Volt már abortuszotok? (nem provokációnak szánom a kérdést! )
Volt, 18évesen, gyógyszer mellett estem teherbe. Párszor eszembe jut, mi lett volna, ha... de tudom "jó döntést" hoztam. gyerek voltam, suliba jártam, szülőkkel éltem.
Azóta a férjem másvalaki már, és van 1 lányunk is 28/L
Sajnos volt,az akkori párom nagyon nagy stresszbe hozott,állandóan kémkedett utánam,folyamatosan magához akart láncolni.Így amikor egyszer szeretkeztünk,direkt nem húzott óvszert,és a szemembe hazudott,majd mikor jött a nem kívánt terhesség,ordított,hogy vagy megtartom a babát vagy megöl,rettentően nehéz volt,de szerencsére sokan segitettek a bajban,persze nagyon rossz érzés volt egy emberi életet feladni,de kénytelen lettem volna megtartani a 19éves fejemmel,azóta lediplomáztam és most van egy remek állásom ,egy nagyszerű férjem és egy 6hónapos kislányom.:)
29/N
Persze,hogy nem rosszember.A körülmények kényszeritenek egy nőt ilyen műtétre,ergo nem viccből megy oda az ember.Én is voltam kétszer az életem folyamán.Egyszerűen nem volt más lehetőségem,hogy megoldjam.Nem bántam meg,és ezzel nem érzem magam sem gyilkosnak,sem béllyegzettnek.Ez egy marhaság.
Örökbeadás?-Azt nem vállalnám,semmi pénzért sem.Én aljasabb dolognak tartom,mint az abortuszt.
nem volt.
és nem ítélek el senkit akinek volt már...de ettől még valahol, valamilyen szinten gyilkosságnak tartom..
Nem, és fogalmam sincs, hogy egy nem kívánt terhesség esetén hogyan döntenék (eddig ilyenről nem kellett döntenem).
Nem tudnám megtenni. Viszont ha már kihordtam, nem tudnám örökbe adni. De nem tudnám felnevelni sem. Nehéz kérdés, amire nincs jó válasz. Csak az érzi át, aki döntési kényszerben van, és aki úgy ítélte meg, hogy annak a babának nem kell megszületnie, biztosan oka volt rá. Elítélni csak azt lehet (az én felfogásom szerint), aki a saját nemtörődömsége (nem védekezik) miatt kerül ilyen helyzetbe.
Nekem már kamasz korom óta változatlan a véleményem az abortuszról.
Csakis olyan helyzetben tartom elfogadottnak, ha a baba betegen, vagy fogyatékkal születne, vagy ha a terhesség veszélyezteti az anyát, vagy a babát.
Más esetben, ha a körülmények nem engedik, az örökbe adást támogatom.
Már tizenévesen is úgy gondoltam, ha netán teherbe esnék, mindenképpen megtartanám, majd örökbe adnám a babát (persze akkor még nem is éltem szexuális életet, tehát csak "eljátszottam" a gondolattal) és ezzel ma sem vagyok másképpen.
Persze most, 24 éves fejjel már megtartanám a kis jövevényt.
Az pedig kifejezetten elítélem, ha valaki felelőtlen, nem védekezik (vagy nem védekezik megfelelőképpen) és utána meg megy abortuszra.
Ha szexelni volt esze, akkor a rendes védekezéshez is legyen, vagy pedig vállalja a felelősséget.
L/24
Nem volt abortuszom. Remélem nem is lesz. Nem ítélem el. Mindig reálisan kell gondolkodni. Kérdező neked tökéletesen igazad van ebben!
27.L
Nekem nem volt.
Nem itélem el,csak azt hogyha valaki szinte fogamzásgátlóként veszi igénybe.A korlátolt,ostoba,mocskolódó embereket épp úgy utálom mint azokat akik rendszeresen abortuszra járnak,mert nem védekeznek. De tulajdonképp őket sem támadom,csak magamban itélem el.Az ő gyerekük,az ő testük,az ő életük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!