A kérdésem azokhoz szól, akik Allen Carr valamelyik könyvétől szoktak le a dohányzásról. Hogyan?
Már több mint 1 éve nem dohányzom. Addig nem segített semmilyen módszer. Sem a fokozatosság, sem a tapasz, sem a nikotinos rágótabletta. Én két gondolatot emelnék ki, amivel szerintem segített a könyv.
1. A nikotinfüggőség nem fizikai, inkább lelki jellegű. Ezért az elvonási tünetek elviselhetőek.
2. A dohányzás ördögi jellege abban van, hogy azért dohányzunk, hogy dohányozhassunk.
A dohányzás nem nyújt semmit, nem old meg semmit. Egy önmagát fenntartó folyamat,amit meg kell törni.
Mindenkit biztatok, hogy a leszokás folyamán újra és újra olvassa el ezeket az igazságokat. Ha bármikor eszébe jutna rágyújtani, ismételje magában.
Ma 1 hete és 3 napja, hogy nem dohányzom, 10 év után. Tudom, hogy ez az 1 hét még nem feltétlenül számít "leszokásnak", de én tudom, hogy leszoktam. Mégpedig azért, mert a könyv végére nem úgy fogsz gondolkodni, mint egy ex-dohányos, aki azon kattog egész nap, hogy nehogy eszébe jusson a dohányzás, hanem valóban "nem dohányosként" fog járni az agyad, a nem dohányosok pedig értelemszerűen nem stresszelnek azon, hogy nem dohányoznak :)
Szerintem ebben áll a nagy "titok", hogy a végére valóban, igazi nem dohányos leszel. Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!