Mit tennétek ha be "emósodna" a gyereketek?
Szia!
Az "emósodna" alatt azt érted, hogy olyan (nem tudok jobb jelzőt rá) ágrólszakadt a kinézete, öngyilkos a hajlama, világfájdalma van?
Nem örülnék az öltözködési stílusának, de elfogadnám (feltéve ha nem velem akar így mutatkozni), egyedül a világfájdalma ellen tennék.
Én leülnék vele beszélgetni, hogy az én időmben (húh, de borzasztóan hangzik, így 30 évesen!) is voltak olyan emberek, akik hasonlóképpen viselkedtek. Én is voltam elkeseredett tini, akit elhagytak, aki öngyilkos akart lenni (na persze, ez kimerült a "de meg akarok halni"-ban), stb.
Hiszem, hogy ha nyitott a család, megbeszélik a dolgokat, akkor nem lesz valakinek csak azért öngyilkos hajlama, mert az trendi.
Elfogadnám, ahogy Anyukám is elfogadta a goth stílusomat, pedig távol áll Tőle minden szélsőség, és mégis.
És - kedves szűklátókörűeknek üzenem- nem szégyell velem mutatkozni, nincs is rá oka, mert nem vagyok szakadt stn., nagyon is igényes vagyok, csak egy kicsit szokatlan öltözködéssel, sminkkel, stb. - és előfordult az is, hogy alkalomra kölcsönkért tőlem egy-egy szép feket csipke ruhadarabot.
Anyukám úgy állt hozzá, hogy amíg jól tanulok, ill. dolgozok, és nem csinálok a bulikban túl nagy hülyeségeket, nem veszélyeztetem magam, stb. addig felőle azt csinálok, amit akarok, úgy nézek ki, ahogy akarok. Bár minden szülő ilyen normálisan gondolkodna, mint ő!
Most mire jó a tiltás? Vagy annál jobban fog a gyerek ragaskodni az ő elképzeléseihez, vagy engedelmeskedik, és akkor szolgalelket nevelsz, aki más, fontosabb ügyben sem tud majd az asztalra csapni és kiállni az érdekeiért. Micsoda útravaló, "gratulálok".
Nekem viszont a fenti nevelés után soha nem voltak gondjaim az érdekérvényesítéssel.
Ezt meg soha nem értettem: valakit korlátoztak tizenévesen, akkor rosszul esett neki, de később - nem tudom, miért - meggyőzi magát, hogy milyen hasznos volt, "a korlátoktól lettem az aki" - na persze - és elhatározza, hogy ő is hasonlóképpen fog viselkedni a gyerekével... Mi ez, ha nem sikeres agymosás...
Engem ilyen dolgok miatt, hogy milyen ruhát veszek fel, soha az életben nem korlátoztak, és mégis 2 diplomás, sikeres ember lettem (hasonló ruhákban, mint rég. Ha-ha-ha!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!