A házimunka kizárólag a nők privilégiuma?
Én 24 éves srác vagyok, minden nap én főzök, mosogatok, takarítok (ezt nem minden nap). Meg magamra mosok. Mikor kint éltem Londonban a magam ura voltam és rám ragadt.
Szóval a kérdésedre az én válaszom hogy egyáltalán nem.
Ez régről maradt szokás, ugyanis amikor még a nők nem dolgozhattak, egyértelmű volt, hogy a házimunka a nő feladata. Manapság a nők is dolgozhatnak, így a házimunkát meg KELL osztani egy családban. Nem csak a férfinek, hanem a gyerekeknek is részt kellene vennie a házimunkában. Ez így helyes, ha megvan mindenkinek a saját feladata, így fogják tudni becsülni a tisztaságot.
Az más dolog, hogyha a férj 12-16 órákat dolgozik. Akkor megértem, hogy nem csinál házimunkát, az kínszenvedés lenne szegénynek.
Nálunk a Párom takarít. Felseper, felmos, elmosogat, tereget. Én főzök, port törlök, mosok (kézzel/géppel), rendet rakok.
Nem kell szólni, magától csinálja, amit csak lát, hogy kell.
Igen, szerencsés vagyok. :)
22N és 29F
Egy kapcsolatban megvan a nonek is a szerepe meg a fefinak is, ha ezek a szerepek megcserelodnek, az soha sem szult jot! En lany vagyok en fozok, en mosok takaritok gyerekeket nevelek! Ez az en dolgom! Dolgozom is igaz mert sajnos a mai rendszerbe mindket felnek kell dolgozni, hogy valami keruljon az asztalra!
De hogy nezne mar ki, hogy en mennek dolgozni, a ferjem meg otthon ulne egy koteny lenne a derekara kotve "oszt" szaggatna a nokedlit a forro viz felett, meg o pelenkazna ki a gyereket, o sepregetne stb.
Most nem tudom sok no hogy van vele, de nekem ez a dolog sertene a noi mivoltomat!!! Nekem olyan ferfi nem is kene aki ezeket megcsinalna!!! Az nekem olyan visszataszito lenne, nem ferfias. Az megint mas ha a ferfi egyszeruen nem kapna munkat hiaba megy utana, en meg talalnek, s nekem kellene elmenni dolgozni, mert nincs jovedelem a haznal, s o otthon van s neki kellene megcsinalni ezeket a dolgokat! Az megint mas mert az kenyszer allapot pad-helyzet!
En igy vagyok vele, hogy mas hogy van vele....az az o dolga.
Meg az is mas ha valaki csak egyedul el ferfi, annak persze hogy maganak kell gondoskodnia magarol! Hiszen nincsen elettersa, no mellette.
Utolso vagyok
Én nem tudom elviselni ha a párom besegít, nem olyan precíz mint én... zavar!!!
Úgyhogy nálunk a nőé a házimunka
a családi tűzhely őrzése az én privilégiumom, a biztonság megteremtése a férjem privilégiuma, a gyerekeknek meg joguk van hallgatni :)
Anya
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!