Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Volt már abortuszotok? (nem...

Volt már abortuszotok? (nem provokációnak szánom a kérdést! )

Figyelt kérdés
Miért itélitek el, akinek igen?(Bevallom,ez a kérdés egy nemrégiben feltett kérdés miatt jutott az eszembe)Én úgy látom nagy az előitélet (Én nem török pálcát senki felett!)Szerintem bizonyos helyzetekben megoldást jelenthet,ha valaki elveteti a babát,és attól még NEM VÁLIK GYILKOSSÁ az aki meghozza azt a fájdalmas döntést!Sokan mondják :-Adja örökbe!Igen valahol szép döntés,ha valaki miután megszülte a nem kivánt gyermekét a nyomorba,inkább örökbe adja,és egy meddő pár boldog szülővé válhat.DE vannak akik képtelenek lennének örökbe adni miután 9 hónapig a szivük alatt hordták .Én sem helyeslem az abortuszt (+ már van gyerekem),de ha bizonyos helyzet azt kivánná,nem kizárt ,hogy megtenném. (Hozzáteszem teszek róla,hogy ilyen ne fordulhasson elő velem)A véleményem annyi,hogy aki elvetette a babáját attól az még nem (feltétlenül) rossz ember.... :(
2011. máj. 28. 15:17
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
59%

mindig felelősen védekeztem, olyan fiúim voltak, akiknek ez szintén fontos volt. nekik nem derogált gumit húzni :D

nos, már abban a korban vagyok, hogy nem okozna gondot egy gyerek, szóval nem gondolok ilyesmire. én igenis gyilkosságnak tartom.

nem feltétlenül rossz ember, de azért remélem átérzi, h mit tett...

2011. máj. 28. 17:40
 32/40 anonim ***** válasza:
81%
16:28as. Az óvszer kb. 98%-os hatékonysággal, míg a fogamzásgátló tabletta kb. 99%-os hatékonysággal véd a nem kívánt terhességtől. Nem kötekedésképpen írom, csak azért, hogy a tabi hatásosabb, ha rendesen szedik.
2011. máj. 28. 18:01
 33/40 anonim ***** válasza:
56%

17:40es hozzászólónak

én az első vagyok. igen,átérzem amit tettem, nem egy leányálom nekem elhiheted (nem a testi fájdalom,hanem a lelki miatt, hogy azzal is számolnod kell,hogy nem lehet többet gyereked)

én felelősségteljesen védekeztem,így alakult, nem bántam meg, de nem vagyok rá büszke. 10éve történt de nem felejtem el soha. de ha akkor megszülöm gyerekként nevelem fel,és mindkettőnknek teher lesz,nem boldogság. az örökbe adásról annyit, hogy csak a lelketlen szülő képes rá.

nekem van már egy lányom és az első pillanatban azt éreztem,hogy ő az enyém, én az övé és az életemet adnám,ha az övét megmenthetem. olyan szeretetkapocs alakult ki, amit egy ANYA nem tud semmissé tenni

2011. máj. 28. 18:12
 34/40 anonim ***** válasza:
31%

Ide illő dal:

http://www.youtube.com/watch?v=CzpFglaFkX0

Nem volt abortuszom, de ha ezt a dalt meghallom, mindig összeszorul a szívem.

2011. máj. 28. 20:52
 35/40 anonim ***** válasza:
61%

16.15-ös

-"mindig van megoldás,ami nem abortusz"

Például mi??Ahol se lakás,se munka,se pénz,semmi nincs ami annak a babának létszükség lenne.Mert ugye ezek nélkül gyereket nevelni nem lehet,csak a monitor elött javasolni a megtartást.

16.25-ös

"Ha mindenki azt várná,hogy akkor lesz gyerek ha anyagilag stabil leszek,kevesen szülnének"

-Normális helyzetben,normálisan gondolkodó emberek ettől teszik függővé bizony,mert mint emlitettem ezek nélkül a gyerekvállalás igen megoldhatatlan dolog.Éppen ezért szülnek egyre kevesebben,ami érthető is.

2011. máj. 28. 21:54
 36/40 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem volt ab-om, de én azt az anyát nem érteném,és el is ítélném,aki képes lenne örökbe adni a gyerekét.
2011. máj. 28. 23:16
 37/40 anonim ***** válasza:
68%

Látom mindenki le lett pontozva, aki valamilyen szempontból nem ért egyet az abortusszal...

Nos, a kérdező véleményeket kért, nem pedig tanácsot, ezért nem is értem, hogy lehet itt valami "hasznos" és "nem hasznos", hiszen szubjektív, ki mit gondol,én is ugyanúgy, kulturáltan megfogalmaztam a saját véleményemet a dologról, mint mások.

És igen, elítélem, ha valaki eszetlenül szexel össze-vissza, védekezés nélkül, majd rohan abortuszra.

Sokat azzal érveltek az abortusz mellett, hogy rosszak a körülmények. Nos, ha valaki szegénységben él, az tisztában van vele, hogy nem férne bele egy gyerek az életébe, ezért még fokozottabban kéne ügyelnie arra, hogy ne történjen baleset.

Erre csak ezt tudom mondani.

Az örökbe adásról meg csak annyit, hogy ezerszer nehezebb döntés, mint egy abortusz. Hihetetlen, hogy többen is írjátok, hogy az örökbe adás elítélendő, de az abortusz nem...Aki képes örökbe adni a gyerekét (akit a kezdetektől fogva szeret), csak hogy jobb körülmények között, boldog családban éljen, inkább tiszteletre méltó, mint elítélendő.

Gondoljatok bele, hogy valaki annyira szereti a gyerekét, hogy nem a saját érdekeit nézi, csakis a piciét.

Nem is értem, hogy lehet ezt elítélni.

Ez nem arról szól, hogy "lepasszolja" valakinek a "terhet", hanem arról, hogy a kis jövevény boldogsága a legfontosabb neki a világon és ezért még az egész életét elkísérő űrt és fájdalmat is vállalja.

Persze biztos vannak kivételek, mint minden másban is, de talán erről az oldalról is meg kéne vizsgálni a dolgot, mielőtt olyanokat írnátok, hogy aki örökbe adja a gyerekét, az nem is szereti.

Biztos vagyok benne, hogy sokkal jobban szereti, mint sok szülő, aki megtartja...

Aki meg azt írta, hogy nem gyilkosság az abortusz, az nézze meg a "Néma sikoly" című filmet, tanulságos.

Persze tudom, hogy egyszerűbb elintézni annyival, hogy csak egy sejtcsomó..

L/24

2011. máj. 30. 17:50
 38/40 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek aki időt szánt a válaszadásra,nagyon érdekes és tanulságos volt olvasni a véleményeket! Minden jót kivánok!:))
2011. máj. 30. 20:11
 39/40 anonim válasza:
0%
Azt hiszem itt rengeteg embernek meg kellene néznie a Néma sikoly című videót. Fenn van youtubeon, nem hosszú. Talán változna a nézetetek. Ja, és ebből következtetve, igenis, gyilkosságnak tartom. Mindenkinek joga van az élethez.
2014. máj. 6. 06:43
 40/40 A kérdező kommentje:

Közel 3 év után is ugyanaz a véleményem . Mindenkinek MAGÁNÜGYE(!) a dolog . Néma sikoly c . film -Igen láttam ! ennek ellenére is az a véleményem ,amit korábban leírtam .

Szép napot !

2014. máj. 8. 12:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!