Mit tennétek ha be "emósodna" a gyereketek?
Én úgy gondolom hogy nem kell elítélni... a mi életünk...
énis Emo vagyok... lassan 2 éve... nemhinném hogy kifogom nőni... bár sose lehet tudni, mindenki más. én csak annyit mondok h. Nem kell elítélni Minket. Ugyanojan embeek vagyunk mint bárki más, csak éppen kicsit, jobban kiérezzük a fájdalmainkat...
Itt most nem az a lényeg, hogy nekünk tetszik-e, hanem hogy mennyire vagyunk képesek az elfogadásra.
Nekem sem tetszik az emo stílus, de ha a gyerekem felvenné, elfogadnám.
Hú, az ilyen kérdésekre aztán bukik a nép! :)
Írjatok még válaszokat! :)
17:38 nem ettől fogsz tudni érvényesülni :)) Ehhez "kifejlett" személyiség kell és nem öntörvényűség.
"Most mire jó a tiltás? Vagy annál jobban fog a gyerek ragaskodni az ő elképzeléseihez, vagy engedelmeskedik, és akkor szolgalelket nevelsz" --> ez jó nagy hülyeség. Azért van a szülő, hogy megmutassa a helyes utat a gyereknek és ne csináljon magából barmot. De tinikorban sokan ezt nem bírják felfogni, sem azt elviselni, hogy nem ővék az utolsó szó...
17:50 "meggyőzi magát, hogy milyen hasznos volt, "a korlátoktól lettem az aki" - na persze - és elhatározza, hogy ő is hasonlóképpen fog viselkedni a gyerekével... Mi ez, ha nem sikeres agymosás..." --> Egyszerűen benő a feje lágya. Ez nem jutott eszedbe? :DD Vagy nálad még nem történt meg? :)
Én mit tennék, ha a gyermekem "beemósodna"? Semmit, míg nem beszél vissza, DE amint úgy érzi, hogy ő az Atya Úristen, lekapnám a tíz körméről. Sok fiatallal ez a baj, kikérik maguknak, hogy a szülő honnan veszi a bátorságot, ahhoz, hogy megossza a tapasztalatait és tanácsot adjon?
"nem ettől fogsz tudni érvényesülni :)) Ehhez "kifejlett" személyiség kell és nem öntörvényűség." - igen, de a kifejlett, "érett személyiség" nem áll feltétlen összefüggésben azzal, hogy valaki képvisel-e valamilyen stílust.
Átlagosnak lenni, átlagosan kinézni öltözködni is csak egy divat, semmi más, csak azt többen követik, mint a szubkultúrák divatját! ;)
"Azért van a szülő, hogy megmutassa a helyes utat a gyereknek" - a helyes utat igen tágan lehet értelmezni. Anyukám úgy gondolta, amikor én voltam tizenéves, hogy a helyes útról letérés az, ha valaki rosszul tanul és drogozik, nem pedig az, ha neki nem tetsző ruhákat vesz fel.
"és ne csináljon magából barmot." - hogy ki mit tekint baromnak, megint relatív. Sajnálom azokat a gyerekeket, akik a szüleik csak azért baromnak tekintenek, mert ilyen vagy olyan zenét hallgatnak.
"De tinikorban sokan ezt nem bírják felfogni, sem azt elviselni, hogy nem ővék az utolsó szó..." - valóban vannak szemtelen fiatalok, de ugyanakkor túlságosan tekintélyelvű szülők is. Más az, ha a szülő elbeszélget a gyerekkel úgy, hogy közben elfogadja és segíti őt, meg megint más az "amíg az én kenyeremet eszed, nem jársz bőrdzsekiben" című autoriter f.szság.
"Egyszerűen benő a feje lágya. Ez nem jutott eszedbe? :DD Vagy nálad még nem történt meg? :)" - Nem attól nő be valakinek a feje lágya, mert már nem hord extrém ruhákat. Ha attól nő be a fejem lágya, hogy begyöpösödött korlátolt hülye leszek, aki képes a saját gyerekével összebalházni egy szerencsétlen ruhadarab miatt, akkor örömmel jelentem, velem nem történt meg és nem is fog!
"Sok fiatallal ez a baj, kikérik maguknak, hogy a szülő honnan veszi a bátorságot, ahhoz, hogy megossza a tapasztalatait és tanácsot adjon?" - mondom. A tapastalatmegosztás és tanácsadás pozitív dolgok. A "kidobom a ruháidat, kitépem a hajadat, nem mutatkozok veled így az utcán" viszont pusztító dolgok és vagy még makacsabb lázadót, vagy pedig megalázkodó szolgalelket nevelnek.
- Nem attól nő be valakinek a feje lágya, mert már nem hord extrém ruhákat
"nem ettől fogsz tudni érvényesülni :)) Ehhez "kifejlett" személyiség kell és nem öntörvényűség." - igen, de a kifejlett, "érett személyiség" nem áll feltétlen összefüggésben azzal, hogy valaki képvisel-e valamilyen stílust.
Sajnálom azokat a gyerekeket, akik a szüleik csak azért baromnak tekintenek, mert ilyen vagy olyan zenét hallgatnak.
Más az, ha a szülő elbeszélget a gyerekkel úgy, hogy közben elfogadja és segíti őt, meg megint más az "amíg az én kenyeremet eszed, nem jársz bőrdzsekiben" című autoriter f.szság.
A "kidobom a ruháidat, kitépem a hajadat, nem mutatkozok veled így az utcán"
--> nem erről volt szó tanulj meg a sorok között olvasni. Egy árva szóval sem említettem az öltözködést Aranyom...
"megalázkodó szolgalelket nevelnek." - miért szolgalelkű, aki képes belátni azt, hogy nem neki volt igaza, vagy felülbírálja akkori döntéseit, és a másik "igazát" látja helyesnek???
Nem vagyok az aranyod, és úgy látom, nem értjük meg egymást.
Én arról beszéltem, hogy a tiltás és a (túlzott) tekintélyelvűség káros, és az öltözködést csak mint egyszerű példát hoztam be, mint hogy már a koréábbi beszélgetésben felmerült.
Természetesen nem baj, ha valaki megváltoztatja a gondolkodását, de egész más az, ha magától, saját meggyőződésből teszi, (amit persze formálhat a szülő tanácsa) - vagy azért, mert tiltották, megtörték, elnyomták, megverték, stb., és utólag meggyőzte magát, hogy hű, ez milyen jó volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!