Mit szólnátok, ha bejelentenétek a férjeteknek, hogy babát vártok, és ő így reagálna?
Mashogy müködik a ferfiak agya, mint a nöke, biologiai okok miatt. A ferfiak racionalis agyfeltekesek, szükszavuak es szo szerint ertelmeznek, a nök "mögöttes dolgokat", erzelmeket visznek bele, tipikusan ezt az elökeszületet, amit leirtal. Jelekkel, utalasokkal hoznak tudomasara valamit, amire sajnos a ferfiak nem fogekonyak, biologiai okokbol. Probaltam körülirni, de ha pontosabban erdekel, nezz utana!
Tehat nezd racionalisan, ilyen az agya. En ezek miatt direkt nem csinalok ilyen elökeszületeket, semmi elvaras nincs bennem szülinapi vagy hazassagi evfordulos meglepetesre vagy hasonlo, mert hülyeseg ilyesmit elvarni. Csak egyszerüen (nyersen?) bejelentettem a babat is. Nem fogja kitalalni a gondolataidat az, akinek az agya nem alkalmas erre biologiailag. (Ettöl függetlenül elöfordulnak viragcsokrok, de nem veszem fel, ha nem jut eszebe, vagy hogy pl. a nönapnak nem tulajdonit jelentöseget.)
Ezen kivül, ez mar csak a sajat tapasztalataimbol, szerintem ferfiakon-nökön belül is vannak erzelmesebbek-erzekenyebbek, es kevesbe erzekenyek. Emotionalis IQ, ez szerintem a nevelestöl, gyerekkori környezettöl-hatasoktol függöen kinek több, kinek kevesebb.
Ezen kivül, az erzelmek, hogy ki mire hogyan reagal, szubjektivek, ha a Te bejelentesed jol is sült volna el, akkor sem feltetlenül emlekezne arra a kis cipöre a parod. Olyan ez, mint a fajdalom vagy a szeretet, megfoghatatlan, mindenkinek mast jelent...
Hat ez most igy sült el, a jövöben javasolnek a parod "biologiai keszletehez" igazodo hozzaallast, egy csomo lelki micsodatol megkimelheted magad, ha elötte atgondolod, mire szamithatsz. Szerintem fontosabbak a hetköznapok, hogy abban legyen meg az összhang, ha ott minden okes, gondolj erre.
Ez is csak egy újabb példa arra, hogy milyen megbízhatatlanok, gonoszok és szánalmasak a férfiak.
Te a lelkedet is kiteszed, ő meg így reagál.
Én megmondanám neki, hogy meg sem érdemelsz engem és a gyerekünket.
Ennyire számíthatsz a jövőben is rá, ha bármi történik???
Az szép lesz...
Igy meg jobban megertelek, a szüleid peldaja alapjan. Gondoltal-e ra, hogy az erzelemeidröl mindig beszelhetsz neki? Hogy elmondhatod, mit erzel, jol/rosszul esett ez es ez a reakciod...stb? Ezek egyertelmü szavak, ezt erti, es biztos jelzi majd, hogy igy vagy ugy gondolta. Mit erez most? Hogy esik neki, hogy neked ez faj?...stb. Igy közeledve közelebb kerülhettek egymashoz.
2.old/elsö
Lehet, hogy 25 év múlva már ti is úgy fogtok emlékezni, hogy a nyakadba ugrott...
Az idő mindent megszépít.
Amúgy ki mesélné el azt a gyerekének, akárhány éves is, hogy "apádat a tűzoltók szedték le a hídról, miután közöltem vele, hogy terhes vagyok veled"?
"Én nem fogom számonkérni,"
Pedig a gyermek érdekében jó lenne ezt megtenni, megbeszélni.
Nincs is annál rosszabb, mikor nem várnak szívesen a szülők egy lurkót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!