Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nézik le a nőket a...

Miért nézik le a nőket a férfiak? Miért hiszik azt, hogy ők sokkal okosabbak, a nőnek csak szépnek kell lennie stb?

Figyelt kérdés
2011. jún. 7. 15:54
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/89 anonim ***** válasza:
2%

"Esetleg az ükdédinek nem is engedték hogy tanuljon, inkább férjhez adták: "szüljél lányom az a nők dógga""

igen nincs esélyegyenlőség most is a nő dolga a szlés.

2011. jún. 10. 21:27
 62/89 anonim ***** válasza:
14%
aztmondjátok nem engedték tanulni a nőket na és marie curie vagy ő nem számít?
2011. jún. 10. 21:29
 63/89 anonim ***** válasza:
2%
mondj egy férfit aki ismert és hlyébb mint kiszel tünde?
2011. jún. 10. 21:34
 64/89 anonim ***** válasza:
73%
Kedves 62 %-os nagyon intelligens válaszoló! Ismered a kivétel fogalmát? Vagy azt, hogy nem minden fekete és fehér? Nos Marie Curie esetében még nagyobb érdem, hogy nő létére érvényesülni tudott, de valószínű ebben segítségére volt a férje is, hogy nőként ne röhögjék ki, amiért a sztereotípiákkal ellentétben ő mert gondolkodni és nem nyomták el otthon.
2011. jún. 10. 21:36
 65/89 A kérdező kommentje:
Azt sem értem, hogy miért nincs esélyegyenlőség, miért kellene egy nőt kinevetni? Miért ne tudna egy nő érvényesülni? Főleg a mai világban, ahol kimutatták, hogy sokkal több a női diplomás és valószínűleg ez a nők évszázada lesz, ahol a NŐK fognak vezető pozíciókat betölteni...és ezzel hiába vitatkoztok, ez így van :)
2011. jún. 10. 21:38
 66/89 anonim ***** válasza:
100%

21:34

Fekete Pákó? Győzike? :)

2011. jún. 10. 22:47
 67/89 anonim ***** válasza:
43%
Azért, amiért a férfiakat meg a nők nézik le.
2011. jún. 10. 23:02
 68/89 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem kiegyezhetünk abban, hogy a normális ember nem nem szerint nézi le társait. Ez ilyen egyszerű.
2011. jún. 11. 07:14
 69/89 anonim ***** válasza:
92%

Azért nincsenek nagyon nők a tudományos pályán, mert még mindig benne van a káros nevelési elv a családokban, miszerint ez a pálya nőnek nem való! Egyszerűen így szocializálják a nőket. Ez a múlt káros öröksége.

Ez nem szellemi képességek kérdése, hanem inkább társadalmi jelenség.

És ami a kérdést illeti, sajnos tényleg vannak nőket lenéző férfiak, nekem is volt szerencsém egyhez. Azt mondta, szerinte a férfiak okosabbak, mint a nők (!). Kértem, indokolja meg. Válasz:

"Hát mert a természettudományi meg mérnöki karokon több a férfi!"

Inkább nem kommentálom.

2011. jún. 11. 08:44
 70/89 anonim ***** válasza:
35%

Én tudományos pályán dolgozok. Vannak itt is szép számmal nők (bár tény, hogy túlnyomórészt férfiak), de a női kollégáimon látom azt is, hogy nem egyszerű tudományos pályán egy nőnek, úgymond ezt nem nekik találták ki. És nem azért, mert butábbak lennének! De tegyük fel szül egy tudós nő, van egy kicsi gyereke, hogy repül el egy tudományos konferenciára Koppenhágába? Illetve szoptatás, gyermeknevelés, és vasalás közben hogyan írja meg a publikációit? Mert az a tudós, aki nem ír publikációkat, semmit nem ér, és nem marad benn a dolgok sűrűjében. Szóval nehezebb nekik, meg a neveltetésük is más, ezért alapvetően kevesebben jönnek ilyen pályára.

Szóval szerintem vannak okos nők, nem igaz, hogy nincsenek, én néha élvezek is velük együtt dolgozni, mert kicsit más szemszögből láttatják a dolgokat.

Viszont a másik szempont, amiért NEM szeretek nővel együtt dolgozni: egy laborban, vagy kinn a terepen, amikor ez ember épp arra figyel, hogy minden mérést a szabványok szerint végezzen, nem arra koncentrál, hogy túláradó kedvességgel szóljon a kollégáihoz. Ettől pedig egy nő megsértődik. Ha kíméljük, nem adunk neki annyi munkát, az a baj, hogy kiszoríjuk a kutatásból, ha hagyjuk, hagy tegye azt, amit akar, akkor ő lesz a mártír, aki az egész kutatást viszi a hátán (és most nem egy konkrét nőről beszélek, ezek tipikus jelenségek). Sosem tudhatod, hogy épp mikor mondasz olyat, ami egy női kollegádnak rosszul esik, és amíg a férfiak el tudják különíteni a kettőt, és a nézeteltéréseiket munka után megbeszélik egy sör mellett, egy nő beleviszi a munkába, és képes egy laborban elkezdeni hisztizni (meg képes kiönteni a mintákat a lefolyóba, volt ilyen...). Na arról meg nem is beszélek, mi van, ha ne adj Isten egy kutatócsoportba KÉT nő kerül össze, mert az maga a katasztrófa...

2011. jún. 11. 10:37
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!