Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennétek ha be "emósodna"...

Mit tennétek ha be "emósodna" a gyereketek?

Figyelt kérdés
Nem küszködök ilyen problémával, csak érdekel, milyen vélemények vannak.
2009. márc. 18. 16:36
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
65%
Elmagyaráznám neki,hogy nevetségessé teszi magát.
2009. márc. 18. 16:48
 2/36 anonim ***** válasza:
80%
Beletörődnék mi is voltunk ilyenek de csak mértékkel, a fiam 1 napon elhatározta hogy tele aggatja magát piercinggel pedig még csak 16 éves, mit tudtam volna tenni minthogy nem ellenzem.
2009. márc. 18. 16:52
 3/36 anonim ***** válasza:
92%

Szia!

Az "emósodna" alatt azt érted, hogy olyan (nem tudok jobb jelzőt rá) ágrólszakadt a kinézete, öngyilkos a hajlama, világfájdalma van?

Nem örülnék az öltözködési stílusának, de elfogadnám (feltéve ha nem velem akar így mutatkozni), egyedül a világfájdalma ellen tennék.

Én leülnék vele beszélgetni, hogy az én időmben (húh, de borzasztóan hangzik, így 30 évesen!) is voltak olyan emberek, akik hasonlóképpen viselkedtek. Én is voltam elkeseredett tini, akit elhagytak, aki öngyilkos akart lenni (na persze, ez kimerült a "de meg akarok halni"-ban), stb.

Hiszem, hogy ha nyitott a család, megbeszélik a dolgokat, akkor nem lesz valakinek csak azért öngyilkos hajlama, mert az trendi.

2009. márc. 18. 16:58
 4/36 anonim ***** válasza:
28%
Örülnék, hogy megtalálta a stílusát. A miénk beemósodott.A lány.30-ad magával.
2009. márc. 18. 17:06
 5/36 anonim ***** válasza:
50%
Az biztos hogy ha lenne fiam, megmondanám neki, ha emo-s kis lányos kinézetű f...cibáló k...g akarsz lenni, akkor szépen menj el dolgozni és tartsd el magad.Aztán meglátjuk hogy melyik érné meg neki jobban.
2009. márc. 18. 17:21
 6/36 anonim ***** válasza:
93%
Elsősorban leülnék beszélni vele. Elmondanám neki, hogy az "emo" világnézet mit takar és hogy valóban ezt érzi-e vagy csak tetszik valami a sok-sok dologból, ami az emókat jellemzi (ruházat, hajviselet, stb...). Ugyan még fiatal vagyok, de azt hiszem, amíg nem venném rajta észre, az emókra jellemző halálvágyat, addig hagynám, hadd kövesse azt a stílust, ami neki tetszik. Az én szüleim is belenyugodtak az ideiglenes rockerségembe, akkor az volt a trendi, most az emo, most ez hozza lázba a 12-14 éveseket... Kíváncsi leszek, hogy majd az én gyermekem idejében majd mi lesz a "lázadás"? :)
2009. márc. 18. 17:25
 7/36 anonim ***** válasza:
73%
Most 34 vagyok és még nincs gyerekem. De amikor tinédzser voltam és szegecselt bőrdzsekit és állandóan kopott, rongyos farmert hordtam, akkor anyukám egyszer azt mondta, hogy "ameddig az én házamban az én kenyeremet eszed, addig viselkedj úgy, ahogy én elvárom. Ha nem tetszik, akkor menjek és tartsam el magam." Maradtam. A rongyos farmernek is vége lett és most már örülök, hogy korlátokat szabott és nem engedett csak úgy a saját fejem után menni. Pedig akkor utáltam érte. Én is valami ilyesmit tennék, bár lehet nem lennék ilyen radikális.
2009. márc. 18. 17:37
 8/36 anonim ***** válasza:
75%

Elfogadnám, ahogy Anyukám is elfogadta a goth stílusomat, pedig távol áll Tőle minden szélsőség, és mégis.

És - kedves szűklátókörűeknek üzenem- nem szégyell velem mutatkozni, nincs is rá oka, mert nem vagyok szakadt stn., nagyon is igényes vagyok, csak egy kicsit szokatlan öltözködéssel, sminkkel, stb. - és előfordult az is, hogy alkalomra kölcsönkért tőlem egy-egy szép feket csipke ruhadarabot.

Anyukám úgy állt hozzá, hogy amíg jól tanulok, ill. dolgozok, és nem csinálok a bulikban túl nagy hülyeségeket, nem veszélyeztetem magam, stb. addig felőle azt csinálok, amit akarok, úgy nézek ki, ahogy akarok. Bár minden szülő ilyen normálisan gondolkodna, mint ő!

Most mire jó a tiltás? Vagy annál jobban fog a gyerek ragaskodni az ő elképzeléseihez, vagy engedelmeskedik, és akkor szolgalelket nevelsz, aki más, fontosabb ügyben sem tud majd az asztalra csapni és kiállni az érdekeiért. Micsoda útravaló, "gratulálok".

Nekem viszont a fenti nevelés után soha nem voltak gondjaim az érdekérvényesítéssel.

2009. márc. 18. 17:38
 9/36 anonim ***** válasza:
79%
Ja, hozzáteszem, már nem tizenéves vagyok, úgyhogy szerintem reálisan látom (17.38-as)
2009. márc. 18. 17:40
 10/36 anonim ***** válasza:
81%

Ezt meg soha nem értettem: valakit korlátoztak tizenévesen, akkor rosszul esett neki, de később - nem tudom, miért - meggyőzi magát, hogy milyen hasznos volt, "a korlátoktól lettem az aki" - na persze - és elhatározza, hogy ő is hasonlóképpen fog viselkedni a gyerekével... Mi ez, ha nem sikeres agymosás...

Engem ilyen dolgok miatt, hogy milyen ruhát veszek fel, soha az életben nem korlátoztak, és mégis 2 diplomás, sikeres ember lettem (hasonló ruhákban, mint rég. Ha-ha-ha!)

2009. márc. 18. 17:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!