Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem lehet megérteni, ha...

Miért nem lehet megérteni, ha vki nem bírja a huzatot meg a légkondit?

Figyelt kérdés
Rettegve vártam a nyarat,mert megint ez a probléma. Anyuék munkahelyén senki nem engedi levenni a légkondit,abban kell ülni 8-10 órát,hiába öltözik fel,akkor meg leizzad és arra fújatják,volt már lábon hordott tüdőgyulladása,ami nem játék,nem bír az izületeivel,mindene fáj,már lassan táppénzre kell mennie,mert munkaképtelenné teszik,sírva megy be dolgozni,mert nem értik meg,hogy nem bírja,maga a főnök tekeri le azt az átkozott légkondit 20 fokra,amiben tavasszal még kiskabátot hordott! Nekem meg a vonaton meg a buszon húzzák a szájukat,ha megkérem,hogy csukjuk be az ablakot,mert huzat van. Igy is kimaradt egy vizsgám,mert belázasodtam,begyulladt a fülem,szemem,torkom,mi a jóbüdös francért nem lehet már ezt tolerálni?
2011. máj. 31. 12:08
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
41%

Sajnos nekem is volt így a munkahelyen.

Hiába mondtam, hogy nem bírom, csak azt hitték, hogy rinyálok.

Persze nem azt mondtam, hogy egyáltalán ne menjen, mert a meleget én sem bírom.

Végül minden nyáron kb. 2 hónapig szinte sírva jöttem haza, hogy a férjem masszírozzon, mert a vállam és a hátam bedurrant. (1 hónap csak azért volt jó a nyárból, mert vagy én voltam szabin, vagy a kolléganők és én irányítottam a kondit)

Sajnos megoldás csak akkor van, ha meg tudják beszélni a dolgot a kollégák.

2011. máj. 31. 12:19
 12/49 anonim ***** válasza:
43%

12:13 senkinek nem egészséges 10 fokkal alacsonyabb hőmérsékletet csinálni a munkahelyén, mint ami kinn van. nem szakadna le a kezük, ha 3 fokkal fentébb vennék, 22-23 fokban még nem lehet megdögleni.

12:14 egy fejfájás azért nem ugyanaz, mint a sorozatos ízületi gyulladás, meg a tüdőgyulladás. Pont az ilyen esetek miatt kell közös nevezőre vinni a dolgot. A 18 fok túl alacsony, ha kinn 30 van. Elég lenne a 25, az mindenkinek okés. Az a baj, hogy mindenki azt várja, hogy a másik igazodjon, pedig mindkét félnek kell engednie. Elvégre is közös munkahely.

2011. máj. 31. 12:21
 13/49 szamóca.. ***** válasza:
88%

naé n meg vagyok akkor a másik: én meg a meleget nem bírom. szar a keringésem, kész, elájulok ha nem húzom le az ablakot.

tessék.

melyikünknek legyen igaza? nem ülhet mindenki 50 fokban rohadva csak mert neked fáj tőle a nyakad. elhiszem hogy nagyon rossz, de hidd el elájulni sem éppen kellemes.

14/49 A kérdező kommentje:
Kedves első,akkor dö.göljünk meg mi? Majd ha te anyádról beszélnek így,akkor pattogj.
 15/49 szamóca.. ***** válasza:
97%
igen látom jött hogy közös nevezőre kell vinni. igen,de akkor közösre! mert én jöttem már haza úgy balatonról, hogy kb egész úton csutkára feltekert ablak volt, mert nagyanyámnak fájt a nyaka. nekem is állt már be a nyakam, tudom milyen sz*r. de azért az is túlzás hogy mindneki egy miatt pusztuljon meg a dögmelegben.
2011. máj. 31. 12:23
 16/49 anonim ***** válasza:
26%

Kedves kérdező!

Sajnos megtudlak érteni, és nálam ez 21éves létemre kijött már az izületeimnél is, sőt szívemmel is vannak gondok a légkondi miatt:(, mindezt orvos mondta. Egyszerűen nem bírja a szervezetem. Lehet más ájuldozik a 28fokban-amúgy a napsütést én se bírom,hófehérke vagyok- de még se fog ebbe "belehalni". Úgyhogy szerintem nem, nem lehet összehasonlítani. Ezt az orvos magyarázta el apukámnak meg anyukámnak, akik meg a melegtől vannak rosszul. Amúgy a telet bírom, semmi gondom nincs, ha kint hideg van, a gondom főleg a légkondi, a fülemnek meg a huzat, de a huzat miatt már ki se akadok, az nem életveszélyes, max 3hétig fülgyulladás.

2011. máj. 31. 12:24
 17/49 A kérdező kommentje:
Szólt már,és még csak nem is válaszoltak neki. Másnap a főnök pofátlanul odaszólt neki,mikor kabátban ült,hogy csak nem fázol? Ezek nem is emberek,hanem vadállatok.
 18/49 anonim ***** válasza:
95%

"Orvosi vélemény szerint max. 3 fokkal kellene lejjebb venni a belső hőmérsékletet, mint a külsőt."

A párom klímaszerelő és azt mondta erre, hogy ő mikor tanulta 10 fokot tanult. Mellesleg a normál klímákat max. 30 fokra lehet beállítani, de az már hűtő-fűtő klíma. Nálunk is szokott hűvös lenni a munkahelyen ha fázom felveszek egy vékonyabb felsőt és nem problémázok rajta.

19/49 anonim ***** válasza:
100%
De akkor d*göljön meg a másik fél? Érted, most miért lenne anyádnak több joga. Ahogy te is kérdezed, hogy miért lenne a többieknek több joga. Mindkét oldalnak igaza van nem csak anyádnak.
2011. máj. 31. 12:31
 20/49 anonim ***** válasza:
92%

Van ahol túl meleg van, van ahol túl hideg, pl távolsági buszokon tavasszal este akkor is felkapcsolják a fűtést ha nincs hideg hanem csak azért mert este van.

Az ülések közt meg mégjobban megreked az állott levegő,

hibába fekszek neki az ablaknak az se hűt igazán. Az ablakok meg nem lehúzhatóak mert ugyebár légkondi van.

Akinek keringési gondjai vannak könnyen infarktust kaphat.

Úgyhogy együttérzek veled.

2011. máj. 31. 12:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!