Leszokna a dohányzásról miattam?
A sógorom hat éven át szinte láncdohányos volt. Egy éjjel megismerte a nővéremet, aki közölte vele, hogy nem hajlandó vele semmire, ha nem szokik le a cigiről, úgyhogy akkor éjjel elszívta az utolsó cigijét. Azóta "max. szivart látni a kezében, ha megszületik egy-egy gyerek, de ő leszokott gond nélkül. A bátyám is leszokott a menyasszonya miatt, mondjuk neki lassabban ment, de ő is megtette. Szerintem minden elhatározás és akarat kérdése, persze az is igaz, hogy nehéz leszokni valamiről, ami ennyire addiktív."
leszokott gond nélkül. sztem kamu. 3 év után +napi 1 doboz után szokott le tesóm olyan szinten köhögött heteken keresztül. gondolom tisztult a tüdeje ,de akk is ha ő pirosat szívott az ismerősöd meg kéket még akk se hiszem el h csak úgy csettintésre letette. elég drága szokás ha egy csettintésre bárki letudná tenni akk már senki sem dohányozna.
A válasz írója 63%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 16:13
Márpedig ez történt, ha hiszed ha nem. :) Nem mondom, hogy nem szenvedett utána, mert dehogynem, de azóta cigire nem gyújtott rá.
Köszönöm a válaszokat.
Egyébként talán önző vagyok, nem akarom, hogy beteg legyen a cigitől, sok időt akarok vele tölteni még.
De akkor szerintetek van olyan aki ha a kapcsolat elején szólnak neki, akkor leszokik? Sztem úgy reagálna, hogy fogadjam el úgy, mit számít, hogy a kapcsolat elején vagy nem.
De álszent vagy.
Nem akarod, hogy beteg legyen tőle, mi?
Eddig ezt mondtad: "annyira utálom a cigifüstöt".
Igen, k*rvára önző vagy.
"Én erre mindig azt mondom, hogy ha neked a kapcsolat kezdetén jó volt úgy, hogy dohányzik, akkor nincs jogod arra kérni, hogy szokjon le. Akkor kellett volna végiggondolni, hogy együtt tudsz-e lenni/élni egy dohányossal, vagy sem. Amúgy meg szerintem ha az ember másért változik meg, az semmit nem ér. Csak akkor, ha saját magáért változik."
Azért a dolog nem egészen így van! Ugyanis baromira nem könnyű jó parnert (barátnő/pasi) találni. Mivel a fiatalabb korosztályban 40% körül van a dohányzók száma, így ez a kritérium az amúgy is kevés megfelelő partner számát is 40%-kal csökkentené. Na meg ha valaki megismerkedik valakivel, akkor nem ezt nézi elsőnek, de ha már hosszú távra tervez, akkor igenis fontos szempont lehet ez! Szóval én a magam részéről az ilyen elvárást teljesen jogosnak érezném!
Na meg egy tartós kapcsolatban áldozatokat is kell hozni. Ha valaki erre nem képes, akkor lehet, hogy másra sem!
Meg amíg egy egyetemi bulin mindenki piál és cigizik, ott nem ez a legfőbb szempont, de ha a kapcsolat tartóssá válik, akkor már könnyen előtérbe kerülnek az ilyen jellegű dolgok is!
Jó, de ennyi erővel bárkit bármire lehetne kérni.
Változtass ezen, változtass azon, ne csináld ezt, ne csináld azt, mert áldozatot kell hozni egy kapcsolatért.
Aztán a végén már semmi nem marad az ember eredeti egyéniségéből.
Nem a cigire gondolok egyéniség alatt, de ez nagyon kétélű dolog, mert ma ez nem tetszik bennem, holnap az. Ennek soha nincs vége.
Vagy elfogadjuk úgy a másikat, persze normális határok között, ahogy van, vagy nem érdemes a kapcsolatot erőltetni, mert, ha a másik nem jó, úgy, ahogy van, akkor mást kell keresni, és nem azt az illetőt alakítgatni vésővel, kalapáccsal, addig, amíg olyanná nem válik, amilyet mi szeretnénk.
Ha szereted, akkor szeresd úgy, ahogy van.
"Jó, de ennyi erővel bárkit bármire lehetne kérni."
Azért ez nem így van! A dohányzás a péntárcát lohasztja, a fogakat sárgítja, a bőrt büdösíti, csökkenti a potenciát, és még tüdőrákot is okozhat! Szóval nagyon nem ugyanaz, mint arra kérni, hogy ne járjon focimeccsre, vagy nem igyon meg egy sört esténként a haverokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!