Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nézik le a nőket a...

Miért nézik le a nőket a férfiak? Miért hiszik azt, hogy ők sokkal okosabbak, a nőnek csak szépnek kell lennie stb?

Figyelt kérdés
2011. jún. 7. 15:54
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/89 anonim válasza:
22%

Két féle nő van:

1. Csúnya de okos.

2. Szép, de hülye.

Ugyanakkor ott van az aranyközépút:

Nem olyan szép, de nem is csúnya és agyilag is ok.

2011. jún. 7. 16:48
 22/89 napietus ***** válasza:
95%
csak az osotoba pasik gondolkodnak így. szerencsére nem mind az :)
2011. jún. 7. 16:48
 23/89 anonim ***** válasza:
97%

Amíg a férfiak képesek voltak eltartani a családot, a nők otthon voltak a gyerekek mellett és figyeltek a háztartásra. A nők régen nem is tanulhattak, mivel nekik más feladatok jutottak. Mára egy átlagos család nincs meg anélkül, hogy a nő ne menne el tanulni és dolgozni. Mivel szükség lett a nők munkaerejére is, a nők is tanulnak. Szinte még csak "most" kaptak esélyt, de valakik már azonnal nobel-díjakat követelnek. Aki saját maga nem nobel-díjas, nem tudom mit van úgy oda, hogy vannak más férfiak, akik igen. Majd ha te is az leszel, akkor lehet nagyképűsködni.

Visszatérve - bár nem követtem el életemben semmi társadalmilag elítélendőt, mielőtt valakik ezzel jönnének - csak előnyöm származott abból, hogy nő vagyok. Nem érzem, hogy lenéznének, sőt. A párom is a tenyerén hordoz, szinte mindig egymást próbáljuk "kiszolgálni", folyton egymás kedvében akarunk járni és lenézés helyett inkább tiszteletet érzek, meg büszkeséget, elismerést, ha sikereket érek el. Én abszolút érzem az egyenjogúságot és örülök, hogy nő vagyok. Azok akik lenézik a nőket vagy elkerülnek engem vagy én érzem meg valahogy, hogy valami nem stimmel velük. A XXI. században azon agyalni, hogy mi a férfi és női munka, meg ki az okosabb, a legközhelyesebb dolog a világon, ennek a témának már szakálla nőtt és onnantól kezdve nincs is értelme foglalkozni vele, hogy a nők is ugyanúgy tanulnak, dolgoznak 12-15 órákat a gyereknevelés mellett, mint a férfiak.

2011. jún. 7. 17:00
 24/89 anonim ***** válasza:
28%

"Amíg a férfiak képesek voltak eltartani a családot, a nők otthon voltak....."

Igen valóban ez az egyezményesen elfogadott akármi.

Hiszen,mint tudjuk, a nők 2011.06.01-től járhatnak hivatalosan iskolába,eddig nem volt lehetőségük, hogy egyetemre jussanak majd maradandót alkossanak.

Mindannyian otthon ültek és vezették a háztartást,a gyereket nevelték meg a postást kezelték.

Nem is értem, hogy várhatjuk el tőlük, hogy valamit alkossanak?

Légyszi engem is pontozzatok le!

Abból fogom tudni, hogy nem nekem van igazam!

2011. jún. 7. 17:10
 25/89 napietus ***** válasza:
94%

egyébként minden korlátol pasi, aki lenézi a nőket, elgondolkodhana 2 dolgon:

1. "nők" alatt az ő édesanyját, hugát, nagymamáját, kislányát is értjük.

2. azért nem halt ki az emberiség, mert nem vagyunk sem buták, sem szerencsétlenek

2011. jún. 7. 17:15
 26/89 anonim ***** válasza:
21%

Én férfi létemre simán ki merem jelenteni, hogy okosabb vagyok a nővéremnél, édesanyámnál, nagymamámnál

na most mi?

2011. jún. 7. 17:28
 27/89 napietus ***** válasza:
89%
nem vagy okos, mert lenézel embereket pusztán a nemük alapján. ez nem sok észre vall. sőt, igen kevésre...
2011. jún. 7. 17:33
 28/89 anonim ***** válasza:
24%

nem nézem le a nemük alapján, hanem tudván tudom, hogy náluk okosabb vagyok.

ez gondolom baj

2011. jún. 7. 17:40
 29/89 anonim ***** válasza:
96%

A válasz írója 45%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 16:18

Kiscsillag, én legalább 8 Nobel-díjas nőről tudok (7 díj csak! az orvosi területen), de ha te csak 1-et ismersz feltételezem Marie Curiet, akinek már eleve két Nobel-díja is van, akkor határos a tudásod.

Másrészről pedig ha ismered a történelmet, akkor tudhatod, hogy a történelem legnagyobb részében a nők nem, hogy tanulni nem tanulhattak egyetemen, de még szavazati joguk sem volt. Ennek fényében gondolkodj el azon, amit mondtál. Kiváló kutatónők vannak és voltak a világban, akik sokat tettek az elismerésért.

A témához szorosan kapcsolódva meg azt mondanám, hogy szerencsére manapság már jellemzőbb, hogy egyenrangúbbak a felek, én legalábbis elvárom a páromtól, hogyha mindketten dolgozunk, akkor ő is végezzen házimunkát. Igaz főzni én főzök, mert ő nem tud, de a tányérokat elmoshatja ő is, a porszívót is be tudja kapcsolni és még mozgatni is. Szerencsére a barátom még varrni is tud, úgyhogy én nekem nincsenek gondjaim az egyenlőséggel kapcsolatban. Az olyan férfiakat, akiket úgy neveltek, hogy ők az urak a háznál bizony el kell kerülni, mert egy modern felfogású nőnek borzasztóan nehéz lesz mellette és az ilyen férfiakat általában az anyuka is rángat hátulról, hogy fiam olyan menyecskét válassz, aki rendes háziasszonyként viselkedik, szül neked gyereket. Én is ilyen voltam apáddal. Na, az ilyenektől menekülj.Már eleve az is idegesít mikor azt mondják, hogy a nő szült gyereket a férjének. Mi az, hogy neki, talán kettőjüknek szülte, nem? Szóval, lányok szelektáljatok, van miből.

2011. jún. 7. 17:40
 30/89 anonim ***** válasza:
88%
Egy okos nőben mindig lesz kétség, míg egy buta férfi elhiszi magáról, hogy Ő a "tudás atyja.
2011. jún. 7. 17:45
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!