon fáradozok, hogy meghitt legyen és akkor ilyen hangnemben beszél velem, meg az örömnek a legkisebb fokát sem mutatja. Még mindig összeszorul a gyomrom, ha a fejére gondolok.
2011. jún. 13. 09:53
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
65%

Mashogy müködik a ferfiak agya, mint a nöke, biologiai okok miatt. A ferfiak racionalis agyfeltekesek, szükszavuak es szo szerint ertelmeznek, a nök "mögöttes dolgokat", erzelmeket visznek bele, tipikusan ezt az elökeszületet, amit leirtal. Jelekkel, utalasokkal hoznak tudomasara valamit, amire sajnos a ferfiak nem fogekonyak, biologiai okokbol. Probaltam körülirni, de ha pontosabban erdekel, nezz utana!

Tehat nezd racionalisan, ilyen az agya. En ezek miatt direkt nem csinalok ilyen elökeszületeket, semmi elvaras nincs bennem szülinapi vagy hazassagi evfordulos meglepetesre vagy hasonlo, mert hülyeseg ilyesmit elvarni. Csak egyszerüen (nyersen?) bejelentettem a babat is. Nem fogja kitalalni a gondolataidat az, akinek az agya nem alkalmas erre biologiailag. (Ettöl függetlenül elöfordulnak viragcsokrok, de nem veszem fel, ha nem jut eszebe, vagy hogy pl. a nönapnak nem tulajdonit jelentöseget.)

Ezen kivül, ez mar csak a sajat tapasztalataimbol, szerintem ferfiakon-nökön belül is vannak erzelmesebbek-erzekenyebbek, es kevesbe erzekenyek. Emotionalis IQ, ez szerintem a nevelestöl, gyerekkori környezettöl-hatasoktol függöen kinek több, kinek kevesebb.

Ezen kivül, az erzelmek, hogy ki mire hogyan reagal, szubjektivek, ha a Te bejelentesed jol is sült volna el, akkor sem feltetlenül emlekezne arra a kis cipöre a parod. Olyan ez, mint a fajdalom vagy a szeretet, megfoghatatlan, mindenkinek mast jelent...

Hat ez most igy sült el, a jövöben javasolnek a parod "biologiai keszletehez" igazodo hozzaallast, egy csomo lelki micsodatol megkimelheted magad, ha elötte atgondolod, mire szamithatsz. Szerintem fontosabbak a hetköznapok, hogy abban legyen meg az összhang, ha ott minden okes, gondolj erre.

2011. jún. 13. 10:17
 12/45 anonim ***** válasza:
42%

Ez is csak egy újabb példa arra, hogy milyen megbízhatatlanok, gonoszok és szánalmasak a férfiak.

Te a lelkedet is kiteszed, ő meg így reagál.

Én megmondanám neki, hogy meg sem érdemelsz engem és a gyerekünket.

Ennyire számíthatsz a jövőben is rá, ha bármi történik???

Az szép lesz...

2011. jún. 13. 10:17
 13/45 A kérdező kommentje:
Én úgy érzem, nincs semmi akadálya a gyerek érkezésének, persze, nekem is kicsit megváltoznak a dolgaim, de 26 éves vagyok, 27 éves koromban születik meg, nem hiszem, hogy elkapkodtuk volna. Ő építész, én meg gazdasági területen dolgozom, van saját házunk, ami néha úgy érzem, kettőnknek nagy is, autónk, van félretett pénzünk. Mikor megkérdeztem egyszer anyámat, hogy apám hogy reagált, amikor megtudta, hogy jövök (alig volt pénzük, nagyiéknál laktak és 25 éves egyetemisták voltak), azt mondta, hogy apám szinte a nyakába ugrott az örömtől. És itt az én férjem, akivel megosztottam az egész életemet, akinek elköteleztem magam, aki pár napja még azt mondta, hogy a világ legszerencsésebb embere, amiért én vagyok a felesége, és így reagál egy olyan hírre, amiről már hónapok óta szó van, számíthatott rá, és aztán még bocsánatot sem kér.
2011. jún. 13. 10:18
 14/45 anonim ***** válasza:
77%
Várj egy pár napot, míg átgondolja, aztán üljetek le és beszéljétek meg!
2011. jún. 13. 10:22
 15/45 anonim ***** válasza:
54%

Igy meg jobban megertelek, a szüleid peldaja alapjan. Gondoltal-e ra, hogy az erzelemeidröl mindig beszelhetsz neki? Hogy elmondhatod, mit erzel, jol/rosszul esett ez es ez a reakciod...stb? Ezek egyertelmü szavak, ezt erti, es biztos jelzi majd, hogy igy vagy ugy gondolta. Mit erez most? Hogy esik neki, hogy neked ez faj?...stb. Igy közeledve közelebb kerülhettek egymashoz.

2.old/elsö

2011. jún. 13. 10:29
 16/45 A kérdező kommentje:
Én nem fogom számonkérni, meg összeveszni vele, még csak bunkó sem leszek, ugyanúgy csinálom tovább a dolgaimat. De ha nem fogja szóbahozni, akkor nem beszélünk róla, mert nincs kedvem hajtani azért, hogy ugyan beszéljük már meg a tegnapi dolgot, miközben lehet, hogy neki semmit sem jelentett. Tudom, hogy a férfiak agya másképp működik, de eddig minden sokkoló és örömteli pillanatot együtt éltünk meg, éppen azért vele kötöttem össze az életemet, mert a lelkitársam, megvan benne minden, amit egy férfiban kerestem, és elvileg meg tudunk beszélni mindent.
2011. jún. 13. 10:35
 17/45 anonim ***** válasza:
60%
elvileg...
2011. jún. 13. 10:41
 18/45 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy 25 év múlva már ti is úgy fogtok emlékezni, hogy a nyakadba ugrott...

Az idő mindent megszépít.

Amúgy ki mesélné el azt a gyerekének, akárhány éves is, hogy "apádat a tűzoltók szedték le a hídról, miután közöltem vele, hogy terhes vagyok veled"?

2011. jún. 13. 10:42
 19/45 anonim ***** válasza:
78%

"Én nem fogom számonkérni,"

Pedig a gyermek érdekében jó lenne ezt megtenni, megbeszélni.

Nincs is annál rosszabb, mikor nem várnak szívesen a szülők egy lurkót.

2011. jún. 13. 10:43
 20/45 anonim ***** válasza:
86%
Védekeztetek? Az alapján, amit írtál (akkor jön a gyerek,amikor jönnie kell), szerintem nem. Akkor furcsa, hogy miért ilyen, ha tudta hogy bármikor megtörténhet.
2011. jún. 13. 10:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!