Miért nézik le a nőket a férfiak? Miért hiszik azt, hogy ők sokkal okosabbak, a nőnek csak szépnek kell lennie stb?
Nő létemre sokban egyetértek az előttem szólóval. El kell fogadni a nő és a férfi két igencsak különböző (ugyanakkor persze hasonló) teremtmény. A női és férfi agy nem egyforma (fizikailag a női valóban kisebb, ha tetszik ha nem sajnos ez tény), de nem ez a fő különbség. Máshogy működik. A logikája a térlátása a tájékozódása és a problémamegoldása is totál eltér. Ezért jobbak a férfiak az autóvezetésben és a térképolvasásban pl, de az összetett problémákat természetesen a nők látják jobban át és a nők képesek sok dolgot egyszerre művelni a férfiak akkor a leghatékonyabbak ha egy dologra koncentrálnak. Ezért sok a férfi tudós és nobeldíjas. Mert az egész életüket arra az egy apró területre teszik fel. A női agy sok dologgal tud jól kooperálni de igazán jól egyikkel se. Sok területen lehet egy nő jó de egy férfi azon az egy területen ahol jelen van biztos jobb. Ettől még a nő nem kevesebb. Másra van kitalálva, mint a férfi. A férfinak egy dolga volt lelőni a mamutot. Ennyi. A nőnek a tűzet életben tartani, bogyók közül felismerni az ehetőt és a mérgezőt, nevelni a gyereket, ruhát varrni, főzni, vizet keresni.
Örülök hogy lehetek olyan mint egy férfi, tanulhatok, lehetek vezérigazgató, de a saját női terheinkből nem vesztettünk semmit. Mi szülünk, mi nevelünk gyereket, mi tartjuk egybe a családot és KÖTELEZŐ dolgoznunk. Mert az a nő aki otthon marad háziasszonynak az egy lusta, semmirekellő némber. Ha én nem tanulok, és nem dolgozok akkor ingyenélő leszek hiába nevelek fel 3 gyereket. Az nem munka, az semmiség. Örülök, hogy szavazhatok, hogy van szavam egy társaságban, de örülnék, ha ugyanolyan elvárásoknak kéne megfelelni mint a pasiknak. És nem a férfiak nézik le a nőket, ó nem, a NŐK nézik le a többi nőt. Bizony. Én még egy pasit se hallottam sopánkodni, hogy az a nő milyen kis senki, egy nulla, egy trampli, egy kis utolsó. De nőtől rengetegszer hallottam.
09:21
Abban igazad van, h a sok buta nő a nőtársát nézi le inkább...ezt én sem értem hogy mi nők, miért nem tartunk össze?
A másik amiben nem értek egyet: hogy az otthon gyereket nevelő nő NEM CSINÁL SEMMIT! Dehogyisnem! IGAZÁN CSAK Ő DOLGOZIK!!! FŐLEG HA SZEGÉNYSÉGBEN ÉL!
Ha nekem egy pasi azt mondaná, hogy az a rohadt sok meló a háztartással semmi, AKKOR AZT MONDANÁM, HOGY CSINÁLJA Ő A "SEMMIT". ÉN MEG ELMEGYEK, ÉPÍTGETEM A KARRIEREMET!jó pénzért:D
09:21
Ezért van az, hogy a nők ki vannak használva, kétszer annyit dolgoznak de fele annyit sem keresnek.
Ez nem a nők buta feje miatt van, hanem mert ilyen ez a hímsoviniszta világ. A háztartás semminek tekinthető a "női" munkák alulfizetettek.
Ami "férfiasabb" munkakörnek tekinthető, ott meg nem engedik a nőket érvényesülni.
És tudjátok, hogy miért van ez? A pénz hatalom. Ameddig a pasi kezében van a pénz, addig a nő rászorul. Ha a nő rászorul, akkor kiszolgáltatottá válik és úgy cselekszik, ahogy a pasi akarja.
ha nem lenne pénz, akkor a pasiknak igencsak gondolkodniuk kellene, milyen jó tulajdonságukkal fűznék be a nőket...gondolom itt is inkább az erőszakra gondolnának, nem a megnyerő viselkedésre.
14:43
Épp ez a baj, hogy a női munka azaz háztartási munka értéktelen és mindig is az volt. Aminek nincs pénzben mérhető értéke, az nem értékes sajnos.
Így a nő hiába adta bele anyait-apait csicskázott, lemondott, megalázkodott, meghunyászkodott, megalkuvó volt, tűrt, nyelt belehalt a lelki fájdalmába és a sok munkába, miközben a faszi jól érezte magát, pénzt keresett(-van értéke, mert ez biztosította a hatalmat), uralkodott, dirigált, nagyképűsködött, terrorizált és ivott mint a gödény jókedvében.
Ilyen téren ne jó nőnek lenni. Önmagában egy semminek érzi így magát a nő, és ez régebben is így volt. Ha érezte volna a fontosságát akkor szexet megvont volna, sztrájkolt volna és az asztalra csapott volna! De nem tette, mert tudta h ő egy senki és nincs pénze. Ha nem tetszik valami elmehet de csak qrvának.
Jó az, hogy egy nő pénzt kereshet! A sok buta nőről írtam már, én sem értem miért egymást b*szogatják, ahelyett hogy a pasiban is keresnének valamit.
Én pl. mindig azt mondom ha koszos a ház, kupi van vagy akármi: és a pasi? Az miért nem tudná megcsinálni? ??
Miért is? Mert annyit dolgozik? Miért a nő nem? JAAA, persze sörözni azt tud mi?
Szóval a lényeg a nők soha se voltak jó helyzetben. Régen is túlterheltek voltak+ kiszolgáltatottak. Most túlterheltek duplán+ pénzük sincs.
Ez jól ki van találva.
Azért kíváncsi lennék milyen világ lenne, ha a nők örökölnének, a nők kezében lenne a vagyon 60-70-80%-a... a pasik hogy viselkednének.
Biológiai tény: ,,Egy felnőtt férfi agya átlagban 1,37 kg-ot nyom és 1,26 liter térfogatot foglal el, egy felnőtt nő agya 1,24 kg tömegű és 1,13 liter térfogatú." Viszont a nők általában jobb iskolai eredményekkel rendelkeznek. A férfiaknak pedig nagyobb az önbizalmuk, jobban el tudják adni magukat.
De ez csak az átlag. Vannak nagyon okos nők, és nagyon okos férfiak is, és ugyanúgy vannak, nagyon buta nők és férfiak is. Azt szokták mondani, hogy a nők között több az átlagos képességű, viszont a férfiak között nagyok a szélsőségek (tehát egy férfi vagy nagyon okos, vagy nagyon buta, az átlagosból van kevés).
A két nem agya másképp épül fel általában. Ez se egyetemes tény. Ugyanis az én agyam inkább a férfiakéra hasonlít, pl. inkább egy dologra koncentrálok, de az jól sikerüljön, jók a tájékozódási képességeim, vásárlás helyett inkább vmilyen tudományos cikket vagy előadást nézek meg, és ha valaki elsírja nekem a problémáját, nem a lelki tánmaszt nyújtom, hanem a probléma forrását keresem és próbálom megszüntetni.
A legjobb barátnőm pl egy zseni, tényleg :D Gépészmérnök akar lenni, és nagyon okos, kreatív, értene hozzá, érdekli. Alig tanul valamit (kicsit lustácska), de kitűnő tanuló! Szóval nem lehet általánosítani.
Viszont aki azt állítja, hogy a nők átlagban okosabbak, az biológiai tényeket hazudtol meg => nem okos ember :)
17/L
Szerintem a nők sokkal jobban lenézik a férfiakat.
Egyébként én azért tartom többre a férfiakat, mert az a tapasztalatom, hogy okosabbak, önállóbbak, komoly problémát sokkal hamarabb megoldanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!