Volt már abortuszotok? (nem provokációnak szánom a kérdést! )
Az örökbe adás szép és jó, de valakinek ki kell hordani azt a gyereket, és sokan azt sem engedhetik meg maguknak.
Azonkívül sokan biztos nem találkoztak örökbe adott gyerekkel. Sokan nem tudják felfogni, hogy "eldobták", zavarja őket, ráadásul az örökbe fogadás az egy iszonyú hosszú, macerás eljárás, nem 1-2 nap, évekbe is telhet.
Szerencsére nem volt. Fájdalmas döntés lehet. Egyik barátnőmnek volt. Nagyon megviselte. Őt viszont valahol elítéltem magamban, annak ellenére, hogy támogattam és neki nem mondtam el...ugyanis nem védekezett. Nem egyszer! Többször! Ráadásul nős férfi szeretőjeként.
Mindenesetre nagyon megviselte. Iszonyú döntés lehet.
De az örökbeadás is.
Nem volt.
Elítélem, és biztos maradinak tartotok, de!
Aki szexuális életet él, akárhogy védekezik, benne van a pakliban, hogy terhes lesz.
Márpedig szerintem a szexnek olyan, stabil kapcsolatban van helye, ami annyira stabil, hogy a gyereket is megoldanák valahogy.(ezzel a mondattal azokat ítélem el, de nagyon, akik egyéjszakás kaland után, vagy "alig ismerem a fiút, de azért az ágyába bebújok" után megy abortuszra.)
Mindig van megoldás, ami nem az abortusz.
És igen, az abortuszt gyilkosságnak tartom. A megtermékenyült petesejt már élő. Az lényegtelen, hogy még nincs arca, keze stb.
Elítélnétek azt, h 7 hónapos magzatot méregoldattal "elhajtsunk"?
Akkor azt miért nem, hogy 1 hónaposan kikaparják?
Ez az én véleményem.
Nem ítélem el és nem is volt abortuszom. De ha most spirál mellett becsúszna egy 3. baba, elvetetném. Anyagilag és érzelmileg sem akarnám.
Egy gyereknek is jobb, ha szeretik és várják, egy nem kívánt gyereknek nagyon rossz, ha úgy nő fel, hogy őt nem akarták! Nagyon nehéz egy gyereket felnevelni, sok fáradsággal és lemondással jár, és aki ezt nem akarja, annak ez hatalmas teher. Pl. egy nem várt babához óránként kelni sok éjjelen át, mert fogzik, az nem könnyű szeretet nélkül.
Utolsó: ugye azt tudod,hogy a nők nagy százalékának hormonális fogamzásgátlás alatt is van peteérése és az esetlegesen megtermékenyült petesejt nem tud megtapadni ,mert a méh nyálkahártyáját is megváltoztatja a fog.gátló.
A spirál a megtermékenyült petesejt megtapadását akadályozza meg.
Ezért mondom én azt,hogy az emberek nagy része tudatlanságból kezd el fröcsögni meg dobálózni nagy szavakkal a gyilkosságról,a másik fele meg simán álszentségből.
És egy embrió nem számit jogi személynek,tehát nem gyilkosság akármilyen értékrendje van az embernek. Hivatalos álláspont,hogy egészséges embriót/magzatot 12 hetes koráig lehet elvetetni.Egy megszületett gyerek és egy sejtcsomó között hatalmas különbség van. És van amikor nincs más megoldás. Vagy lenne,de egyszerűen nem akar az ember gyereket attól aki megerőszakolta,vagy nincsen semmilyen anyagi háttere.Vagy csak simán nem akarja kihordani,megszülni és odaadni másnak.Azért mondom mindig,hogy nem szabad pálcát törni senki felett,mert nem tudhatod milyenek az ő körülményei,a lelki állapota,az anyagi háttere,hogyan esett teherbe ésatöbbi.És igen,néha olyan önző az ember,hogy fontosabb a saját élete,vagy a már meglévő gyerekei élete mint egy embrióé.Kegyetlen,de így van.
Ha engem megerőszakolnának például,jöhetne bárki ezzel a dumával kizártnak tartom,hogy megtartanám. Mert amig nem kerül ilyen helyzetbe az ember,addig könnyü nagy szavakkal dobálózni.
Sokan nevelnek ám gyereket minimális pénzből! ha mindenki azt várná, hogy akkor lesz gyerekem, ha anyagilag stabil leszek, kevesen szülnének.
Én is szegény családban nőttem fel, és nem volt sok ruhánk, játékunk, de szerettek, és ez sokkal jobb volt, mint ha pénz lett volna.
De nem vitatkozni akarok, ez az én véleményem, nekünk is vannak anyagi gondjaink, de nem vetetném el azért, mert nincs pénzem rá. Most akasszam fel magam, ha nincs pénzem kajára? vagy nem tudom kifizetni a rezsim?
Én, személy szerint nem tudnám elvetetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!