Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A házimunka kizárólag a nők...

A házimunka kizárólag a nők privilégiuma?

Figyelt kérdés
2011. jún. 10. 19:59
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Namégegyszer:

Vannak munkák, amihez előjogom van, más munkákhoz a férjemnek van előjoga - de ha a jogosult átengedi - úgy belekontárkodunk a másik dolgába néha.

2011. jún. 15. 16:34
 22/29 anonim ***** válasza:

Ugyan már, miért is lenne a nők "privilágiuma"?

Ez badarság.

2011. jún. 15. 19:01
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a férjem van Gyesen, még egy évig a kétéves lányunkkal. Jobban kerestem/keresek, mint ő, szükségünk volt arra +40ezerre.

Először persze nehéz volt. A gyerekkel foglalkozott, de cserébe mocskos volt a ház.

mára már "köténnyel a derekán nokedlit szaggat." hogy egy előbbi válaszadót idézzek.

Sajnos nem mindegy, hogy 140E vagy 180E folyik be havonta!

Bölcsi nincs a környékünkön.

2011. jún. 15. 19:11
 24/29 anonim ***** válasza:
Laktam együtt a párommal, mielőtt a nagyvárosba költöztem volna munka ügyben. Na de amíg együtt éltünk vidéken, addig ugyanúgy segítettem neki a házimunkában, ő pedig nekem a főzésben. Ez nálunk egyfajta íratlan szabály. Ott segítünk a másiknak, ahol tudunk, még ha nem is értünk az adott dologhoz.
2011. jún. 15. 20:42
 25/29 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
100%

"En lany vagyok en fozok, en mosok takaritok gyerekeket nevelek! Ez az en dolgom! Dolgozom is igaz mert sajnos a mai rendszerbe mindket felnek kell dolgozni, hogy valami keruljon az asztalra! "

OK. ÉS a párod mit csinál? CSAK dolgozik? Este meg várja a főtt kaját a tiszta lakásban?

2011. jún. 15. 21:34
 26/29 anonim ***** válasza:
Ő mos általában, én mosogatok, egyikünk se főz. Ha én nem raknék rendet, porszívó, felmosás ocsmányságban élnénk, amit nem tűrök baba mellett, ergo az én feladatom.
2011. jún. 15. 22:11
 27/29 anonim ***** válasza:

Szerintem egyáltalán nem. Nálunk például megvan, hogy mi az amit a párom végez el, és mi az amit én. Egyenjogúság van, akkor nyugodtan kivehetik a részüket a férfiak is a házi munkából.

18L

2011. jún. 16. 00:01
 28/29 anonim ***** válasza:
Sajnos sok férfi(köztük a férjem is)úgy gondolja, hogy a nők végezhetnek csak házimunkát. Nálunk sajnos még a férfi munkát is én végzem el, pl. fahordás,begyújtás stb... Mert ugye szerinte nekem rengeteg időm van egy kisbaba mellett, ő pedig kemény 8órát dolgozik naponta! :) A férfiak többsége nagyon lusta és életképtelen,tisztelet a kivételnek. Hála Istennek, hogy vagyunk mi nők, különben úsznának a koszban,piszokban... Nekem nagyon nehéz volt ezt elfogadni, mert én olyan családban nőttem fel ahol Apukám is megemelte a seprűt, mosogatószivacsot :) ! Igazi munkamegosztás volt a szüleim között. Bár Anyukám egy határozott nő volt, nem igen lehetett neki ellentmondani. Irigylem is érte!
2011. jún. 16. 07:17
 29/29 anonim ***** válasza:

Sajnos igen.

Én próbáltam, hogy osszuk meg a házimunkát, de ő mindig ráhagyta, elhalasztotta, kibújt a feladat alól.

Úgyhogy, amikor már nem bírtam nézni a koszt, akkor megcsináltam én.

A párom azt mondja, neki jó minden, ahogy van, de én nem tudok koszban és rumliban élni, úgyhogy kénytelen vagyok csinálni. Ha tetszik, ha nem.

De nagyon tudnék értékelni egy házias férfit!

2011. jún. 16. 09:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!